Στιγμές Eurovision θύμισαν στο Χ οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ: Η αγωνία και τα memes για τον Ανδρέα

Κατερίνα Μπούσιου

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, εξελίχθηκαν και σε τηλεοπτικό θρίλερ, καθώς τόσο στον ΣΚΑΙ, όσο και στο Open, στις έκτακτες εκπομπές, ανέμεναν μέχρι μετά τα μεσάνυχτα το ποιος θα τερματίσει δεύτερος ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο, για να πάει στον δεύτερο γύρο των εκλογών. 

Οι εσωκοματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν το μείζον πολιτικό θέμα χθες, σε μία βραδιά που εξελίχθηκε με μεγάλη αγωνία για το ποιος θα τερμάτιζε δεύτερος για να αναμετρηθεί με τον πρώτο και νυν πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, στον δεύτερο γύρο. Οι χρήστες των social media ξενύχτησαν αναμένοντας το αποτέλεσμα και οι εκλογές όπως ήταν φυσικό, παραμένουν πρώτο trend μέχρι και σήμερα.

Από τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα

Η ψηφοφορία έφερε 303.223 χιλιάδες μέλη και φίλους του κόμματος στις κάλπες που στήθηκαν σε όλη τη χώρα για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ήταν ένα μικρό ρεκόρ για εσωκομματικές εκλογές τέτοιου τύπου και μάλιστα με 6 υποψηφίους να διεκδικούν την προεδρία. Τα τελικά αποτελέσματα, έδωσαν την πρωτιά στον Νίκο Ανδρουλάκη με 29,64% (συνολικά 89.228 ψήφους) και ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 21,41% (64.490 ψήφους). Οι δύο υποψήφιοι θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή, στον δεύτερο γύρο.

Για τα 50 χρόνια ΠΑ.ΣΟ.Κ, το Twitter/ X και η Δημήτρη Λιάνη νοσταλγούν τον Ανδρέα Παπανδρέου

Ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ, υπήρξε ένα μικρό θρίλερ για τη δεύτερη θέση, καθώς Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος, πήγαιναν ψήφο - ψήφο, ειδικά όταν ξεκίνησαν τα αποτελέσματα από τα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Οριακά τρίτος με 21,12% τερμάτισε τελικά ο Γερουλάνος και η διαφορά των ψήφων, ήταν μόλις 858 ψήφοι.

Στην τέταρτη θέση με 19,52% τερμάτισε η Άννα Διαμαντοπούλου, πέμπτος ήταν ο Μιχάλης Κατρίνης με 6,03% και στην έκτη θέση η Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,29%.

Στα παράδοξα του εκλογικού αποτελέσματος και το γεγονός πως στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στην Α' Αθηνών, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ήρθε τέταρτος και τρίτος αντίστοιχα στα ποσοστά.

Λογικό το αποτέλεσμα στην Κρήτη από όπου κατάγεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, το ποσοστό 61,87%. Οι εκλογές έγιναν πρώτο θέμα στα social media, αλλά κάποιοι νοστάλγησαν το παλιό ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και τις πολιτικές φυσιογνωμίες εκείνης της εποχής, που είχαν άλλη δυναμική. Φυσικά στο Χ έγινε και το σχετικό τρολάρισμα για τη βραδιά μέχρι να μάθουμε το τελικό αποτέλεσμα, που θύμισε βραδιές της Eurovision και του Big Brother.

Ενδιαφέρον είχε η βραδιά και τηλεοπτικά. Μόνο δύο ιδιωτικά κανάλια, ο ΣΚΑΙ και το Open και φυσικά η ΕΡΤ είχαν έκτακτες πολιτικές εκπομπές για τις εκλογές, αλλά τελικά στο prime time, τερμάτισε πρώτη η Διάφανη Αγάπη, η σειρά του Alpha με 12% στο δυναμικό κοινό και 11,7% στο γενικό σύνολο. Δεύτερη η Γη της ελιάς στο Mega με 9,8% και 16,2% αντίστοιχα και τρίτη ήταν η έκτακτη εκπομπή στον ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη και τους καλεσμένους της με 8,7% και 11.1% αντίστοιχα. Στην έκτη θέση τερμάτισε η αντίστοιχη εκπομπή του Open, με 6,5% και 8,1% σε δυναμικό και γενικό σύνολο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης