Από το «πάμε κι όπου βγει» στο «πάτα πάνω μου για να βγεις»- O ήρωας Μιχάλης Κλάψης στα Τέμπη
O 20χρονος Μιχάλης Κλάψης επέζησε από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη και βοήθησε τους συνεπιβάτες του να βγουν από το τρίτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας.
Βυθισμένη στο πένθος παραμένει η ελληνική κοινωνία μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Καθημερινά παρακολουθούμε μουδιασμένοι τις εξελίξεις για τα αίτια της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων, ακούμε ανατριχιαστικές ιστορίες διασωθέντων και βλέπουμε τα σπαρακτικά μηνύματα όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο δρομολόγιο του θανάτου.
Αγανάκτηση και θλίψη επικρατεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να δημοσιεύουν τα δικά τους μηνύματα για το τραγικό συμβάν που στοίχισε τη ζωή 56 συνανθρώπων μας.
Ο Μιχάλης Κλάψης είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους μας
Ένα αισιόδοξο μήνυμα έγινε viral τα τελευταία 24ωρα όταν μια νεαρή κοπέλα, η Ευγενία αναζητούσε τον άνθρωπο που κυριολεκτικά της έσωσε τη ζωή. Ταξίδευε φορώντας ένα κίτρινο φούτερ. Αυτό μόνο θυμόταν η 25χρονη επιβάτιδα του Intercity 62 για τον νεαρό που μετά το δυστύχημα στα Τέμπη της είπε: «Πάτα πάνω μου για να βγεις».
Η κοπέλα αναζητούσε μέσω social media τον νεαρό προκειμένου να του εκφράσει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη που τη βοήθησε να βγει από το τρίτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Τα καλά νέα είναι πως η αναζήτηση απέδωσε. Πρόκειται για τον 20χρονο Μιχάλη Κλάψη από τους Λειψούς, ο οποίος είναι φοιτητής στη Θεσσαλονίκη.
Ο νεαρός επιβάτης όχι μόνο κατάφερε να βγει ζωντανός, αλλά βοήθησε να απεγκλωβιστούν και άλλα άτομα που επέβαιναν στο τρένο. Ο 20χρονος, μιλώντας στο MEGA, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε μετά τη σύγκρουση των τρένων, ενώ αναφέρθηκε και στα άτομα που βοήθησε.
Η περιγραφή του σοκάρει: «Ήμουν στο 3ο βαγόνι. Θέλω να πω συγχαρητήρια στον Ανδρέα, είμαστε συμφοιτητές. Και σε όλα τα παιδιά που βοήθησαν και κράτησαν την ψυχραιμία τους.
Την ώρα που ήμασταν εν κινήσει εγώ έβλεπα ταινία, και η μητέρα τάιζε το μωρό. Μετά τη σύγκρουση είδα ότι της είχε φύγει το μωρό και μου ζήτησε βοήθεια. Το μωρό ήταν κάτω από το δικό μου κάθισμα, το πήραμε, το πήρε στην αγκαλιά της. Έπιασα μετά τη σύγκρουση να δω εάν έχω πόδια, χέρια, κεφάλι πάνω μου, ακούμπησα το πρόσωπό μου να δω αν έχω τραυματιστεί. Είχα αίματα στο πρόσωπό μου, αλλά δεν ήταν δικά μου. Σηκώνομαι και ακούω φωνές. Η κυρία καθόταν δίπλα μου και μου ζήτησε βοήθεια να βρει το μωρό της. Το μωρό ήταν κάτω από τα καθίσματα. Δεν ακούγαμε τίποτα ξεκινήσαμε να το ψάχνουμε. Δεν θυμάμαι εάν είχε τις αισθήσεις του το μωρό δεν το θυμάμαι καθόλου».
«Το θεώρησα αυτονόητο όταν είσαι καλά ότι θα βοηθήσεις. Δεν θα μου πήγαινε η καρδιά να ακούω βοήθεια και να βγω από το βαγόνι. Μου ζήτησαν βοήθεια κάποιες κυρίες αλλά ήταν καταπλακωμένες από σίδερα δε μπορούσαμε να τις βγάλουμε. Δεν ξέρω εάν τα κατάφεραν», τόνισε ο 20 χρονος.
Τέμπη: «Ο άνθρωπος που σώζεται από κάτι τέτοιο, το παίρνει μαζί του σε όλη τη ζωή του»
«Όταν βγήκα έξω και είδα την εικόνα τότε κατάλαβα το μέγεθος της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά ο 20χρονος σημειώνοντας ότι η εικόνα των νεκρών και οι κραυγές δεν θα φύγουν από τη μνήμη του.
Μετά τη μητέρα με το μωρό, ο Μιχάλης Κλάψης έσπευσε να βοηθήσει τον σύντροφο της 23χρονης Ιφιγένειας που τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.
«Η κοπέλα η Ιφιγένεια, από ό,τι κατάλαβα, καθόταν μπροστά μου. Θυμάμαι ότι το αγόρι που καθόταν δίπλα στην Ιφιγένεια της φώναζε «Ιφιγένεια με ακούς;». Η μισή ήταν μέσα και η μισή έξω καταπλακωμένη από λαμαρίνες. Αυτές τις λαμαρίνες κατάφερα και τις λύγισα, και κατάφερα και την έβγαλα. Δεν είχε τις αισθήσεις της. Έτσι όπως βλέπω τη φωτογραφία δεν τη θυμάμαι, γιατί ήταν μέσα στα αίματα. Την απομακρύναμε με το αγόρι της, είχε σφυγμό η κοπέλα. Μπορεί να ήταν και αυτός της τελευταίας στιγμής, δεν γνωρίζω», ανέφερε ο Μιχάλης Κλάψης.
Για την αντίδραση των γονιών του αποκάλυψε πως, «ήξεραν οι γονείς μου ότι θα είμαι στο τρένο. Το μόνο που έχασα ήταν το κινητό μου και βγήκα ένα άλλο κινητό που έπαιζε YouTube και έτσι κάλεσα τους γονείς μου. Δεν θέλω να έρθει η μητέρα μου στη Θεσσαλονίκη, δεν θέλω να μπει σε κανένα μεταφορικό μέσο».
Η μητέρα του Μιχάλη Κλάψη μίλησε στο «Mega Καλημέρα» και τόνισε: «Ήταν τραγικές οι ώρες αυτές. Με πήρε από τηλέφωνο που βρήκε. Μόλις είχα μπει στο σπίτι και μου λέει «μαμά, το τρένο έφυγε από τις ράγες. Είμαι ζωντανός, είμαι καλά». Μου είπε ότι πονούσαν τα πλευρά του. Ήταν τραγικές στιγμές, δεν θυμάμαι πολλά».
Πηγή κεντρικής: apimages.com