Η Γη της ελιάς αντέγραψε τη Μάγισσα και μία σύλληψη εξελίχθηκε σε κωμωδία: Οι αντιδράσεις στο Χ

Κατερίνα Μπούσιου

Που είναι η παλιά καλή Γη της ελιάς; Προς το παρόν η σεναριογράφος, παίρνει ιδέες από άλλες σειρές του ανταγωνισμού. 

Η Γη της ελιάς στην 4η σεζόν της δεν απέφυγε αυτό που και παγκοσμίως όλες οι σειρές παθαίνουν, όταν συνεχίζονται για αρκετές χρονιές. Την επανάληψη. Μόνο που αντί για δράμα, απολαύσαμε χθες μία ωραιότατη κωμωδία. Έτσι εξελίχθηκε, η σύλληψη της Ναυσικάς Παναγιωτακοπούλου που σημαίνει και το τέλος του ρόλου της ως Νόρα.

Θα έχουμε και σοβαρές ανατροπές στη συνέχεια. Αλλά προς το παρόν το κοινό διασκεδάζει με τις επινοήσεις της σεναριογράφου Βάνας Δημητρίου να αντιγράψει τη Μάγισσα.

Γερακάρηδες και Λασκαραίοι, δανεικοί από τη Μάγισσα

Από την έναρξη της φετινής σεζόν στη Γη της ελιάς, οι τηλεθεατές εκτός από τους εμπρησμούς και τις απειλές σε Νίκο Γαλανό και Άντζελα Γκερέκου, βίωσαν και ένα πρωτότυπο κύκλωμα απαγωγής παιδιών. Πόσο πιθανόν είναι στη Μάνη να βρεθεί και να δρα ένα τέτοιο κύκλωμα; Και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει στη σειρά.

Μία σύλληψη και δύο αποχωρήσεις ηθοποιών από τη Γη της ελιάς - Πώς αλλάζουν όλα ξανά στη σειρά

Αυτό ήταν τελικά το πλάνο για τη σειρά στην 4η σεζόν; Ακόμη και ο γάμος του Στάθη και της Ιουλίας, έγινε λιγότερο φαντασμαγορικός από όσο αναμενόταν. Ένα γεγονός που όσο να' ναι, ανέμεναν οι φανς της σειράς από την αρχή της σειράς, πριν από 3 χρόνια.

Η χθεσινή σύλληψη της Νόρας που τελικά αποκαλύφθηκε πως ήταν η αρχηγός του κυκλώματος - είχε επιχειρήσει και απαγωγή της κόρης της Άντζελας Γκερέκου - επίσης έγινε πρόχειρα, σε σχεδόν μία κωμική σκηνή, αντί να έχει λίγο σασπένς, λίγο action. Σε μία σειρά που έχει τόσο γνωστά ονόματα ηθοποιών περιμένουμε κάτι καλύτερο. Κάποιες φορές, όπως πάλι χθες που είχαν κοινή σκηνή η Μάρω Κοντού με την Άντζελα Γκερέκου και την Αντιγόνη Κουλουκάκου, σκεφτόμαστε πόσο κρίμα είναι αυτές οι ηθοποιοί να μην έχουν στα χέρια τους κάτι πιο ενδιαφέρον για 4η σεζόν.

Πάντως σε επίπεδο διαλόγων, η Γη της ελιάς είναι λίγο καλύτερη από το Ταμπού. Σε αυτή τη σειρά, πραγματικά απορούμε πώς συμφωνούν μερικοί από τους επίσης καλούς ηθοποιούς να λένε στους ρόλους τους, αυτό το κείμενο.

Μέσα σε όλα, ζήσαμε στιγμές της Μάγισσας. Η Βάνα Δημητρίου αποφάσισε να εμφανίσει τον επίδοξο δολοφόνο της Αριάδνης ως Μάρκο Λάσκαρη, ο οποίος μάλιστα χαιρέτησε και έναν Γερακάρη. Το κοινό στο Χ δεν άφησε τίποτε ασχολίαστο.

Προφανώς και για αυτόν τον λόγο επιλέχθηκαν τα ονόματα. Για να σχολιαστούν.

Και πριν από δύο χρόνια πάντως όταν είχαν ξεκινήσει οι Παγιδευμένοι στον ΑΝΤ1 με τον εισαγγελέα Μιχάλη Λεβεντογιάννη, ξαφνικά είδαμε έναν εισαγγελέα να εμφανίζεται στη Γη της ελιάς και να ερωτεύεται την Αθηνά. Σε λίγο θα δούμε και καμία Θεοφανώ.

Προς το παρόν το μείζον θα είναι η δολοφονική απόπειρα αυτού του Μάρκου Λάσκαρη που λέγαμε, κατά της Αριάδνης. Είναι φίλος του πρώην συντρόφου της και έρχεται στη Μάνη για εκδίκηση. Αιμόφυρτη και σε πολύ κακή κατάσταση θα τη βρουν, τόσο η Βασιλική όσο και ο αστυνόμος Κουράκος. Έχουν ανησυχήσει, γιατί δεν απαντά στα τηλεφωνήματά τους και θα την επισκεφτούν στο σπίτι.

Αυτό όπως καταλαβαίνεις, όλη η οικογένεια των Βρεττάκων και των Καπερνάρων αναστατώνεται. Τάσος Ιορδανίδης, Άντζελα Γκερέκου και Αντιγόνη Κουλουκάκου σεναριακά βρίσκονται στην Αθήνα για τις νέες δουλειές της οικογένειας, αλλά όλοι αποφασίζουν να επιστρέψουν ξανά στη Μάνη, λόγω των γεγονότων.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης