Μπορείς να βάλεις χρονικό όριο στις αγκαλιές; Ένα αεροδρόμιο τις «κόβει» και προκαλεί αντιδράσεις

Άρτεμις Σκούφου
Μπορείς να βάλεις χρονικό όριο στις αγκαλιές; Ένα αεροδρόμιο τις «κόβει» και προκαλεί αντιδράσεις
Instagram/ dunedinairport

Έχεις περιθώριο τρία λεπτά για να πάρεις αγκαλιά τον άνθρωπό σου. Προλαβαίνεις να τον αποχαιρετήσεις; Αν αναρωτιέσαι αν μας κόβουν τις αγκαλιές, η απάντηση είναι ναι, αυτό συμβαίνει και πλέον υπάρχει και χρονικό όριο.

Κάποιος μας κόβει τις αγκαλιές και δεν είναι αστείο. Ένα αεροδρόμιο αποφάσισε να θέσει όρια στο χρόνο που κάνουμε αγκαλιές στους ανθρώπους μας και πραγματικά αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό.

Φαντάζεσαι να φεύγει ένα αγαπημένο σου πρόσωπο ταξίδι, να το πηγαίνεις μέχρι το αεροδρόμιο για να το χαιρετήσεις και να έχεις και όριο στην αγκαλιά που θα του κάνεις; Ή να έχεις καιρό να δεις κάποιον, να έρχεται από το ταξίδι του, να έχεις πάει στο αεροδρόμιο και να μην προλαβαίνεις καλά καλά να τον κάνεις μια αγκαλιά; Αν πας στο παρακάτω αεροδρόμιο αυτό συμβαίνει κι ελπίζουμε να μη γίνει πράξη και σε άλλα.

Γιατί είναι σημαντικό να αγκαλιάζεσαι; Ποια είναι τα οφέλη της;

Αεροδρόμιο βάζει χρονικό όριο στις αγκαλιές

Αυξημένη συζήτηση και πολλές αντιδράσεις έχουν προκληθεί σε όλο τον κόσμο από την απόφαση που πήρε το αεροδρόμιο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας με τη νέα πινακίδα που επιβάλλει όριο τριών λεπτών για τις αγκαλιές στη ζώνη αποβίβασης, προσθέτοντας «για πιο θερμούς αποχαιρετισμούς παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το χώρο στάθμευσης».

aerodromio-dunedin.jpg

Ορισμένοι χρήστες των social media σε μια ανάρτηση στο Facebook που έγινε viral είναι εξοργισμένοι με την απαγόρευση των αγκαλιών, ενώ άλλοι θαυμάζουν το γεγονός ότι ένα αεροδρόμιο εξακολουθεί να διαθέτει καθόλου ελεύθερη ζώνη αποβίβασης, δεδομένης της γενικής αύξησης των τελών και των προστίμων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Dunedin, Daniel De Bono, τοποθετήθηκε επί του θέματος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RNZ της Νέας Ζηλανδίας.

Περιγράφοντας τα αεροδρόμια ως «εστίες συναισθημάτων», ο ίδιος επεσήμανε μια μελέτη που υποδεικνύει ότι μια αγκαλιά 20 δευτερολέπτων είναι αρκετή για να παραχθεί η «ορμόνη της αγάπης» ωκυτοκίνη και υποστήριξε ότι η γρήγορη προώθηση των πελατών επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να πάρουν περισσότερες αγκαλιές.

Ο χώρος στάθμευσης του αεροδρομίου Dunedin, όπου ο De Bono παραδέχεται ότι «η ομάδα μας έχει δει ενδιαφέροντα πράγματα να συμβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια», επιτρέπει μια 15λεπτη δωρεάν παραμονή με τα 15 αυτά λεπτά να είναι η επόμενη επιλογή για να χαιρετήσεις κάποιον - ή να σε χαιρετήσει - αν τα τρία λεπτά σου φαίνονται λίγα.

Ακόμα κι αν ο De Bono προσπαθεί να αναδείξει τον καλό λόγο πίσω από αυτή την απόφαση, οι χρήστες του διαδικτύου αντιδρούν έντονα με μερικούς να λένε πως κάτι τέτοιο «δεν είναι αποδεκτό».

Ποιος ο στόχος του ορίου τριών λεπτών στις αγκαλιές;

Ο De Bono δήλωσε στο Radio New Zealand ότι, τελικά, ο σκοπός πίσω από το «διασκεδαστικό» μήνυμα για τους ταξιδιώτες είναι ο έλεγχος του πλήθους, αποφεύγοντας ουσιαστικά τη συγκέντρωση πολύ κόσμου στο ίδιο μέρος.

«Στην πραγματικότητα πρόκειται για την παροχή αρκετού χώρου για να μπορούν και οι άλλοι να έχουν αγκαλιές, σωστά; Οπότε δεν υπάρχει πολύς χώρος σε αυτό το σημείο αποβίβασης», δήλωσε ο De Bono. «Πάρα πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο με τους αποχαιρετισμούς τους στη ζώνη αποβίβασης, δεν μένει χώρος για τους άλλους».

Και τι θα συμβεί αν κάποιος αγκαλιάσει τον άνθρωπό του για πάνω από τρία λεπτά;

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Dunedin, Daniel De Bono, αναφέρει πως αν υπάρξουν άνθρωποι που δε δώσουν αρκετή σημασία στις νέες πινακίδες, δεν θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις, ούτε φυσικά θα συμβεί κάτι το υπερβολικό.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ζητήσουμε να περάσουν στον χώρο στάθμευσης για να υπάρξει χώρος και για τους άλλους, αλλά δεν πρόκειται για κάτι περισσότερο από αυτό. Δεν πρόκειται να καλέσουμε την αστυνομία της αγκαλιάς. Αυτό θα ήταν τρελό.