Τα μυστικά ενός life coach που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την επαφή ουσιαστική
Σου έχει συμβεί να βρίσκεσαι με τις φίλες σου και ενώ έχεις πολλές σκέψεις και προβληματισμούς που θέλεις να μοιραστείς μαζί τους, τελικά να μην λες τίποτα; Αλήθεια, έχεις πιάσει κάποια στιγμή τον εαυτό σου να σκρολάρει αχόρταγα στα social media και ταυτόχρονα να σκέφτεται πόσο πιο συναρπαστική είναι η ζωή των άλλων; Εάν οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι «ναι», τότε να ξέρεις πως δεν είσαι όσο μόνη πιστεύεις και το κυριότερο, δεν είσαι η μόνη που αισθάνεται έτσι.
Όπως εσύ, έτσι και οι περισσότερες -εάν όχι όλες- από εμάς, έχουμε νιώσει κάποια στιγμή τη μοναξιά να «χτυπάει» την πόρτα μας, ακόμη και αν συναναστρεφόμαστε καθημερινά με δεκάδες ανθρώπους. Προτού βιαστείς, λοιπόν, να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα, να ξέρεις πως αυτό που μας συμβαίνει «ακούει» στο όνομα κρυμμένη μοναξιά και πρόκειται για ένα σύγχρονο παγκόσμιο φαινόμενο που οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ είμαστε 24 ώρες την ημέρα συνδεδεμένοι με τους άλλους μέσω των SoMe, στην πραγματικότητα η επικοινωνία μας δεν είναι ουσιαστική, ειλικρινής και βαθιά, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε μόνες.
Αυτό ήταν που παρακίνησε και το Lipton να ξεκινήσει το κίνημα #ProjectUnLonely, μία πρωτοβουλία που σκοπό έχει να μας ενθαρρύνει να επενδύσουμε περισσότερο στις σχέσεις μας με τους άλλους, δημιουργώντας πιο ποιοτικές διασυνδέσεις κάθε μέρα και βελτιώνοντας συγχρόνως, την ποιότητα της ζωής και τη διάθεσή μας. Εάν θέλεις και εσύ, λοιπόν, να γίνεις μέρος αυτής της ελπιδοφόρας πρωτοβουλίας και να κάνεις την επαφή σου με τους άλλους πιο ουσιαστική, τότε ο life coach και ειδικός στα ζητήματα επικοινωνίας, Παναγιώτης Φάσσας, σου αποκαλύπτει τα «μυστικά» για να τα καταφέρεις!
Πώς η συναισθηματική νοημοσύνη θα σε «ξεκλειδώσει»
Για να μπορέσεις να αποκτήσεις πιο ποιοτικές επαφές με τους άλλους ανθρώπους, χρειάζεται να δημιουργήσεις τις συνθήκες που θα οδηγήσουν τις συζητήσεις σας σε πιο βαθιά και ουσιαστικά «μονοπάτια». Και το «εργαλείο» για να το καταφέρεις, είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Φάσσα, «η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να αναγνωρίζουμε και να κατανοούμε τα συναισθήματα μας και των άλλων, να τα διαχειριζόμαστε, να διαχειριζόμαστε τις σχέσεις μας με τους άλλους και να μπορούμε να παρακινούμε τον εαυτό μας να αναλάβει δράση». Συνεπώς, όσο περισσότερο κατανοείς τον εαυτό σου και τα συναισθήματά σου και όσο μεγαλύτερη αφοσίωση και προσοχή δίνεις στον συνομιλητή σου, τόσο πιο ουσιαστική θα είναι και η κάθε σας συζήτηση.
Αφιερώνοντας ένα «πολύτιμο» 15λεπτο από τον χρόνο σου
Εάν μέχρι σήμερα νόμιζες πως όσο περισσότερο χρόνο περνάς με τους δικούς ανθρώπους, τόσο περισσότερο βοηθάς τη μεταξύ σας επικοινωνία, μάλλον ήρθε η στιγμή να αλλάξεις γνώμη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και μόνο 15 λεπτά ποιοτικής επικοινωνίας κάθε μέρα αρκούν για να ενισχύσουμε την επαφή μας με τους άλλους. Τι περιμένεις, λοιπόν, για να προσκαλέσεις την κολλητή σου, την αδερφή σου ή τον σύντροφό σου, για «YOU.ME.TEA.NOW» -ακόμη και μέσα από μία βιντεοκλήση- απολαμβάνοντας μαζί με την παρέα τους, τη λαχταριστή γεύση από το αγαπημένο σου τσάι Lipton; Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως μέσα από τέτοιες μικρές κινήσεις και συνήθειες, θα καταφέρεις σε βάθος χρόνου να φέρεις την επικοινωνία σας στο επίπεδο που επιθυμείς, αφού όπως τονίζει και ο life coach Παναγιώτης Φάσσας, «τα περισσότερα πράγματα στη ζωή τα οποία αξίζουν την προσπάθειά μας και μας προσφέρουν πραγματική ικανοποίηση και μακροχρόνια ευδαιμονία, δεν επιτυγχάνονται από τη μια στιγμή στην άλλη».
Επενδύοντας περισσότερο στη σχέση με τον εαυτό μας
Ένα ακόμη κομμάτι στο οποίο οφείλεις να δώσεις μεγάλη προσοχή, είναι εκείνο της σχέσης που έχεις με τον εαυτό σου, καθώς διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο στη σχέση και την επαφή που έχεις και με τους άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με τον ειδικό life coach, «ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους είμαστε διστακτικοί να προσεγγίσουμε νέους ανθρώπους, ώστε να τους γνωρίσουμε και εν συνεχεία να δημιουργήσουμε ποιοτικές σχέσεις, είναι πως αμφιβάλουμε για τον εαυτό μας. Νιώθουμε πως δεν είμαστε αρκετά έξυπνοι, αρκετά όμορφοι, αρκετά ικανοί, αρκετά αστείοι. Αυτές οι αυτό-αμφιβολίες έχουν ως αποτέλεσμα να φοβόμαστε να πλησιάσουμε νέους ανθρώπους και να τους γνωρίσουμε. Δυστυχώς, τις αυτό-αμφιβολίες δεν μπορούμε να τις αποβάλλουμε εύκολα, όμως μπορούμε να χτίσουμε μια άλλη ικανότητα η οποία τις υπερνικά. Αυτή η ικανότητα είναι η αυτοπεποίθηση». Μήπως, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να «αγκαλιάσεις» κάθε πλευρά του εαυτού σου και να αφήσεις τους γύρω σου να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη μοναδικότητά σου;
Εάν έχεις διαπιστώσει πως και οι φίλες σου έχουν πέσει και εκείνες στην «παγίδα» της κρυμμένης μοναξιάς, μην διαστάσεις να τους συστήσεις το #ProjectUnLonely του Lipton και να μοιραστείς μαζί τους τις παραπάνω συμβουλές. Με αυτόν τον τρόπο, θα τις βοηθήσεις να απαλλαγούν από το δυσάρεστο αίσθημα της μοναχικότητας και την ίδια ώρα, θα ισχυροποιήσεις τη μεταξύ σας επαφή!