20 χρόνια μετά τις «Νύφες» η Βικτώρια Χαραλαμπίδου είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της

20 χρόνια μετά τις «Νύφες» η Βικτώρια Χαραλαμπίδου είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού της

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που πρωταγωνίστησε στην τανία του Παντελή Βούλγαρη. 

Είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, μια από εκείνες που γνωρίζουμε ότι έχει από τα πρώτα της βήματα ένα μοναδικό άστρο, μια δυνατότητα να καθηλώνει το βλέμμα όποιου την παρακολουθεί να ενσαρκώνει τον εκάστοτε ρόλο. Ίσως γιατί δεν πρόκειται επί της ουσίας για ενσάρκωση ρόλου αλλά για μία κανονική μεταμόρφωση.

Ο λόγος για τη γεννημένη στην Αγία Πετρούπολη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Βικτώρια Χαραλαμπίδου, η οποία έχει κάνει το παγκόσμιο κοινό να τη θαυμάζει για την υποκριτική της δεινότητα, μέσα από συνεργασίες με καταξιωμένους σκηνοθέτες και άλλους ηθοποιούς.

https://www.instagram.com/reel/C9Am76dIkzD/

Εκείνη ήταν μόλις 15 ετών όταν μετακόμισαν στην Αθήνα οικογενειακώς, ενώ εδώ και 22 χρόνια, από το 2005, ζει στο Σίδνεϋ, όπου και έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια με τον Ελληνοαυστραλό Πίτερ Καυδιανός, τον οποίο και γνώρισε στα γυρίσματα της σειράς "Έτσι ξαφνικά". Ο έρωτάς τους ήταν τόσο δυνατός που πήρε τη μεγάλη απόφαση να τον ακολουθήσει στην Αυστραλία. Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο, τον Λεωνίδα. «Ο ξεριζωμός είναι στο αίμα μας. Ο παππούς μου έφυγε από την Τραπεζούντα όταν ήταν δέκα χρόνων. Ο πατέρας της μάνας μου έφυγε με το αντάρτικο. Βλέποντας και ακούγοντας όλες αυτές τις ιστορίες υπήρχε μέσα μου η αίσθηση της πρόκλησης. Δεν είχα ζήσει τον ξεριζωμό που έζησε ο παππούς μου ούτε έχω ζήσει την εξορία όπως ο πατέρας μου όταν στα δέκα του χρόνια αναγκάστηκαν να φύγουν και έχασαν τα πάντα. Άκουγα ιστορίες. Στα δεκαπέντε μου ακολουθούσα τους γονείς μου στην Ελλάδα» δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στον αυστραλιανό Νέο Κόσμο.

https://www.instagram.com/p/CtMR2XzoHA1/

Αν και έχει στο ενεργητικό της πολλές δουλειές για τις οποίες κάθε συνάδελφός της θα ήταν περήφανος και θα φρόντιζε να τις εντάξει με κεφαλαία γράμματα στο βιογραφικό του, εκείνος που την καθιέρωσε στο διεθνές κινηματογραφικό στερέωμα ήταν αυτός της Νίκης Δούκα στην ταινία «Νύφες» του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη. Υπήρξε μάλιστα μούσα του ταλαντούχου καλλιτέχνη και συνεργάστηκε και πάλι μαζί του στο «Ψυχή Βαθιά». Βέβαια, η σειρά μέσα από την οποία «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό ήταν το «Έτσι ξαφνικά» στο Mega όπου υποδύθηκε τη σύζυγο του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Εκτός αυτών, έχει συμμετάσχει με πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο στην ταινία μικρού μήκους «I want to make a film about women» της Karen Pearlman, η οποία και απέσπασε πολλά βραβεία. Μάλιστα, πλέον έχει ανοίξει ένα ακόμη κεφάλαιο στην επαγγελματική της πορεία αφού άρχισε να ασχολείται και με τη συγγραφή θεατρικών έργων. Το πρώτο της θεατρικό έργο ακούει στο όνομα «One Scientific Mystery or Why Did The Aborigines Eat Captain Cook?» και πλέον στα καλλιτεχνικά της «παιδιά» προστέθηκε και το «GRLZ».

Η δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό της DNA εκφράζονται και μέσα από τα social media, με τη Βικτώρια Χαραλαμπίδου να διατηρεί έναν πολύ ενεργό λογαριασμό στο Instagram. Είναι ίσως και μια δίαυλος επικοινωνίας με την Ελλάδα, αφού φαίνεται να προσπαθεί να κρατήσει επαφή με πολλά στοιχεία της κουλτούρας μας μέσω αυτού. Το κυριότερο είναι η γλώσσα, αφού την βλέπουμε να εκφράζεται και να τοποθετείται στα ελληνικά, ακόμη κι αν έχει και πολλούς ξένους ακολούθους. Επίσης απαντά στα σχόλια Ελλήνων followers και ανοίγουν κανονικά σύντομους διαλόγους στα comments της εφαρμογής.

Αυτό που σίγουρα δεν της αρέσει να κάνει ούτε μέσω Instagram ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, είναι η έκθεση της προσωπικής της ζωής. Δεν ποστάρει φωτογραφίες πιο προσωπικού περιεχομένου, δεν μιλά για τα οικογενειακά της δεδομένα ή το ερωτικό της status. Είναι μια «Νύφη» καλυμμένη με πέπλο μυστηρίου. «Ό,τι έχω να πω το λέω προσωπικά. Δεν είναι και το στυλ μου να εκθέτων την προσωπική μου ζωή. Ο καθένας εκφράζεται όπως του/της αρέσει. Με σεβασμό πάντα. Δεν σ’ αρέσει; ΟΚ, πάμε παρακάτω. Ή unfollow. Δεν σε αναγκάζει κανένας ούτε σου το επιβάλει κανένας. Από την άλλη, δε μ’ αρέσει να κρίνω τι κάνει ο καθένας στη σελίδα του/της. Επιλέγω να βρίσκω κάτι που να με εμπνέει στον άλλον. Πάντα ακολουθώ αυτούς που έχουν καλοσύνη και συμπόνια. Αυτό προσπαθώ. Υπάρχουν φυσικά θέματα στα οποία δεν σηκώνω άλλη άποψη. Και ένα από αυτά τα θέματα είναι η συμπεριληπτικότητα» λέει χαρακτηριστικά στο Olafaq.gr

Σήμερα πάντως στα 51 της χρόνια, είναι πλήρως συμφιλιωμένη με τον χρόνο που περνά, μεγαλώνει φυσικά και όμορφα. Η διαχρονική μυστηριώδης γοητεία και τα sharp εκφραστικά χαρακτηριστικά της όπως τα έντονα ζυγωματικά, είναι αναλλοίωτα στον χρόνο.