Cheesecake με λευκή σοκολάτα: η πιο γλυκιά συνταγή για αυτήν την Πέμπτη πριν από το 3ήμερο
«Με μπισκότα, βούτυρο και βανίλια θα γίνει πιο γευστική αυτή η ημέρα», λέει ο Νικόλας Σακελλαρίου.
Υλικά
Για την βάση
350 γραμμ. μπισκότα τύπου digestive
120 γραμμ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Άρωμα βανίλιας
Λίγο αλάτι
Για την κρέμα
350 ml. Κρέμα γάλακτος 35%
250 γραμμ. Λευκή κουβερτούρα
500 γραμμ. Τυρί κρέμα
120 γραμμ. Άχνη ζάχαρη
Για την γκανάζ
250 γραμμ. Λευκή κουβερτούρα
200 ml. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε έναν πολυκόφτη, ρίχνετε τα μπισκότα, το βούτυρο, το αλάτι και την βανίλια. Χτυπάτε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και τοαπλώνετε στη βάση μιας φόρμας 26-28 εκ. κατόπιν βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Για να κάνετε την κρέμα, σε μια κουζινομηχανή χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και αφήνετε στην άκρη.Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο την λευκή κουβερτούρα, σκεπάζετε με μια μεμβράνη και λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 2 ½ λεπτά, η μπορείτε να την λιώσετε σε μπαιν μαρί.
Στη συνέχεια χτυπάτε το τυρί κρέμα μαζί με την άχνη ζάχαρη και αφού ομογενοποιηθεί, ρίξτε και χτυπήστε και την λιωμένη κουβερτούρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο μείγμα σιγά - σιγά ανακατεύοντας, διπλώνοντας την κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Για να κάνετε την γκανάζ, βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο την λευκή κουβερτούρα, μαζί με την κρέμα γάλακτος, σκεπάζετε με μια μεμβράνη και λιώνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά, η μπορείτε να ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και να ρίξετε μέσα την σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχετε μια ρευστή γκανάζ. Για την συναρμολόγηση, βγάζετε την βάση από το ψυγείο, στρώνετε την κρέμα και από πάνω απλώνετε την γκανάζ. Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos
Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos
Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos