Η φωτογραφία του κατάκοπου πυροσβέστη μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες συγκλονίζει

AP Photo/Michael Varaklas

Ο φακός συνέλαβε τον εξαντλημένο πυροσβέστη σε μια στιγμή ξεκούρασης που συγκινεί. 

Τιτάνιες είναι οι προσπάθειες που δίνουν από χθες το μεσημέρι οι πυροσβέστες στην Αττική σε μια τεράστια και άνιση μάχη με τη φωτιά. Στιγμιότυπο από φωτογραφία πυροσβέστη που αναζητεί λίγες στιγμές ξεκούρασης λίγο πιο δίπλα από το πύρινο μέτωπο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζει.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, στην πρώτη ενημέρωση της ημέρας: «όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια σκληρή μάχη και παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, η πυρκαγιά εξελίχθηκε ταχύτατα και αυτή τη στιγμή έχει κατεύθυνση προς Πεντέλη αφού έχει μπει στο Πεντελικό όρος. Επιχειρούν 510 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 152 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, με τη συνδρομή όλων των συναρμόδιων φορέων. Οι άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρέμειναν ισχυροί δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Δυστυχώς η έντασή τους αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πυρκαγιά να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών».

Φωτιά στην Αττική: Πώς προστατεύουμε την υγεία μας και τα κατοικίδια από τον καπνό και τη στάχτη

Μάλιστα, περίπου στις 05:30 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης, στρατιωτικό νοσοκομείο 414 και Νταού Πεντέλης, ενώ ακολούθησαν μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στη γύρω περιοχή.

Δυστυχώς, η ένταση των ανέμων δεν είναι σύμμαχος των δυνάμεων πυρόσβεσης που παλεύουν με τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Βαρνάβα τη στιγμή που το μέτωπο εκτείνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, πρόκειται για μια «εξαιρετικά επικίνδυνη» πυρκαγιά με τη μάχη να δίνεται υπό «δραματικές συνθήκες».

Η φωτιά στην Αττική τις τελευταίες ώρες έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Συνολικά πλέον επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

Με την πυρκαγιά να μαίνεται και να «κερδίζει έδαφος», οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Χαρακτηριστική αποτύπωση της προσπάθειας αυτής είναι η φωτογραφία πυροσβέστη που έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Ο φωτογραφικός φακός της Τατιάνας Μπόλαρης τον κατέγραψε έξω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης από το οποίο χρειάστηκε να απομακρυνθούν συνολικά 29 παιδιά.

Στην εικόνα αυτή, είναι ευδιάκριτη η εξάντληση του πυροσβέστη, ο οποίος έχει ξαπλώσει στο έδαφος για να ξεκουραστεί.

Ποια δέντρα είναι πιο ανθεκτικά στη φωτιά και μπορούμε να φυτέψουμε ως μέτρο πρόληψης;

Μερικές ακόμη φωτογραφίες που συγκλονίζουν

Πέρα από τη συγκλονιστική φωτογραφία πυροσβέστη που ήταν κατάκοπος μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι εικόνες που φτάνουν από τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική είναι αποκαρδιωτικές.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης