Ο Slimane με το «Mon Amour» σπάει ρεκόρ - Η αδυναμία στην κόρη του και το μυστήριο με τη μητέρα της

Τζένη Ντεμιράι
Ο Slimane με το «Mon Amour» σπάει ρεκόρ - Η αδυναμία στην κόρη του και το μυστήριο με τη μητέρα της

To «Mon Amour» του Slimane, που εκπροσώπησε τη Γαλλία στη Eurovision 2024 έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο Spotify. Όσα πρέπει να ξέρεις για την καριέρα του, την προσωπική του ζωή και τη σχέση του με την κόρη του.

Ποιος είπε ότι η Eurovision είναι ένας παρωχημένος κιτς διαγωνισμός, που οι γειτονικές χώρες αλληλοψηφίζονται και νικητής βγαίνει το πιο παράξενο act; Πολλοί. Και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν δίκιο. Για τη φετινή διοργάνωση, όμως, αυτό δεν ισχύει αφού πολλά από τα τραγούδια αξίζουν ειλικρινά μία θέση στη summer playlist μας.

Και μπορεί η EBU να θέλει να διαγράψει από την ιστορία της τον 68ο διαγωνισμό για τα ευτράπελα που τον συνόδεψαν αλλά όλοι εμείς που αγαπάμε αυτόν τον θεσμό δεν θέλουμε να διαγράψουμε πολλές από τις στιγμές που έλαβαν χώρα φέτος στο Malmö‎‎ της Σουηδίας.

Μία από αυτές τις μεγάλες στιγμές είναι η ερμηνεία του Slimane και το τραγούδι του «Mon Amour», το οποίο εννοείται πως το βάζαμε στο repeat πριν καν το δούμε στον Β' ημιτελικό, και όπως φαίνεται, δεν ήμασταν οι μόνοι που το αγάπησαν.

Η Μαρίνα Σάττι επέστρεψε μετά την Eurovision μαζί με τον αγαπημένο της Ορέστη και γεμάτη εμπειρίες

To «Mon Amour» του Slimane έσπασε ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο Spotify

Το τραγούδι που εκπροσώπησε τη Γαλλία στη Eurovision 2024 κατέκτησε την 4η θέση τη βραδιά του τελικού, αποδεικνύοντας ότι δεν αποτέλεσε τυχαία ένα από τα μεγάλα φαβορί. Η αγάπη του κόσμου για το τραγούδι φάνηκε και στο Spotify, αφού το «Mon Amour» έσπασε ρεκόρ και έγινε το πιο streamed γαλλικό κομμάτι στην ιστορία της πλατφόρμας, μέσα σε μόλις 24 ώρες, έχοντας πάνω από +2M streams παγκοσμίως.

Τα νέα της επιτυχίας του κομματιού ταξίδεψαν γρήγορα και φυσικά σε αυτό βοήθησε και ο δημιουργός και ερμηνευτής του κομματιού, Slimane. Ο 34χρονος καλλιτέχνης έγραψε τους ποτισμένους με συναισθήματα στίχους αλλά συμμετείχε και στη μουσική σύνθεση, μαζί με τους Meïr Salah και Yaacov Salah.

Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final

Πηγή εικόνας: AP

Ο Slimane είπε «ευχαριστώ» γεμάτος συγκίνηση και ευγνωμοσύνη

Ο Slimane θέλησε να μοιραστεί τα νέα σχετικά με το ρεκόρ που έσπασε το «Mon Amour», με ένα βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την Τρίτη 14 Μαΐου. Σε αυτό, ο ερμηνευτής φάνηκε να είναι ιδιαίτερα συγκινημένος, χαρούμενος και ευγνώμων για τη στήριξη του κόσμου. Ο σκοπός του βίντεο ήταν να ενημερώσει το κοινό για το διπλό ρεκόρ που έσπασε το υπέροχο «Mon Amour» αλλά και να ευχαριστήσει για την αγάπη και τη στήριξη που έχουν δείξει στη γαλλική μπαλάντα που απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι ένα τραγούδι της Eurovision να γίνει το απόλυτο hit.

Ο Slimane είπε χαρακτηριστικά στα γαλλικά:

«Κάνω αυτό το βίντεο επειδή είμαι πραγματικά άφωνος, για καλό λόγο. Είμαι τόσο χαρούμενος. Την περασμένη Κυριακή, σπάσαμε ένα ιστορικό ρεκόρ με το «Mon amour», το οποίο έγινε το γαλλικό τραγούδι με τα περισσότερα stream στον κόσμο μέσα σε 24ωρες! Ποτέ δεν εστιάζω στη σημασία των charts, αλλά αυτό είναι τόσο υπέροχο που αποφάσισα να κάνω αυτό το βίντεο για να σας ευχαριστήσω».

Στη συνέχεια, ο αλγερινής καταγωγής τραγουδοποιός πρόσθεσε:

«Και το πιο υπέροχο με αυτή την ιστορία είναι ότι σπάσαμε ξανά αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ τη Δευτέρα. Είναι δύο μέρες στη σειρά. Είναι τρελό. Για τη γαλλική γλώσσα. Για τη γαλλική μουσική. Για μένα. Για μας. Δεν θα μιλήσω περισσότερο, είμαι έτοιμος να κλάψω. Απλά σας ευχαριστώ. Ό,τι συμβαίνει είναι τρελό. Απλώς ήθελα να σας ευχαριστήσω».

https://www.instagram.com/reel/C69EBqTtr08/

Το «Mon Amour» σε πείθει να ξεκινήσεις γαλλικά και αυτός είναι ο πιο υπέροχος τρόπος πολιτισμικής ενότητας

Η μουσική ενώνει. Και έχει τη δύναμη να κάνει τους λαούς να επικοινωνούν ακόμα κι όταν ο ένας δε μιλά τη γλώσσα του άλλου. Έχει τη δύναμη να σε γοητεύει, να σε συγκινεί ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνεις την κάθε λέξη. Έχει ακόμα, τη δύναμη να σε «πείσει» να γνωρίσεις καλύτερα έναν λαό, μέσω της μουσικής του ή και της γλώσσας του. Αυτό ακριβώς κατάφερε η συμμετοχή του Slimane στη Eurovision, αν κρίνουμε από τα σχόλια που δέχτηκε κάτω από το βίντεο που προαναφέρθηκε.

«Είμαι από τη Σερβία, αλλά εξαιτίας του τραγουδιού σου θέλω να μάθω γαλλικά. Η καλύτερη παρουσίαση που έχω δει ποτέ… Σε ευχαριστώ», έγραψε μία Instagrammer από τη Σερβία.

Screenshot-2024-05-16-113404.png

Όσα θες (και πρέπει) να ξέρεις για τον Slimane

Ο Slimane Nebchi, γνωστός ως Slimane, είναι Γάλλος τραγουδοποιός, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από το The Voice της χώρας, στο οποίο μάλιστα στέφθηκε νικητής. Ο Slimane είχε συμμετάσχει στην πέμπτη σεζόν του The Voice: la plus belle voix το 2016, το οποίο παρουσίαζε ο Νίκος Αλιάγας. Μέχρι σήμερα, έχει κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ και εννέα singles.

Δες στο παρακάτω βίντεο την οντισιόν του Slimane στο The Voice το 2016

Η αγάπη του για τη μουσική, όμως, δεν ξεκίνησε ξαφνικά κάπου στα 26, αλλά προϋπήρχε. Ο Slimane πριν γίνει γνωστός από το The Voice ανέβαζε τη μουσική του στο διαδίκτυο. Είχε, μάλιστα, αναρτήσει και δικές του συνθέσεις, όπως τα «Toi et moi», «Je n'y suis pour rien», «Salem» και «Amour Impossible».

Η πρώτη προσπάθεια να αναδειχθεί μέσα από έναν μουσικό διαγωνισμό έγινε το 2009, σε ηλικία 20 ετών. Τότε, ο Slimane συμμετείχε στο Nouvelle Star, το 2011 συμμετείχε επίσης στο X Factor και την επόμενη χρονιά στα Encore une chance και Je veux signer chez AZ.

Ο γοητευτικός Slimane γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1989 στο Chelles, το οποίο βρίσκεται στο Seine-et-Marne της Γαλλίας αλλά είναι αλγερινής καταγωγής, αφού οι παππούδες του γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αλγερία. Κάποια στιγμή, μετανάστευσαν στο Παρίσι και συνέχισαν εκεί τη ζωή τους.

Η κόρη του Slimane, Esmeralda, η θερμοκοιτίδα και η μυστικοπάθεια με τη μητέρα της

Στις 2 Ιανουαρίου 2022, ο Slimane έγινε πατέρας. Η 2χρονη σήμερα κόρη του, Esmeralda, είναι η μεγάλη του αδυναμία και αυτό γίνεται ορατό από αναρτήσεις που έχει κάνει μαζί της στο Instagram.

«Αν είμαι το φεγγάρι, είσαι σίγουρα ο ήλιος κόρη μου», της έγραψε μεταξύ άλλων την ημέρα που έγινε ενός έτους, αναρτώντας και μία φωτογραφία με την πλάτη της.

https://www.instagram.com/p/Cm7HoBGMqw2/

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Frédéric Lopez, ο Γάλλος τραγουδιστής είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όταν γεννήθηκε η κόρη του. «Η κόρη μου ήταν σε θερμοκοιτίδα για δύο μήνες, η καρδιά της είχε πρόβλημα να λειτουργήσει μόνη της και πέρασα δύο μήνες κοιτάζοντας την οθόνη».

Στη συνέχεια, είχε προσθέσει: «Είναι πολύ οδυνηρό. Είσαι τόσο χαρούμενος, είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου και ξαφνικά σου λένε: “Εντάξει, είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σου, αλλά στην πραγματικότητα δεν πάει καλά και πρέπει να ανησυχείς”».

Μπορεί ο Slimane να μιλά με άνεση για την κόρη του και να αναρτά εικόνες μαζί της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και με τη μητέρα της. Τα γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι ο τραγουδιστής δεν επιθυμεί να αποκαλύψει την ταυτότητά της και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό.

Η σχέση με την Camille Lellouche και ο χωρισμός

Μπορεί το όνομα της μητέρας της Esmeralda να μην είναι γνωστό, ωστόσο, η σχέση του Slimane με την Camille Lellouche είχε γίνει γνωστή στα γαλλικά μέσα. Η Lellouche είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια που έγινε επίσης γνωστή μέσω του γαλλικού The Voice.

https://www.instagram.com/p/COhYQikhS9F/

Το ζευγάρι χώρισε. Το Απρίλιο του 2024, η 37χρονη είχε δηλώσει μιλώντας για τον Slimane:

«Σήμερα, δεν βλέπουμε πια ο ένας τον άλλον. Οι δοκιμασίες της ζωής μας χώρισαν. Αλλά όταν η τύχη μας φέρνει κοντά, η τρυφερότητα επιστρέφει δυναμικά και είμαστε πάντα χαρούμενοι που ξαναβλέπουμε ο ένας τον άλλον», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι διατηρούν καλές σχέσεις.

Eurovision 2024: Η τηλεθέαση του τελικού και αντίδραση του Twitter/X στα λάθη των Καλούτα- Αλευρά

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP