Pesto alla genovese ή αλλιώς η πιο νόστιμη συνταγή ζυμαρικών μόνο για εσένα
Ο Νικόλας Σακελλαρίου μας δείχνει πώς να φτιάξουμε το comfort food του φετινού χειμώνα.
Υλικά
500 Γραμμ. Λιγκουίνι
60 γραμμ. φύλλα βασιλικού (περίπου 65-70 φύλλα)
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο.
100 γραμμ. Parmigiano Reggiano, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη
20 Γραμμ. Κουκουνάρι, καβουρντισμένο
2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
πάγος
7 Tips για να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη στην κουζίνα
Εκτέλεση
Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη σάλτσα. Χρησιμοποιώντας ένα multi, αλέστε το βασιλικό, το σκόρδο, κουκουνάρι , την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το παγάκι και αλέθετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Σε ένα σκεύος ρίχνετε την σάλτσα, τα ζυμαρικά και λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών έτσι ώστε να πετύχετε μια ρευστή σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.
Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos
Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos
Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos