Ολυμπιακοί Αγώνες: Η νέα εμμονή του κοινού ακούει στο όνομα Stephen Nedoroscik ή αλλιώς Pommel Horse

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η νέα εμμονή του κοινού ακούει στο όνομα Stephen Nedoroscik ή αλλιώς Pommel Horse
AP Photo/Abbie Parr

Ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης μπορεί να λέγεται πλέον και Clark Kent!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι έχουν τραβήξει τα βλέμματα με τη δύναμη ψυχής πολλών αθλητών και τη συγκίνηση που έχουν προσφέρει. Ο Stephen Nedoroscik το έκανε, όμως, για άλλο λόγο.

Για πολλούς νεαρούς Ολυμπιονίκες, οι φετινοί Αγώνες σηματοδοτούν μια μοναδική ευκαιρία για δόξα, γεμίζοντας τους περισσότερους αθλητές με νεύρα, θάρρος και συγκέντρωση. Εκτός, προφανώς, αν είσαι ο αγαπημένος «Pommel Horse Guy» του διαδικτύου, γνωστός και ως Stephen Nedoroscik.

Ο 25χρονος αθλητής της ενόργανης έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο. Αφενός γιατί χάρισε στις ΗΠΑ το χάλκινο μετάλλιο στον πλάγιο ίππο, αλλά αφετέρου χάρη στο παρουσιαστικό του. Ο κόσμος έχει λατρέψει ιδιαίτερα τα γυαλιά του, αποκαλώντας τον «nerd».

Thomas Ceccon: Ο Ιταλός κολυμβητής πήρε χρυσό στους Ολυμπιακούς, αλλά και στις καρδιές των γυναικών

Ο Αμερικανός εκτέλεσε ένα άψογο πρόγραμμα στον ίππο, συγκεντρώνοντας τη βαθμολογία 14,866, σφραγίζοντας το χάλκινο μετάλλιο της ομάδας του και κερδίζοντας το παρατσούκλι «Pommel Horse Guy» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Nedoroscik είχε το τελευταίο πρόγραμμα του Ολυμπιακού τελικού. Μέχρι να φτάσει, όμως, η δική του στιγμή έδειχνε περισσότερο βαριεστημένος παρά έτοιμος να τα δώσει όλα για την ομάδα του.

«Έχω εμμονή με αυτόν τον τύπο στην ανδρική ομάδα γυμναστικής των ΗΠΑ. Απλά κάθεται εκεί μέχρι να ενεργοποιηθεί σαν υπνωτισμένος πράκτορας, βγάζει τα γυαλιά του σαν τον Κλαρκ Κεντ και κάνει μια ρουτίνα στον πλάγιο ίππο που βοηθάει την ομάδα να φέρει το πρώτο της μετάλλιο μετά από 16 χρόνια», έγραψε ένας χρήστης στο X.

Ένας άλλος τον αποκάλεσε «Clark Kent του πλάγιου ίππου», με τους θαυμαστές του να αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Ο 25χρονος απόφοιτος του Penn State επιλέχθηκε για την ομάδα των ΗΠΑ για να καλύψει μια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη, αναφέρει το NBC. Η ανδρική ομάδα ενόργανης γυμναστικής δεν είχε κερδίσει κανένα μετάλλιο από τότε που ο Bush ήταν ακόμα στην εξουσία και φυσικά είχε να αντιμετωπίσει τη γοητεία και το απεριόριστο μεγαλείο της γυναικείας ομάδας. Ενώ οι αθλητές έχουν συχνά ένα εξειδικευμένο όργανο, συνήθως πρέπει να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε πολλά αγωνίσματα για να μπουν στην ολυμπιακή ομάδα. Δεν ισχύει το ίδιο για τον Pommel Horse Guy.

Ο Stephen Nedoroscik είναι προφανώς τόσο καλός στο pommel horse και μόνο στο pommel horse που η ομάδα έκανε μια εξαίρεση γι' αυτόν, ποντάροντας στο ότι ο άνθρωπος που φαίνεται να αποκοιμιέται στο περιθώριο (το NBC ισχυρίζεται ότι απλά διαλογιζόταν) θα φέρει το χρυσό ... ή ό,τι άλλο μπορεί να καταφέρει. Και βέβαια, με τη βοήθεια του Nedoroscik, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στον ομαδικό τελικό της Δευτέρας.

Έπειτα από την παράσταση των 40 δευτερολέπτων που έδωσε τη Δευτέρα, οι πληροφορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας για τον ίδιο όλο και πληθαίνουν. Πλέον γνωρίζουμε ότι ο Stephen Nedoroscik μπορεί να λύσει έναν κύβο του Rubik σε 8,68 δευτερόλεπτα, του αρέσει να παίζει βιντεοπαιχνίδια και φοράει αθλητικά γυαλιά για «άνεση και προληπτικούς λόγους», σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του.

Σε συνέντευξή του στην Washington Post, ο προπονητής του Nedoroscik, Syque Caesar, περιέγραψε επίσης το φαινόμενο ως «ιδιόρρυθμο, αστείο, χαζούλη» και κάποιον που «χορεύει στο δικό του ρυθμό». Και αν χάσατε τη μαγεία της εμφάνισής του στους Ολυμπιακούς την πρώτη φορά, μην ανησυχείτε: ο Nedoroscik θα αγωνιστεί στον τελικό του Σαββάτου με την ευκαιρία να φέρει ένα δικό του χρυσό μετάλλιο.

«Ήταν απλώς η σπουδαιότερη στιγμή της ζωής μου, νομίζω. Είμαι τόσο χαρούμενος που βρέθηκα εκεί», δήλωσε στο People ο ίδιος ο αθλητής.

Η Simone Biles είναι η βασίλισσα των Ολυμπιακών Αγώνων - Η αποθέωση στο πρώτο χρυσό μετάλλιο