Angelina Jolie: Στα 49α γενέθλιά της, τα παιδιά της δείχνουν πιο έντονα από ποτέ τη στήριξή τους

Τσακιρίδου Χριστίνα
Angelina Jolie: Στα 49α γενέθλιά της, τα παιδιά της δείχνουν πιο έντονα από ποτέ τη στήριξή τους

Η Angelina Jolie γιορτάζει τα γενέθλιά της κι εμείς κάνουμε μια μικρή αναδρομή στη ζωή της επιδραστικής σταρ. Ο έρωτας και ο χωρισμός με τον Brad Pitt, η δημιουργία οικογένειας και η αμέριστη διάθεση για προσφορά.

Μια ανάσα πριν το «Golden Jubilee» της ζωής της βρίσκεται η Angelina Jolie καθώς σήμερα έχει γενέθλια και γίνεται 49 ετών.

Η σταρ της μεγάλης οθόνης έχει συνδέσει το όνομά της με μερικές από τις πιο εμπορικές ταινίες όλων των εποχών (Lara Croft: Tomb Raider, Mr. and Mrs. Smith, Salt, The Tourist, Maleficent κ.ά.) και παραμένει μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Hollywood.

Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά από το διαζύγιο από τον Brad Pitt η Jolie κάνει πιο επιλεκτικές συνεργασίες και έχει επικεντρωθεί στην ανατροφή των έξι παιδιών της (Maddox, Pax, Zahara, Shiloh και τα δίδυμα Knox και Vivienne) καθώς και στον αγώνα της για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων αλλά και των ευπαθών ομάδων του πλανήτη.

Ακόμα ένα παιδί των Brad Pitt - Angelina Jolie απαρνείται τον πατέρα του και αλλάζει επώνυμο

Τα παιδιά της Jolie φέρουν μόνο το επώνυμό της κι αυτό είναι μια δήλωση:

Τρία από τα έξι παιδιά του ζευγαριού (Maddox, Vivienne και Shiloh) έχουν απαρνηθεί το επίθετο του μπαμπά τους και συστήνονται επίσημα με το επώνυμο της μητέρας τους, αποδεικνύοντας ότι οι σχέσεις με τον Pitt είναι αρκετά τεταμένες.

Πριν από λίγες ημέρες η 18χρονη κόρη του ζευγαριού, Shiloh αποφάσισε να αλλάξει επίσημα το επώνυμό της και από Shiloh Jolie-Pitt συστήνεται πλέον ως Shiloh Jolie. Aυτή η απόφαση φέρεται να έχει πικράνει ιδιαίτερα τον ηθοποιό και σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η ενήλικη πλέον κόρη του ζευγαριού πλήρωσε μόνη της δικηγόρο για να αιτηθεί την αλλαγή επιθέτου. Σύμφωνα με το People η Shiloh κατέθεσε τα έγγραφα στις 27 Μαΐου ανήμερα των 18ων γενεθλίων της.

Ο παραμυθένιος έρωτας με τον Brad Pitt, ο επεισοδιακός χωρισμός και η επόμενη ημέρα

Οι #Brangelina υπήρξαν ένα από τα all time δημοφιλή ζευγάρια του παγκόσμιου star system και αποτελούσαν πρότυπο. Η γνωριμία και ο παραμυθένιος έρωτας που οδήγησαν στη δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας συνέθεταν το ιδανικό love story ωστόσο ο γάμος τους έμελλε να λήξει άδοξα και επεισοδιακά.

Jolie και Pitt γνωρίστηκαν το 2004 στα γυρίσματα της ταινίας «Mr. and Mrs. Smith» όπου υποδύθηκαν ένα ζευγάρι κατασκόπων που ερωτεύεται παράφορα. Εκείνη την περίοδο ο Brad Pitt ήταν ακόμα παντρεμένος με την Jennifer Aniston. Ένα χρόνο αργότερα Pitt-Aniston ανακοίνωσαν επίσημα το χωρισμό τους και οι φήμες για το ειδύλλιο Pitt-Jolie φούντωσαν ολοένα και περισσότερο. Για αρκετά χρόνια η Jolie θεωρούνταν το τρίτο πρόσωπο στον γάμο Aniston-Pitt με τα tabloids της εποχής να γράφουν καθημερινά ανυπόστατα δημοσιεύματα.

Τους πρώτους μήνες του 2005 ο Brad Pitt συνόδευσε την ηθοποιό σε διάφορα ταξίδια της στο εξωτερικό στα πλαίσια της ακτιβιστικής της δράσης, με τους δυο τους να ζουν αθόρυβα τον έρωτά τους, προσπαθώντας να διαφυλάξουν τη σχέση τους από τον Τύπο.

Το 2006 η Angelina Jolie έκανε την πιο ευχάριστη ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας πως είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί με τον Pitt. Η ίδια είχε ήδη υιοθετήσει το Maddox και τη Zahara, τους οποίους ο ηθοποιός αναγνώρισε επίσημα ως δικά του παιδιά.

Στις 27 Μαΐου 2006 η Shiloh Jolie (όπως η ίδια συστήνεται πλέον) ήρθε στον κόσμο και έκανε τους ηθοποιούς να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Σε δηλώσεις του το ζευγάρι είχε τονίσει πως ο γάμος δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους και έναν χρόνο αργότερα μεγάλωσαν την οικογένειά τους υιοθετώντας τον γιο τους, Pax.

Τον Μάιο του 2008 η Χολυγουντιανή σταρ εμφανίστηκε με φουσκωμένη κοιλιά στο κόκκινο χαλί και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς γέννησε τα δίδυμα Knox και Vivienne στη Γαλλία.

Οι πρώτες φωτογραφίες του ζευγαριού με τα δίδυμα πουλήθηκαν σε γνωστό περιοδικό έναντι 14 εκατομμυρίων (ποσό ρεκόρ μέχρι και σήμερα!) και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου σε χρόνο Dt.

https://www.instagram.com/p/BMFJ6RNgVIW/

Τον Αύγουστο του 2014 Pitt-Jolie αποφάσισαν να επισφραγίσουν τον έρωτά τους με μια μυστική τελετή στη Γαλλία, στην οποία έδωσαν το παρών μόνο 20 άτομα από το στενό τους περιβάλλον.

Λίγες ημέρες μετά τον πολύκροτο γάμο τους οι Brangelina δήλωναν: «Ο γάμος είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ. Θέλαμε αυτή η ημέρα να είναι πολύ προσωπική και οικογενειακή και το πετύχαμε». Διάλεξαν μόνοι τους τα ρούχα τους και τα καθήκοντά τους. Πήραν τα πάντα πολύ σοβαρά. Ο Νox εξασκήθηκε κουβαλώντας κέρματα και βελανίδια στο μικρό του μαξιλαράκι, πριν του δώσουμε τις βέρες. Τα παιδιά μας είναι οι καλύτεροί μας φίλοι και οι άνθρωποι που νιώθουμε πιο κοντά μας».

Το 2016 η Angelina Jolie κατέθεσε αίτηση διαζυγίου μετά από δύο χρόνια γάμου και 12 ολόκληρα χρόνια κοινής πορείας με τον Pitt. Ο κύριος λόγος της απομάκρυνσης του ζευγαριού φέρεται να ήταν οι διαφωνίες για την ανατροφή των παιδιών τους με τη Jolie να επισημαίνει πως δεν διεκδικεί διατροφή αλλά την επιμέλεια των έξι ανήλικων τέκνων της.

«Η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο να παραμείνει υγιής η οικογένειά της. Η ίδια δεν θα προβεί σε δηλώσεις και ζητάει να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της οικογένειά της αυτή την χρονική στιγμή», δήλωνε τότε στον Τύπο ο δικηγόρος της Angelina Jolie.

Η Angelina Jolie είναι πάνω από όλα μια τρυφερή και δοτική μαμά

Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στο φως πολλές συγκεχυμένες πληροφορίες για τους λόγους που Jolie και Pitt οδηγήθηκαν στο διαζύγιο ωστόσο ο διάσημος ηθοποιός φέρεται να είχε ασκήσει βία έναντι στη σύζυγό του, με την Jolie να καταγγέλλει σωματική κακοποίηση ακόμα και μπροστά στα παιδιά τους.

Tον Δεκέμβριο του 2023 η Angelina Jolie παραχώρησε συνέντευξη στο WSJ. Magazine και έκανε μια κατάθεση ψυχής εξηγώντας πως τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να μην έχει έντονη κοινωνική ζωή όπως άλλες stars του Hollywood. Όπως η ίδια παραδέχθηκε τα έξι παιδιά της είναι οι καλύτεροί της φίλοι και μαζί μοιράζονται τα πάντα.

«Είναι οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι και οι στενοί μου φίλοι. Είμαστε επτά διαφορετικοί άνθρωποι, το οποίο είναι η δύναμή μας. Έπρεπε να θεραπευτούμε. Υπάρχουν πράγματα από τα οποία έπρεπε να θεραπευτούμε. Το σώμα μου αντιδρά πολύ έντονα στο στρες. Το σάκχαρό μου ανεβαίνει και κατεβαίνει. Έπαθα ξαφνικά την παράλυση του Bell έξι μήνες πριν από το διαζύγιό μου», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

Η διαμάχη του πρώην ζευγαριού για το Château Miraval

Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Brad Pitt μήνυσε την Angelina Jolie, ισχυριζόμενος ότι πούλησε παράνομα το μερίδιό της στο οινοποιείο που αγόρασαν μαζί το 2008. To πρώην ζευγάρι είχε αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του κτήματος Château Miraval στη Νότια Γαλλία πίσω στο 2014.

Το μέρος είχε συναισθηματική αξία καθώς εκεί παντρεύτηκαν και πέρασαν αμέτρητες ανέμελες στιγμές με τα παιδιά τους. Το οινοποιείο αποτέλεσε «μήλο της έριδος» όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες χωρισμού του πρώην ζευγαριού το 2016.

O Pitt ισχυριζόταν πως η Jolie σχεδίαζε κρυφά να πουλήσει το μερίδιό της στο κτήμα Château Miraval, ως εκδίκηση για τη δικαστική τους διαμάχη. Mετά τον χωρισμό τους το 2019, η 49χρονη ανακοίνωσε πως θέλει να πουλήσει το μερίδιό της έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων και δέχτηκε να παραχωρήσει στον ηθοποιό ένα μεγαλύτερο μερίδιο από εκείνο που του αναλογούσε. Το καλοκαίρι του 2021 ο Brad Pitt εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του όταν ανακάλυψε πως η σταρ είχε ήδη πουλήσει το 50% των μετοχών της σε ένα Ρώσο ολιγάρχη.

Η κακοποίηση της Angelina Jolie από τον Brad Pitt ξεκίνησε πολύ πριν το 2016: Τι λένε οι δικηγόροι

Η αγάπη της ηθοποιού για τα κοινά και ο ακτιβισμός

Η Angelina Jolie είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ευαισθητοποιημένες celebrities σε θέματα φυλετικών διακρίσεων και ενεργή ακτιβίστρια. Η φιλανθρωπική της δράση είναι αξιοθαύμαστη και δεν είναι λίγες οι φορές που η ηθοποιός βραβεύτηκε για την αδιάκοπη συνεισφορά της.

Κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας της η Jolie έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της περιουσίας της σε φιλανθρωπικές ενέργειες και εξακολουθεί να παλεύει για ένα καλύτερο αύριο.

https://www.instagram.com/p/CoxQzupLf2b/

«Η οικογένειά μου, η αγάπη μου, η δική σας αγάπη και υποστήριξη μπορεί να κάνει τα πάντα πιθανά», δήλωσε η Jolie τo 2013 όταν παρέλαβε το βραβείο Jean Hersholt Humanitarian Award.

Το Ανθρωπιστικό Βραβείο Jean Hersholt απονέμεται περιοδικά από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών στις τελετές των Governors Awards για την «εξαιρετική συνεισφορά ενός ατόμου σε ανθρωπιστικούς σκοπούς».

Μετά την παραίτησή της από Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ το 2022, η 49χρονη συνεχίζει να μάχεται για τις ανισότητες που επικρατούν στον κόσμο και βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των προσφύγων.

Το 2019 το περιοδικό Elle είχε φιλοξενήσει κείμενο της ηθοποιού στο οποίο η ίδια αναφέρθηκε στις αξίες που θέλει να μεταφέρει στα παιδιά της.

«Λέω συχνά στις κόρες μου ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούν να κάνουν είναι να αναπτύξουν το μυαλό τους. Μπορείς πάντα να φορέσεις ένα όμορφο φόρεμα, αλλά δεν έχει σημασία τι φοράς απέξω αν το μυαλό σου δεν είναι δυνατό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελκυστικό από μια γυναίκα με ανεξάρτητη θέληση και γνώμη», είχε γράψει χαρακτηριστικά η Jolie.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες.

Πηγή κεντρικής: apimages.com