2 νέες και 2 κλασσικές ταξιδιωτικές εκπομπές για να κάνεις τον γύρο του κόσμου χωρίς εισιτήριο

Κατερίνα Μπούσιου
2 νέες και 2 κλασσικές ταξιδιωτικές εκπομπές για να κάνεις τον γύρο του κόσμου χωρίς εισιτήριο

Γρηγόρης Αρναούτογλου, Σάκης Τανιμανίδης με Γιώργο Μαυρίδη, Ευτύχης Μπλέτσας και Κωστής Ζαφειράκης, θα σε ταξιδέψουν στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο από την νέα τηλεοπτική σεζόν. Γιατί οι ταξιδιωτικές εκπομπές είναι all time classic 

Σε παγκόσμιο επίπεδο η κατηγορία των τηλεοπτικών Travel Shows, παραμένει εδώ και δεκαετίες, από τις πιο δημοφιλείς. Με παραλλαγές ή μη, αυτού του είδους οι εκπομπές κάνουν θραύση όχι μόνο σε εθνικά δίκτυα αλλά και σε συνδρομητικές πλατφόρμες. Από την επόμενη τηλεοπτική χρονιά θα έχουμε 4 πολύ καλές αφορμές και στην ελληνική τηλεόραση για να ταξιδέψουμε, με δύο παλαιότερες και κλασσικές επιλογές και δύο νέες.

Ένα reunion και ένα ξεχωριστό road show

Τα τελευταία χρόνια, οι ταξιδιωτικές εκπομπές άφησαν το απλό format τους και συνδυάστηκαν και με άλλα είδη, όπως τη γαστρονομία και την παράλληλη εξερεύνηση τόπων και πολιτισμών σε μη δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εκπομπή Uncharted (Εκτός Χάρτη) του διάσημου σεφ Gordon Ramsay. Δεν ήταν μία εκπομπή μαγειρικής αλλά ένα παράλληλο documentary με τον παρουσιαστή να κάνει δραστηριότητες ενδιάμεσα σε κάθε τόπο στον οποίο βρισκόταν, από τα νησιά Φλορίντα Κις μέχρι την ακτή της Γαλικίας στην Ισπανία.

Στην Ελλάδα σε ένα τέτοιου είδους, αλλά πιο απλό project έχουμε τον Άκη Πετρετζίκη με το Akis' Food Tour το οποίο θα προβάλλεται σε λίγες μέρες και από το Netflix και παλαιότερα τον Ηλία Μαμαλάκη, ο οποίος είχε έναν απίθανο τρόπο να σου διηγείται την ιστορία του κάθε τόπου στο «Μπουκιά και συγχώριο» που θα ζήλευε και ο κάθε επαγγελματίας ξεναγός. Από την επόμενη τηλεοπτική χρονιά θα έχουμε τη συνέχεια αλλά και την προσθήκη, των πιο original ταξιδιωτικών εκπομπών.

Για 10η σεζόν από τον Σεπτέμβριο ο Ευτύχης Μπλέτσας θα μας ταξιδεύει από τον ΣΚΑΙ, με το Happy Traveler, είτε μόνος του σε κάποια επεισόδια, είτε με τη σύζυγό του Ηλέκτρα και τα δύο τους παιδιά. Η εκπομπή έχει μία διεθνή πρωτοτυπία, γιατί βιντεοσκοπείται από τον ίδιο με την selfie τεχνική. Είναι μοναδικός στο είδος στον τρόπο παρουσίασης και στο χιούμορ του. Είναι ένας από εμάς, όταν ενθουσιαζόμαστε με όσα βλέπουμε στα ταξίδια μας. Μας έχει ήδη ταξιδέψει σε 120 χώρες και έπεται και συνέχεια.

https://www.instagram.com/p/Ct9zqM5rSwc/

Αγαπάμε αυτού του είδους τις εκπομπές και είναι περιζήτητες γιατί δίνουν τη δυνατότητα σε εκείνον που δεν έχει χρήματα να ταξιδέψει δωρεάν μέσα από την οθόνη του.

Ο Σάκης Τανιμανίδης οφείλει την εκτόξευση της καριέρας του στην επιτυχία του «World Party» στις 3 σεζόν του (μία στην ΕΡΤ 3 και δύο στον Alpha), αν και στο τέλος η παρέα με τον Γιώργο Μαυρίδη και τον Γιώργο Λέντζα διαλύθηκε. Τώρα ο Σάκης κάνει reunion με τον Γιώργο Μαυρίδη και από τη νέα τηλεοπτική σεζόν επανέρχονται με την ίδια μορφής εκπομπή με άλλο τίτλο. «S&G Reunion» εστιάζοντας στην επανένωση των δύο φίλων. Τα γυρίσματα για τον ΑΝΤ1 ξεκινούν στις αρχές Αυγούστου και είναι άγνωστη ακόμη η ημέρα προβολής της.

Στην κατηγορία των ταξιδιωτικών εκπομπών αλλά με διαφορετική προσέγγιση είναι και το Road Show του Γρηγόρη Αρναούτογλου το οποίο θα σου θυμίσει παλιές καλές εποχές του «Όμορφου Κόσμου». Ο παρουσιαστής εστιάζει και πάλι στα πρόσωπα ενός τόπου και λιγότερο στις τουριστικές ατραξιόν του, εκτός αν έχουν χιουμοριστικό υπόβαθρο. Και στην περίπτωση του Γρηγόρη ο ΑΝΤ1 δεν έχει ανακοινώσει τη μέρα και την ώρα της προβολής της. Ωστόσο ο παρουσιαστής και οι συνεργάτες τους έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα σε όλη την Ελλάδα.

https://www.instagram.com/reel/C8U_2J9M6BL/

All time classic εκπομπή στη δημόσια τηλεόραση είναι το «Κυριακή στο χωριό» με τον Κωστή Ζαφειράκη. Είναι μία ιδιαίτερη αποτύπωση ηθών και εθίμων της ελληνικής επαρχίας, πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι που κατοικούν στα χωριά, η καθημερινότητά τους και οι ιδιαιτερότητές τους, οι συνήθειες και οι παραδόσεις τους και η σχέση με μοναδικό περιβάλλον της κάθε περιοχής. Μία πολύ καλή ευκαιρία τηλεοπτικά να γνωρίσουμε την άγνωστη χώρα μας και τους ανθρώπους της.

https://www.instagram.com/p/C3M05qVKTgE/