Coldplay: Οι θεατές έκαναν «conscious uncoupling» σε κάθε αρνητικό vibe & έγιναν μια παρέα στο ΟΑΚΑ 

Ανθή Μιμηγιάννη
Coldplay: Οι θεατές έκαναν «conscious uncoupling» σε κάθε αρνητικό vibe & έγιναν μια παρέα στο ΟΑΚΑ 

«Ήμουν και εγώ εκεί» θα λέμε μετά από χρόνια για τα δύο ιστορικά live. Σε άλλα νέα μάς κάλεσαν σε λίγη ώρα να παίξουμε όλοι μας στο video clip τους. 

«Δεν είμαι σίγουρος αν ο Αρχιμήδης ο ίδιος θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί μας πήρε τόσο καιρό για να έρθουμε στην Ελλάδα... αλλά φτάνοντας στην Αθήνα η Οδύσσειά μας έγινε πιο γλυκιά. Ανυπομονούμε να παίξουμε σήμερα στο όμορφο Ολυμπιακό Στάδιο». Με αυτές τις ψαγμένες λέξεις που φωνάζουν φιλοσοφία και ομηρικά έπη περιέγραψαν οι Coldplay τα συναισθήματά τους αναφορικά με το γιατί δεν είχαν έρθει ποτέ στη χώρα μας.

cold.png

Και ναι, το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν κατάμεστο. Και ήταν όλοι εκεί. Και όσοι δεν ήταν, βρέθηκαν εκεί μέσω των social media. Το ότι οι συναυλίες των Coldplay θα έγραφαν ιστορία και στην Ελλάδα ήταν αυτονόητο από τη μέρα που ανακοινώθηκε πως το «Music of the spheres» θα κάνει στάση και στην Ελλάδα. Ήταν στις 20 Ιουλίου 2023 και 11 μήνες μετά έγιναν όλα όσα περιμέναμε. Το υπερθέαμα το ίδιο.

«Music of the spheres» x 2

Μία πολύ μεγάλη επιτυχία του συγκροτήματος είναι πως φέρνει πάντα κοντά ετερόκλητους ανθρώπους από όλον τον κόσμο αποδεικνύοντας πως εκείνο το κλισέ «η μουσική ενώνει» εξακολουθεί να υφίσταται.

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην είχαν ακούσει ποτέ ένα τραγούδι τους ή να είχαν ακούσει κάποιο και να μην ξέρανε από πού προέρχεται, κι όμως! Και αυτό το κοινό βρέθηκε στη συναυλία καθώς γνώριζε πως τα shows τους αποτελούν υπερθέαμα και πως οι συναυλίες τους είναι ιστορικό μουσικό γεγονός. Υπήρχαν επίσης παιδιά που μετά από δεκαετίες θα λένε: «Ήμουν και εγώ εκεί».

Coldplay: Από τη συνέντευξη του Guy Berryman στο Queen.gr προέκυψαν απλά (αλλά σύνθετα) συμπεράσματα

Όταν ο frontman των Coldplay μίλησε ελληνικά

Όσοι τώρα γνωρίζουν λίγα περισσότερα πράγματα από Coldplay ιστορία, γνωρίζουν πως όλα τα μέλη εκτός από μόρφωση έχουν αυτό που λέμε εδώ στη Ελλάδα παιδεία, και πως τα «ηχηρά» τους μηνύματα έχουν πάντα τη σημαντικότερη θέση στα live τους ανά τον κόσμο.

Η παιδεία του frontman φάνηκε ακόμα και στα ελληνικά που επέλεξε να πει. Όσο και να πεις, η λέξη «ευγνώμονες» δεν είναι και η πιο εύκολη να την πει κάποιος που δεν μιλάει ελληνικά. Αλλά η σχέση όλων των μελών με τις λέξεις είναι τόσο ισχυρή που το να επιλέξουν τη σωστή ήταν μονόδρομος.

Η λέξη ευγνώμονες που τον δυσκόλεψε μάς έκανε -φυσικά- να τον αγαπήσουμε λίγο παραπάνω.

Πνευματικό «πράσινο» ταξίδι παρά μια απλή συναυλία - 21 : 30 O'Clock

Όπως είχε ανακοινωθεί δύο πολύ ταλαντούχα κορίτσια άνοιξαν τη συναυλία. Η Ελληνίδα Αντωνία Καούρη και η Βρετανίδα Maisie Peters. Θεατές από όλον τον κόσμο μαζεύτηκαν από τις 17:00 στο ΟΑΚΑ το Σάββατο και την Κυριακή προκείμενου να δουν από κοντά τους Coldplay.

Η δέσμευση των Coldplay απέναντι στον πλανήτη είχε βαθιά απήχηση, καθώς η «πράσινη» συναυλία τροφοδοτήθηκε εν μέρει με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ποδήλατα, φιλικά προς το περιβάλλον βραχιολάκια.

Στο επίκεντρο του υπερθεάματος ήταν οι Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman, Will Champion. Τέσσερις τύποι που μαγνητίζουν επί σκηνής και που η ταπεινότητά τους είναι αξιοσημείωτη πάντα σε όποια χώρα και αν βρεθούν. Οι αλληλεπιδράσεις τους με το πλήθος ήταν γνήσιες, μη σκηνοθετημένες και βαθιά ανθρώπινες.

Η σκηνή έγινε καμβάς ενός υπερθεάματος που θα θυμόμαστε για πάντα. Μέχρι και γιγαντιαία μπαλόνια που έμοιαζαν με πλανήτες είδαμε να «χορεύουν» στον αέρα.

Μια υπενθύμιση της χαράς και της απλότητας της ζωής. Adventure of a Lifetime, Paradise, Yellow, Clocks, The Scientist, Viva la Vida, αλλά και κάθε κομμάτι που επέλεξαν να πουν επί σκηνής έκρυβε και μια έκπληξη.

Αλλά η πιο συγκλονιστική στιγμή για τους χιλιάδες θεατές ήταν όταν ακούστηκε live το A Sky Full of Stars. Ένα τραγούδι που αποτελεί και τη μεγαλύτερη για πολλούς επιτυχία των Coldplay. Όλο το στάδιο μεταμορφώθηκε σε έναν ουρανό γεμάτο αστέρια, χάρη στα LED βραχιολάκια των μελών του κοινού που αναβόσβηναν συγχρονισμένα.

Και όπως λέει και ένας στίχος του κομματιού τους Fix you, «And the tears come streaming down your face». Εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνέβη αυτό.

https://www.instagram.com/reel/C7_aX8DiiEC/

Μία επίσης συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο Chris Martin ανέβασε στο stage δύο κορίτσια από το κοινό, για να τραγουδήσουν μαζί το Everyday Life, καθώς εκείνος έπαιζε πιάνο. Η παρακίνηση στο κοινό να αφήσουν κινητά τηλέφωνα και να ζήσουν απόλυτα την εμπειρία μεταφέροντας vibes αγάπης, ήταν επίσης ένα από τα σημαντικότερα highlights της βραδιάς.

Έχοντας ταυτίσει μια ολόκληρη εποχή με τη μουσική των Coldplay, κάποια κομμάτια τους με στήριξαν σε κάποιες πολύ σκοτεινές στιγμές της ζωής μου. Η μελωδία με το πιάνο π.χ. υπήρξε πηγή νοσταλγίας, αισιοδοξίας και δύναμης. Ακούγοντας αυτά τα τραγούδια ζωντανά ήταν μια ευκαιρία να αναλογιστώ τις δυσκολίες που έχω ξεπεράσει και να καταλάβω πόσο τυχερή είμαι.

Σε έναν κόσμο συχνά διχασμένο, η αγαπημένη βρετανική μπάντα άφησε και ένα «ηχηρό» μήνυμα. Μια συγκινητική υπενθύμιση της ενωτικής δύναμης της αγάπης και της μουσικής: «Believe in love».

jimmyjohn_mimi_1717878114_highlight17850995610183388.jpg

Το Music of the Spheres των Coldplay δεν είναι απλώς μια συναυλία. Είναι μια μεταμορφωτική εμπειρία. Και όλοι πρέπει να δουν αυτό το υπερθέαμα. Ας ελπίσουμε να έρθουν ξανά.

Κάποιοι έχουν ταυτίσει το «conscious uncoupling» με τον Chris Martin αλλά «conscious uncoupling» εν προκειμένω έγινε σε κάθε αρνητικό vibe. Στο ΟΑΚΑ στις 8 και 9 Ιουνίου γίναμε όλοι μια παρέα.

Το κάλεσμα σε όλους μας

Μία ακόμα έκπληξη από το βρετανικό συγκρότημα 'ήταν το πρωί της Δευτέρα 10/6 όταν μέσω story μάς κάλεσαν στο Ηρώδειο όπου θα γυρίσουν το νέο τους video clip.

Πρόσκληση σε κινηματογράφηση μουσικού video

«Αγαπημένοι μας φίλοι στην Αθήνα! Είσαστε καλεσμένοι να εμφανιστείτε στο μουσικό μας βίντεο. Σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου. Μαζί μας. Ελάτε στην οδό Mirtsiefski 29, Athina 117 41.

17:00 με 23:00. Φορέστε ό,τι θέλετε. Παρακαλούμε ΟΧΙ άσπρα ρούχα και καθόλου λογότυπα ή συγκροτήματα. Επιτρέπονται μόνο επίπεδα, άνετα παπούτσια με μαλακό πάτο. Επιτρέπονται μικρές τσάντες. Οι κάμερες και τα κινητά θα αποθηκευτούν με ασφάλεια από τη φύλαξη μας σε ειδικό χώρο και θα σας επιστραφούν στο τέλος. Το πιο σημαντικό είναι ότι θέλουμε να σας δούμε εκεί!».

H Αθήνα γέμισε «αστέρια» με τους Coldplay: Οι επώνυμοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και η αποθέωση στο X