Σίλια Καψή: H αλήθεια για την στιγμή του live της στην Eurovision και το μήνυμα που ήθελε να περάσει

Γεωργία Βλαχοπούλου

Η Σίλια Καψή, η εκπρόσωπος της Κύπρου στη φετινή Eurovision που κατέκτησε την 15η θέση, παραδέχτηκε το άγχος που είχε, αποκάλυψε τι σημαίνει το «Liar» για εκείνη και μίλησε για την εμπειρία της στον ευρωπαΐκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Η Σίλια Καψή κατάφερε με την εμφάνισή της στην Eurovision και το «Liar» να κατακτήσει την 15η θέση για την Κύπρο, καταρρίπτοντας τα στοιχήματα που την ήθελαν στην 19η ή την 20η. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εκείνη, αφού άνοιγε τον Ά Ημιτελικό, κάτι που σίγουρα θα προκαλούσε άγχος σε κάθε καλλιτέχνη, ειδικά σε ηλικία 17 ετών όπως είναι εκείνη της Silia.

Η Μαρίνα Σάττι επέστρεψε μετά την Eurovision μαζί με τον αγαπημένο της Ορέστη και γεμάτη εμπειρίες

Παρ' όλα αυτά, η νεαρή Ελληνοαυστραλή καλλιτέχνης με καταγωγή από την Κύπρο απέδειξε πως αν έχεις θέληση για κάτι και αν έχεις δουλέψει γι' αυτό πολύ, το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Tι άφησε στη Σίλια η εμπειρία της Eurovision;

Η φετινή Eurovision βέβαια, ήταν κάπως διαφορετική απ' όσες είχαμε δει τα τελευταία χρόνια, αφού η συμμετοχή του Ισραήλ με την Eden Golan δέχθηκε αρκετή κριτική από το κοινό αλλά και κάποιους συμμετέχοντες. Αποκορύφωμα ήταν η αποβολή του Ολλανδού Joost από τον τελικό, εξαιτίας προπηλακισμού που ερευνάται ότι έκανε σε δημοσιογράφο.

Για όλα αυτά λοιπόν αλλά και για την εμπειρία της Eurovision, η Σίλια Καψή μίλησε στο Queen, με αφορμή το kick off πάρτι που έγινε για τα φετινά βραβεία Mad (τα βραβεία θα πραγματοποιηθούν στις 19 Ιουνίου 2024), στο οποίο η ίδια έδωσε το παρών.

Όπως μας είπε η Σίλια μπορεί να φάνηκε άνετη στη σκηνή της Eurovision, αλλά η ίδια είχε πολύ άγχος, μιας και το «είδωλό» της, η Ελένη Φουρέιρα τραγούδησε πριν την δική της εμφάνιση.

Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία. Είχα πολύ άγχος γιατί ανέβηκα στη σκηνή μετά την Ελένη Φουρέιρα και λέω "πώς θα τραγουδήσω τώρα εγώ". Βέβαια, πάνω στη σκηνή είναι πάρα πολύ ωραία και πέρασα πάρα πολύ καλά.

Η ίδια η Σίλια ήταν 10 χρονών όταν είδε το Fuego στην Eurovision και από εκεί άντλησε έμπνευση για να ασχοληθεί με το τραγούδι. Εννοείται πως η χαρά της Καψή στο βίντεο με την Φουρέιρα δεν κρύβεται.

Και δεν ήταν μόνο η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα που την άγχωσε αλλά και το μέγεθος της σκηνής της Malmö Arena, την οποία έπρεπε να «κατακτήσει».

Στις φωτογραφίες που είχα δει από τη σκηνή αγχώθηκα, γιατί φαίνονταν όλοι πολύ «μικροί» και όταν ανέβηκα πάνω μου φάνηκε τεράστια. Δεκαεφτά χρονών να τραγουδάω πάνω σε αυτή την σκηνή ήταν κάτι φοβερό! Αλλά όλα καλά, τη συνήθισα.

Όσον αφορά την 15η θέση που πήρε η Σίλια είναι πολύ ικανοποιημένη για τα δικά της δεδομένα.

Πήγα πάρα πολύ καλά νομίζω. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη.

Σίγουρα η συμμετοχή της σε έναν τόσο μεγάλο μουσικό διαγωνισμό είναι μια καλή ευκαιρία για εκείνη να κάνει καριέρα και στην Ευρώπη. Άλλωστε, στην ίδια αρέσει να τραγουδάει και στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Θέλω να είμαι καλλιτέχνης για πάντα. Να τραγουδάω και στα ελληνικά και στα αγγλικά και με την Eurovision θεωρώ πως μου άνοιξε μια πόρτα για καριέρα και στην Ευρώπη.

Το «Liar» (σ.σ ψεύτης) για πολλούς από εμάς που παρακολουθήσαμε την Eurovision ήταν ένα κομμάτι που αφορούσε σε κάποιον σύντροφο που μας είπε ψέματα. Και μπορεί να έχει και αυτή τη σημασία, όπως μάς είπε η νεαρή τραγουδίστρια. Παρ' όλα αυτά, για την ίδια έχει άλλη σημασία. Αφορά την «δηθενιά» και τον «ψεύτικο» τρόπο που πολλοί πλέον ζουν τη ζωή τους.

Για μένα το «Liar» δεν μιλά για κάποιον άνθρωπο. Θεωρώ πως το liar κολλάει συνολικά στη ζωή που ζούμε , η οποία είναι «ψεύτικη» και με το τραγούδι μου ήθελα να πω πως πρέπει να βγούμε από το «ψεύτικο» της υπόθεσης και να παραμένουμε αληθινοί.

Η φετινή Eurovision, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, ήταν αρκετά έντονη κι επεισοδιακή. Η Σίλια Καψή ωστόσο, προσπάθησε να μείνει στον fun, μουσικό χαρακτήρα που είχε παλιότερα ο διαγωνισμός.

Φέτος ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα, λίγο δραματικά. Δεν το πρόσεξα πολύ η αλήθεια είναι, γιατί ήμουν μέσα στον δικό μου κόσμο και σε εκείνον τον "κόσμο" περνούσα πολύ καλά.

Η Ελβετία με το «Τhe Code» κέρδισε την Eurovision, ενώ ήταν από την αρχή φαβορί μαζί με την Κροατία και τον Baby Lasagna. Δεν μας φάνηκε λοιπόν, περίεργο που και η Σίλια είχε καταλάβει ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είχε vibes νικητή.

Ήξερα ότι το «The Code» θα κερδίσει, αλλά εμένα μου άρεσε πολύ η Μάλτα και στεναχωρήθηκα γιατί η Sarah Bonnici είναι πολύ ταλαντούχα και δεν πέρασε στον τελικό. Από άλλες συμμετοχές μου άρεσαν η Γεωργία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Σουηδία...Υπήρξαν πολλές ωραίες συμμετοχές. Ήταν μια δύσκολη Εurovision.

Φυσικά, η Σίλια είναι πολύ μικρή και έχει όλο τον χρόνο μπροστά της να δημιουργήσει μια λαμπρή καριέρα στο τραγούδι. Άλλωστε, στην Eurovision έδειξε πως «το 'χει».

Όπως είναι δυνατή και στον χορό, λαμβάνοντας μέρος σε διάφορους αγώνες. Στο δίλημμα «χορός ή τραγούδι», η ίδια επιλέγει το τραγούδι μιας και έτσι μπορεί να τα συνδυάζει όλα!

Νομίζω θα επιλέξω το τραγούδι γιατί συνδυάζεται με τον χορό και έτσι νιώθω πλήρης επειδή τα έχω και τα δύο μαζί. Αλλά ο χορός δεν σταματάει ποτέ.

Όσο για το ποια τραγουδίστρια θαυμάζει, η Σίλια κατέληξε στην Beyoncé.

Θα ήθελα μια καριέρα σαν αυτή της Britney Spears ή σαν της JLo ή της Beyoncé. Aν ήταν να διαλέξω μία βέβαια, αυτή θα ήταν η Beyoncé.

Η σχέση της Σίλιας με τον μπαμπά της, ο χορός και το Nickelodeon

H Σίλια Καψή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ο μπαμπάς της είναι ο Ελληνοκύπριος τραγουδιστής Γιώργος Καψής, ενώ η μαμά της η Δέσποινα «Ρεβέκκα» Σαϊβανίδη με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη είναι δικηγόρος και πρώην χορεύτρια.

Επιστρέφοντας από την Eurovision η Σίλια μίλησε για τον μπαμπά της, αποκαλύπτοντας πως έχει να τον δει απ' όταν ήταν 5 χρονών.

«Έχω μεγαλώσει χωρίς τον πατέρα μου, έχω να τον δω από 5 χρονών. Δεν με κάλεσε μετά τη Eurovision να με συγχαρεί» είπε η ίδια στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, όπου βρέθηκε μαζί με την μαμά της.

Ξεκίνησε να κάνει εμφανίσεις από την ηλικία των 4 ετών, ενώ υπήρξε τραγουδίστρια για την Australian Youth Performing Arts Company (AYPAC), με την οποία έκανε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Το πρώτο τραγούδι της, «Who Am I?», που κυκλοφόρησε το 2022, το έγραψε και συνέθεσε η ίδια σε ηλικία μόλις 12 ετών. Κυκλοφόρησε δύο ακόμη single, το «No Boys Allowed» και το «Disco Dancer» τον Μάρτιο και τον Μάιο αντίστοιχα του 2023.

Η Καψή επιλέχθηκε από την ImmaBeast Dance Company στο Λος Άντζελες και συνεργάστηκε με τον Stephen "tWitch" Boss στο The Jennifer Hudson Show. Παράλληλα, εμφανίστηκε και σε ένα ντοκιμαντέρ χορού που παρήγαγε ο ράπερ Taboo.

Η Σίλια όμως, έκανε το ντεμπούτο της και ως πρωταγωνίστρια στην ταινία μικρού μήκους Pearly Gates του 2022, ενώ έχει δουλέψει και σε διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές για το αυστραλιανό Nickelodeon, εμφανιζόμενη ως τακτική παρουσιάστρια στην τοπική έκδοση του Nick News. Μαζί με τους άλλους οικοδεσπότες, ήταν υποψήφια για τον «θρύλο» της χρονιάς στην Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία στα Βραβεία Nickelodeon Kids' Choice το 2023.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης