Έκλεισα τα 30 και αυτά είναι 30 facts για να μην πάθεις πανικό φτάνοντας στα πρώτα - άντα

Γεωργία Βλαχοπούλου

Τελικά η δεκαετία των 30 δεν είναι τόσο κακή όσο νόμιζα και υπάρχουν και έρευνες που το αποδεικνύουν!

Πριν από λίγες ώρες είδα τον αριθμό 3 να μπαίνει μπροστά από την ηλικία μου. Ναι, έκλεισα τα 30 και όχι «δεν ήμουν καλά». Η αλήθεια είναι πως μια «μικροκατάθλιψη» με είχε πιάσει, όσο σκεφτόμουν ότι δεν θα ήμουν πια στο club των 20's. Είναι ίσως αυτή η «λεπτή κόκκινη γραμμή», που λέει και ο Κοκκινόπουλος, από την ανεμελιά στην ενηλικιώση. Από τον τυχοδιωκτικό ρομαντισμό των 20s στην «αυστηρότητα» των 30ς o δρομός τελικά είναι μικρός και στρωμένος με ροδοπέταλα.

Δεν ξέρω αν εσύ που βρέθηκες στην ίδια θέση με μένα, αντιμετώπισες αυτή την αλλαγή δεκαετίας πιο ψύχραιμα, όμως εγώ σκεφτόμουν πως έφτασα πια την ηλικία όσων θεωρούσα στην εφηβεία μου «μεγάλους».

Όσοι μου ευχήθηκαν ωτόσο, και άνηκαν σε αυτό το ηλικιακό group των 30's, μου ορκίστηκαν πως τώρα αρχίζει το «καλό» και πως από τα 30 μέχρι τα 40 είναι η καλύτερη δεκαετία. Αν και πολύ δύσπιστη στην αρχή, έκανα ένα mini γκάλοπ ρωτώντας τους τί είναι τελικά αυτό που άλλαξε σε εκείνους και τους έπεισε πως η δεκαετία των 30 είναι η καλύτερη όλων.

Κάπως έτσι, σου παραθέτω 30 αποδεδειγμένα facts για να μην τα «βάψεις μαύρα» φτάνοντας στα 30, αλλά να χαρείς με όσα σου επιφυλάσσουν.

1. Ξέρεις πώς να διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου καλύτερα

Μπορεί να μην είσαι πλούσια σαν τη Rihanna, αλλά σίγουρα ξέρεις πως δεν θέλεις να δουλεύεις για πάντα. Γι' αυτό και φτάνοντας στα 30 έχεις καταλάβει πια πώς πρέπει να διαχειρίζεσαι πιο σωστά τα χρήματά σου, αφού το πιθανότερο είναι να μένεις ήδη μόνη σου, παίρνοντας εσύ όλες τις αποφάσεις για το νοικοκυριό σου. Ναι, η ενήλικη ζωή σε «διάλεξε».

2. Ξέρεις πώς να ζητάς αυτό που θέλεις και το κάνεις πιο συχνά

Φτάνοντας στα «thirty and flirty and thriving» σου ξέρεις ποια είναι τα πράγματα που σε ευχαριστούν και πλέον, δεν κάνεις «εκπτώσεις» για να ευχαριστήσεις τους άλλους γύρω σου. Έχεις καταλάβει πως η ζωή είναι μικρή για να συμβιβαζόμαστε με πράγματα που δεν μας αρέσουν στο 100%.

3. H άνεση είναι αυτό που αναζητάς στα ρούχα σου

Σίγουρα έχεις κάνει αρκετές «θυσίες» για χάρη του styling κατά τη διάρκεια των 20's σου. Από mini τον χειμώνα με κοντό δερμάτινο, μέχρι ψηλοτάκουνα ενώ ξέρεις πως δεν σε βολεύουν καθόλου και ούτω καθεξής. Φτάνοντας στα 30 όμως ξέρεις πως η άνεση είναι αυτό που θες από το outfits σου και καμία μόδα και τάση δεν είναι ικανή να σε επηρεάσει.

4. Κατάλαβες επιτέλους τι σημαίνει business casual

Σε συνέχεια με το προηγούμενο, οι εποχές που ντυνόσουν σαν «μικρομέγαλο» στη δουλειά σου τελείωσαν. Πλέον, έχεις καταλάβει πως μπορείς να ταιριάξεις με cool τρόπο ένα κοστούμι με ένα T-shirt κι ένα ζευγάρι sneakers.

5. Δίνεις βάση στη φυσική σου κατάσταση

Φτάνοντας στα πρώτα - άντα καταλαβαίνεις πως τελικά είναι αλήθεια το «είμαστε ό,τι τρώμε», γι' αυτό και ξεκινάς να δίνεις παραπάνω έμφαση στη φυσική σου κατάσταση.

6. Δεν λες όμως, όχι και σε ένα απολαυστικό burger

Μπορεί να ξέρεις πια πως «είμαστε ό,τι τρώμε», όμως δεν θα αντισταθείς σε ένα burger, ένα σουβλάκι ή σε ό,τι τελοσπάντων είναι το guilty pleasure σου. Όσο είσαι στη δεκαετία των 20, κάτι ο περίγυρός σου, κάτι τα λανθασμένα κοινωνικά πρότυπα σε επηρέαζαν ακόμα και στο τι θα φας.

Στα 30 ξέρεις πια πως δεν χρειάζεται να καταπιέζεσαι για να μην σε σχολιάσουν. Αν πεινάς θα φας. Τόσο απλό.

7. Mπορείς να μεταφέρεις εύκολα λεφτά στους φίλους σου και αντίστοιχα να πάρεις πίσω

Αυτό που πραγματικά απολαμβάνει κανείς στη δεκαετία των 30 είναι το γεγονός πως δεν χρειάζεται να αισθανθείς περίεργα ή να παρακαλέσεις τους φίλους σου να σου δώσουν λεφτά που σου χρωστούν από το ποτό που βγήκατε να πιείτε, γιατί θεωρείται αυτονόητο. Με τις online εφαρμογές - άγιο Iris - μπορείς εσύ και η παρέα σου επι τόπου να βρείτε ποιος χρωστάει τι σε ποιον και να του μεταφέρετε κατευθείαν τα λεφτά. Οι καλοί λογαριασμοί θα σας κάνουν και καλύτερους φίλους.

8. Τα μαλλιά σου είναι στα καλύτερά τους!

Κι όμως, έχοντας πειραματιστεί αρκετά τα προηγούμενα χρόνια έχεις καταλήξει στο τι είναι αυτό που σου πηγαίνει και σε κάνει να νιώθεις όμορφα, όσον αφορά το hairlook σου.

9. Εκτιμάς την προ smartphone εποχή

Καλά και τα smartphone, αλλά αν μπορούσες θα επέστρεφες σε εκείνη την εποχή που τα πλήκτρα 5 και 6 είχαν πάρει «φωτιά» στο κινητό σου από τα μηνύματα που αντάλλασσες. Στην εποχή που δεν υπήρχαν posts, scroll, likes και η μόνη επικοινωνία με κάποιον ήταν το μήνυμα ή το τηλέφωνο.

10. Χαίρεσαι όμως, που μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου μέσα από έναν τόσο μικρό υπολογιστή

Βέβαια, νιώθεις και τυχερή που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε τέτοιο σημείο που όχι μόνο μπορείς να απαντήσεις στα email σου από το κινητό σου, αλλά μπορείς οριακά και να δουλέψεις.

11. Ήρθε η ώρα να «ραγίσεις» μερικές καρδιές

Σα γενικότερα πλαίσια συνειδητοποίησεις φτάνοντας στη δεκαετία των 30, ξέρεις τί είναι αυτό που θες και από την προσωπική σου ζωή και οτιδήποτε δεν σε ικανοποιεί δεν πρόκειται να το ανεχτείς. Τώρα ξέρεις!

12. Αν έχεις παιδιά μπορείς ακόμα να βγεις να διασκεδάσεις αν το θες

Ακόμα κι αν έχεις αποκτήσει παιδιά είσαι στην ηλικία που μπορείς ακόμα να βγεις και να διασκεδάσεις, όπως θα έκανες στα 20 σου, χωρίς όμως να είσαι τόσο μεγάλη που να βγεις off.

13. Παίρνεις έμπνευση από τα σωστά άτομα

Τα viral πρόσωπα και οι inflencers δεν σε επηρεάζουν, αφού έχεις πλέον τη δική σου κρίση και δεν παίρνεις έμπνευση από άτομα που έχουν περισσότερη αξία και σημασία.

14. Έχεις επαναπροσδιορίσει τί σημαίνει θηλυκό και ελκυστικό

Όπως κατάλαβες ότι δεν χρειάζεται να κάνεις «θυσίες» για το styling, έτσι έχεις καταλάβει πια πως για να είναι κάτι θελκτικό δεν χρειάζεται να είναι κάτι που θα σε κάνει να νιώθεις άβολα. Η θηλυκότητα μιας γυναίκας δεν κρύβεται μόνο στα ρούχα της αλλά και στη γενικότερη αύρα που αποπνέει.

15. «Τα ποτά και τα ξενύχτια» δεν είναι πλέον, το thing σου αλλά ποιος λέει όχι σε ένα κοκτέιλ

Ναι στη βραδινή διασκέδαση, όχι στα μεθύσια και τα συνεχόμενα ξενύχτια. Αν βρίσκεσαι κοντά στα 30 ή αν τα έχεις πατήσει ήδη θα ξέρεις πως πλέον, αυτού του είδους η διασκέδαση θα σε κάνει να περάσεις μια ολόκληρη μέρα στο κρεβάτι για να επανέλθεις. Άσε που πλέον, ξέρεις πως δεν έχει σημασία το να πιεις για να περάσεις καλά αλλά το με ποια άτομα θα είσαι μαζί.

16. Παντρεύονται όλοι οι γνωστοί συνομήλικοί σου. Ε και;

Είναι περίεργο να βλέπεις ξαφνικά όλους τους συμμαθητές σου να παντρεύονται, ωστόσο σβήνοντας κι εσύ τα 30 ξέρεις πως ο καθένας είναι υπεύθυνος για την ευτυχία του. Ο γάμος ή το να κάνεις παιδιά δεν έχουν κάποιο deadline, οπότε τέλος το άγχος για το πότε θα παντρευτείς.

17. Eκφράζεις ελεύθερα τις πεποιθήσεις σου

Μεγαλώνοντας και έχοντας μια σημαντική δεκαετία στις πλάτες σου - αυτή των 20 - έχεις διαμορφώσει πια τον χαρακτήρα σου και τα πιστεύω σου, τα οποία δεν φοβάσαι πια να αναφέρεις σε μια συζήτηση, κάνοντας έναν πολύ ωραίο διάλογο.

18. Έχεις ζήσει τις ένδοξες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης live

Αν βρίσκεσαι στη δεκαετία των 30 έχεις ζήσει σίγουρα την πιο ωραία εποχή της ελληνικής τηλεόρασης, με το Κωνσταντίνου κι Ελένης σε πρώτη μετάδοση και το γνήσιο Survivor που οι παίκτες έπρεπε να σκοτώσουν ένα φίδι για να τραφούν.

19. Aκόμα το «έχεις»

Το ότι έγινες 30 δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να παρακολουθήσεις τα πράγματα που κάνει η «νεολαία». Άλλωστε, εσύ έχεις ζήσει ακόμα πιο ένδοξες στιγμές από τους σημερινούς 20άρηδες.

20. Έχεις φτάσει στο σημείο που κάποια πράγματα από το «παρελθόν» σου θες να τα ξεχάσεις

Βλέποντας ένα βίντεο που μιλούσαν emo από το πάλαι ποτέ, θυμήθηκα πως κάποτε προσπαθούσα κι εγώ να τους μοιάσω. Ήταν η μόδα της εποχής άλλωστε. Ωστόσο, σε καταλαβαίνω αν θες να ξεχάσεις τις φορές που πόζαρες με «ξασμένο» μαλλί και χαμηλοκάβαλο τζιν.

21. Μπορείς να ασχοληθείς με τα πολιτικά πιο ενεργά

Αν θες να ασχοληθείς με την πολιτική ζωή, η ώρα είναι τώρα που είσαι σε μια φάση να καταλάβεις τι σημαίνουν οι φόροι, τα επιδόματα, η ακρίβεια ή ότι στη γειτονιά σου το πάρκο δεν είναι τόσο ασφαλές για παιδιά.

22. Έχεις περισσότερες επιχειρηματικές ιδέες

Είσαι πιο δημιουργική και ανακαλύπτεις νέους ορίζοντες με τους οποίους μπορείς να ασχοληθείς επαγγελματικά. Ξέρεις τι είναι αυτό που σε ευχαριστεί και είσαι διατεθειμένη να αλλάξεις ακόμη και καριέρα, αρκεί να είσαι ευτυχισμένη.

23. Οι huge ή δραματικές καταστάσεις δεν λείπουν από το πρόγραμμα

Μην νομίζεις ότι επειδή έγινες 30 θα είσαι πιο «διακριτική». Πάντα υπάρχει λίγος χώρος για glitter στις εμφανίσεις σου, όπως και για να ζήσεις ένα ερωτικό drama.

24. Κάνεις πιο εύκολα δημόσιες σχέσεις

Φτάνοντας στα 30 έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και επιτέλους μπορείς να είσαι η social butterfly σε κάθε event.

25. Έχεις πολλές γνωριμίες από τη δουλειά

Σίγουρα για να φτάσεις στο επίπεδο καριέρας που είσαι τώρα έχεις αλλάξει πολλές δουλειές. Αυτό όμως δεν είναι κακό, αφού έχεις δημιουργήσει έναν ισχυρό κύκλο γνωριμιών.

26. Έχεις λίγους αλλά πραγματικούς φίλους

Στα 30 σου οι φιλίες σου έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο και πλέον, έχεις δίπλα σου τα άτομα που ξέρεις πως πραγματικά θα σε στηρίξουν.

27. Είσαι μέντορας για νεότερα άτομα

Έχεις αρκετή εμπειρία για να δώσεις συμβουλές σε νεότερα άτομα.

28. Είσαι «ανοιχτή» σε επιλογές

Έχεις βγάλει από τη ζωή σου τα «κουτάκια» σε όλους τους τομείς και άνετα λες ναι σε νέες εμπειρίες, γεύσεις, περιπέτειες.

29. Δεν σε ενοχλεί να λες την ηλικία σου

Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ των 30, ξέρεις πως για παράδειγμα αυτη η ηλικία σου δίνει ένα άλλο κύρος. Επιτέλους δεν χρειάζεται να δείξεις ταυτότητα κι αυτό είναι cool.

30. Το μόνο καλύτερο από τα 30 είναι αυτό που περιμένεις να σου φέρουν

Το καλύτερο μετά τα 30 κεράκια είναι το να περιμένεις όλα αυτά τα «καλά» και συναρπαστικά που θα σου φέρουν.

Βάλε ζώνη και περίμενε την απογείωση!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης