Προλαβαίνεις να κλείσεις ταξίδι για το τριήμερο που έρχεται; Ναι, αλλά με αυτά τα tips

Προλαβαίνεις να κλείσεις ταξίδι για το τριήμερο που έρχεται; Ναι, αλλά με αυτά τα tips

Δεν έχεις κλείσει ταξίδι για το τριήμερο που έρχεται, αλλά δεν αντέχεις στην ιδέα ότι θα μείνεις εδώ; Μόλις βρήκαμε πώς θα φύγεις, ακόμα κι αν είναι «όλα» κλεισμένα. 

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλα κλεισμένα. Και η αλήθεια είναι επίσης πως μπορείς να φύγεις εκτός της πόλης σου, αλλά με κάποιες προϋποθέσεις.

Αν ανυπομονείς να έρθει το τριήμερο για να ξεφύγεις και να αλλάξεις παραστάσεις, αλλά δεν έχεις καταφέρει μέχρι τώρα να κλείσεις διαμονή και μεταφορικά για κάποιον προορισμό, τότε υπάρχει λύση (μάλλον).

Κάποιες φορές για να πας ταξίδι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο και το μόνο που χρειάζεσαι στην πραγματικότητα είναι έξυπνες και εναλλακτικές ιδέες για να μην ξεμείνεις στην πόλη όταν όλοι θα έχουν φύγει - εκτός αν αυτό είναι κατά βάθος που θες.

Τα must προϊόντα ομορφιάς που πρέπει να έχεις μαζί σου το τριήμερο -Και δεν είναι το foundation!

Προλαβαίνεις να κλείσεις ταξίδι για το τριήμερο;

Ίσως είναι λίγο αργά. Ίσως ακούς ότι οι περισσότεροι έχουν κάνει τις κρατήσεις τους, έχουν προγραμματίσει ένα ταξίδι για το τριήμερο και κάπως έχεις αγχωθεί. Κανένα άγχος. Αν θες να φύγεις για το τριήμερο προλαβαίνεις, αλλά έχε κατά νου ότι δεν χρειάζεται να το αφήσεις και για εντελώς τελευταία στιγμή. Δηλαδή, αν έχεις αποφασίσει ότι θες όντως να φύγεις, προγραμμάτισέ το, το συντομότερο.

Πώς θα φύγεις για ταξίδι το τριήμερο, όταν δεν υπάρχουν αρκετές κρατήσεις;

taksidi.jpg

Προσδιόρισε το budget σου

Το τριημέρο όταν συνδυάζεται με μια γιορτή ή μια μέρα που τέλος πάντων που όλοι έχουν άδεια και δεν είναι ένα οποιοδήποτε τριήμερο μες τη χρονιά, τότε κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη και σίγουρα πιο ακριβή.

Ξέρεις ήδη ότι οι τιμές θα είναι στα ύψη. Για να βρεις κάτι οικονομικό θα πρέπει να το έχεις κλείσει αρκετό καιρό πριν, εννοώντας μήνες νωρίτερα. Αλλά για να το συζητάμε, μάλλον δεν έχεις κλείσει κάτι πολύ καιρό πριν. Αυτό σημαίνει πως είτε θα διαθέσεις ένα αρκετά καλό ποσό για να καταφέρεις να ξεφύγεις για τρεις ημέρες ή θα επιλέξεις έναν πιο οικονομικό προϋπολογισμό με εναλλακτικές ιδέες.

Σε κάθε περίπτωση, πριν πάρεις απόφαση, σκέψου αν θες ή όχι να διαθέσεις κάποια χρήματα και πόσα είναι αυτά. Πώς θα το καταλάβεις; Σκέψου αρχικά πόση ανάγκη έχεις αυτό το τριήμερο και τι χρήματα μπορείς πρακτικά να διαθέσεις.

Προτίμησε το εξοχικό σου ή το σπίτι φίλων

Έχεις εξοχικό και το σκέφτεσαι ακόμα; Όχι, μην ξενερώνεις. Το εξοχικό σου είναι η καλύτερη ιδέα αυτή τη στιγμή και ο λόγος είναι απλός. Το είπαμε και νωρίτερα, οι τιμές είναι στα ύψη. Κατά πόσο αξίζει να χαραμίσεις το εξοχικό που έχεις στη διάθεσή σου και να ξοδέψεις πολλά χρήματα στους πιο τουριστικούς προορισμούς; Γιατί να μην αξιοποιήσεις τώρα το εξοχικό σου και να κλείσεις σε έναν διαφορετικό προορισμό μια άκυρη χρονική στιγμή;

Δεν έχεις εξοχικό; Δεκτό. Μήπως έχουν οι φίλοι σου; Εντάξει, δεν λέω να τους φορτωθείς με το ζόρι, αλλά το τριήμερο με φίλους είναι πάντα μια καλή ιδέα και οι παρέες σου σίγουρα το ξέρουν αυτό. Κάνε, λοιπόν, μια συζήτηση μαζί τους.

taksidi_files.jpg

Τι θα έλεγες για camping;

Θες εναλλακτικές ιδέες με χαμηλό budget; Τότε σίγουρα ξέρεις πως το camping είναι πάντα μια καλή ιδέα. Πες «ναι» στο ταξίδι. Πες «ναι» στην επαφή με τη φύση. Και πες «ναι» σε λίγη ξεκούραση μακριά απ' όλους και απ' όλα, χωρίς να χρειάζεται να συμμαζεύεις το σπίτι, να τακτοποιείς και να μαγειρεύεις.

Το camping είναι αυτό που ζητάς, αν το μόνο που θες είναι χαλάρωση και αποσύνδεση από τα πάντα.

camping.jpg

Τσέκαρε πακέτα για μεταφορικά και διαμονή και πιθανές προσφορές

Ψάχνεις τελευταία στιγμή απεγνωσμένα να κλείσεις κάτι και τα ταξιδιωτικά γραφεία και οι ταξιδιωτικές εταιρείες το ξέρουν πολύ καλά. Δεν ψάχνεις μόνο εσύ για ένα ταξίδι της τελευταίας στιγμής και μια καλή επιλογή είναι να ρίξεις μια ματιά σε όλες τις επιλογές που έχεις.

Στην τελική, το μόνο που χρειάζεται είναι να googlάρεις για ταξιδιωτικά πακέτα κι αν βρεις κάτι που ταιριάζει στα γούστα σου, απλά δοκίμασέ το. Αυτό ισχύει είτε ενδιαφέρεσαι για προορισμούς στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό.

romi.jpg

Κι αν ξέμεινες μόνος σου, τι κάνεις;

Έχουν κανονίσει όλοι και εσύ είσαι ο τύπος της τελευταίας στιγμής που δεν έχεις κλείσει τίποτα; Εγώ θα έλεγα απλά «περνώ και μόνη μου καλά» και θα τολμούσα ένα solo ταξίδι - εφόσον είναι ασφαλές. Μπορείς απλά να επιλέξεις έναν προορισμό κοντά σε αυτόν της παρέας σου ή και στον ίδιο. Στην τελική, δεν χρειάζεται να είστε μαζί και στον ύπνο. Ας έχετε κλείσει διαφορετικά δωμάτια ή ξενοδοχεία.

Μην ξεχνάς, πως ειδικά όταν μιλάμε για Ελλάδα, μια καλή τακτική είναι να παίρνεις τηλέφωνο στα καταλύματα. Ίσως έχει γίνει κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγμής.

Ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν αποφασίσεις, φρόντισε να περάσεις καλά. Ακόμα κι αν δεν καταφέρεις να κανονίσεις κάτι και το budget σε περιορίζει, οι μονοήμερες είναι πάντα μια καλή εναλλακτική. Τι θα έλεγες για ένα road trip;

autokinito_taksidi.jpg
DPG Network