Την ώρα που η Ελλάδα ακουγόταν παγκοσμίως στη λήξη των Ολυμπιακών αγώνων, το #φωτιά γέμισε το Χ

Γεωργία Βλαχοπούλου
Την ώρα που η Ελλάδα ακουγόταν παγκοσμίως στη λήξη των Ολυμπιακών αγώνων, το #φωτιά γέμισε το Χ

Οι Γάλλοι διόρθωσαν το λάθος της Tελετής Έναρξης των Ολυμπιακών με τη μηδαμινή αναφορά στην Ελλάδα, αλλά η υπερηφάνεια που έπρεπε να νιώθουμε επισκιάστηκε από την πυρκαγιά στην Βορειοανατολική Αττική.

Το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων «κηρύχθηκε» το βράδυ της Κυριακής 11 Αυγούστου, με τους περισσότερους να συμφωνούμε πως η Τελετή Λήξης ήταν πολύ καλύτερη από την Τελετή Έναρξης - χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως και πάλι δεν υπήρχαν αρκετά αμήχανα και αδιάφορα σημεία.

Αρκετοί μάλιστα, στα social media ανέφεραν την ώρα που παρακολουθούσαν τη λήξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος πως ίσως αυτή έπρεπε να είναι η Τελετή Έναρξης και όχι όσα παρακολουθήσαμε στο κέντρο του Παρισιού στις 27 Ιουλίου.

Το Βατερλό της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, οι βαρκάδες και το chapeau στη Celine DionΤο Βατερλό της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, οι βαρκάδες και το chapeau στη Celine Dion

H Ελλάδα στο επίκεντρο της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Σίγουρα σε αυτό βοήθησε το γεγονός πως οι Γάλλοι επέλεξαν η Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων να γίνει μέσα στο Stade de France, κάνοντας μας να μπούμε πιο αβίαστα στο ολυμπιακό πνεύμα με τις χώρες και τους αθλητές να παρελαύνουν μπροστά από τον κόσμο και τους σημαιοφόρους - επιτέλους - να φαίνονται καθαρά.

Η χαρά του Εμμανουήλ Καραλή και της Ευαγγελίας Πλατανιώτη (σ.σ των σημαιοφόρων της ελληνικής αποστολής) περπατώντας με τη γαλανόλευκη στα χέρια τους, αλλά και όλων των αθλητών μας που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς φέτος,

https://www.instagram.com/reel/C-irbW5IAOW/

όπως και το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος της Τελετής Λήξης αφορούσε την Ελλάδα - το μέρος όπου «γεννήθηκαν» οι Ολυμπιακοί Αγώνες - έστω και με τον φουτουριστικό τρόπο των Γάλλων, μάς χάρισε λίγες στιγμές υπερηφάνειας.

olympiakoi-2024.jpg

Φυσικά, η πινελιά των Αμερικάνων με τον Tom Cruise να μπαίνει «ιπτάμενος» στο στάδιο - θυμίζοντας ταινία Mission Impossible - και να παίρνει την σημαία των Ολυμπιακών αγώνων για να την μεταφέρει στο Los Angeles (σ.σ το μέρος που θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2028) με τον δικό του μοναδικό τρόπο ήταν αυτό που έδωσε μια πνοή και μια ζωντάνια στην Τελετή Λήξης.

453035757_513705267809399_3190285907891485385_n.jpg

Τα πλάνα επίσης, από το Los Angeles και το πάρτι που είχε στηθεί με τoυς Red Hot Chilli Peppers, τον Snoop Dog και την Billie Eilish ήταν αυτό που χρειαζόταν για να μας δώσει την ελπίδα πως οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι πραγματικά - και με τον σωστό τρόπο - φαντασμαγορικοί και φωτεινοί.

Το #φωτιά πρώτο trend

Την ώρα λοιπόν, που μια Ελλάδα, όπως γράφτηκε πολύ εύστοχα σε ένα tweet ακουγόταν σε όλο τον κόσμο γεμίζοντάς μας με χαρά και υπερηφάνεια, στην χώρα μας το σκηνικό με την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Βορειοανατολική Αττική το μεσημέρι της Κυριακής μάς γέμισε για ακόμα μια φορά με απογοήτευση.

450095179_1171559387443379_2834626835512258682_n.jpg

Το #φωτιά έγινε πρώτο trend στο Χ με 191.000 tweets μέσα σε πολύ λίγη ώρα, με τους χρήστες να σχολιάζουν πως για ακόμα ένα καλοκαίρι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Βαρνάβα με δύο μέτωπα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων άρχισε να κατακαίει όλο και πιο γρήγορα τις γύρω περιοχές με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μην μπορούν να τη θέσουν υπό έλεγχο και τη νύχτα να εξελίσσεται σε «εφιάλτη».

Τα μηνύματα του 112 ήταν συνεχή όλο το βράδυ με όλο και περισσότερες περιοχές να δίνεται εντολή να εκκενωθούν, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.