Εμμανουέλα Κατζουράκη: Η αθλήτρια που σώθηκε από τα Τέμπη κατέκτησε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς

Instagram

Από την τραγωδία στα Τέμπη στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, η νεαρή αθλήτρια δείχνει τη δύναμη ψυχής που κρύβει μέσα της. 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι γεμάτοι ιστορίες. Ιστορίες που δείχνουν τη δύναμη ψυχής των αθλητών και που δίνουν θάρρος για το ακατόρθωτο. Αυτό που έχει να διηγηθεί η Εμμανουέλα Κατζουράκη συγκλονίζει.

Πολλοί από τους αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έχουν ζήσει γεγονότα στη ζωή τους που κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί. Ανάμεσά τους και η Εμμανουέλα Κατζουράκη, η νεαρή αθλήτρια που ενάμιση χρόνο πριν τη συμμετοχή της στο Ολυμπιακό Τουρνουά βρισκόταν στο μοιραίο τρένο των Τεμπών.

Ποιες είναι οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου ή αλλιώς οι Ολυμπιονίκες που σπάνε ρεκόρ;

Από την τραγωδία των Τεμπών στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων

Η αθλήτρια ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους που επιβιβάστηκαν στο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη και κόστισε τη ζωή σε 57 άτομα.

Και μπορεί το όνομά της να ήταν γνωστό στον χώρο του αθλητισμού και μάλιστα της σκοποβολής, ωστόσο οι περισσότεροι έμελλε να τη γνωρίσουν εξαιτίας εκείνης της μοιραίας νύχτας.

Για καλή της τύχη η αθλήτρια βγήκε ζωντανή από το τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει φαρμακευτική παράλληλα με τον πρωταθλητισμό στη σκοποβολή, και γλίτωσε με έναν ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι, μιας και βρισκόταν στα πίσω βαγόνια.

Μετά την τραυματική και σοκαριστική βραδιά των Τεμπών ένας φαίνεται να ήταν ο στόχος της Ελληνίδας αθλήτριας, η σκοποβολή. Αφοσιώθηκε στο άθλημά της και τον Αύγουστο του 2023 κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στο αγώνισμα, κατακτώντας την τρίτη θέση στο Βρότσλαβ της Πολωνίας και παίρνοντας το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη η Εμμανουέλα Κατζουράκη έζησε το απόλυτο όνειρο, ταξιδεύοντας στο Παρίσι και διεκδικώντας ένα μετάλλιο στον τελικό, έχοντας πραγματοποιήσει μια εκπληκτική εμφάνιση και περνώντας πρώτη στον τελικό του σκιτ γυναικών. Εκεί, ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με 23/30 βολές κατέκτησε την 5η θέση, στην πρώτη μάλιστα συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε σχετική ανάρτηση insta story που είχε κάνει η ίδια λίγο μετά την τραγωδία είχε ευχαριστήσει για τα τηλέφωνα και τα μηνύματα που δέχεται και είχε κάνει έκκληση για αίμα για τους τραυματίες.

Ένα μήνα πριν το δυστύχημα, η Εμμανουέλα Κατζουράκη κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής που είχε πραγματοποιηθεί στο Μαρόκο. «Και γράψαμε όχι ένα, αλλά δύο (μετάλλια). Πολύ χαρούμενη δηλώνω μετά από το παγκόσμιο κύπελλο στο Μαρόκο, στο οποίο καταφέραμε να πάρουμε ασημένιο στο ατομικό και χάλκινο στο μεικτό με τον εξαιρετικό Γιάννη Γκογκολάκη», είχε αναφέρει τότε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης