Η δοκιμασία του Μυστρά και ο σκληρός ημιτελικός του MasterChef στη Μυτιλήνη μας οδηγούν στους top 5

Κατερίνα Μπούσιου
Η δοκιμασία του Μυστρά και ο σκληρός ημιτελικός του MasterChef στη Μυτιλήνη μας οδηγούν στους top 5

Ποιος ή ποια παίκτρια θα χάσει την ευκαιρία να βρεθεί στη χρυσή πεντάδα του MasterChef; 

Στην τελική ευθεία του MasterChef, όλα δυσκολεύουν για τους επτά παίκτες που έχουν απομείνει στον διαγωνισμό. Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, θα έχουμε δύο σημαντικές αποχωρήσεις για να φτάσουμε στη χρυσή πεντάδα και μετέπειτα στους φιναλίστ. Η πιο ιδιαίτερη τηλεοπτική χρονιά, φτάνει στο τέλος της και έχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και μεγάλο ανταγωνισμό αυτή η πορεία, μέχρι να δούμε τον τελικό νικητή ή νικήτρια.

https://www.instagram.com/p/C7fCnpKuAbK/

Από τον Μυστρά στη φιλόξενη Μυτιλήνη

Χαρακτήρισα αυτή τη χρονιά ιδιαίτερη στο MasterChef, καθώς αν λάβουμε υπόψη μας και όσα δημόσια έχουν πει οι κριτές από την εμπειρία τους, οι φετινοί διαγωνιζόμενοι ανέβασαν το επίπεδο του μαγειρικού project με την ποιότητα και κυρίως την ηρεμία του χαρακτήρα τους. Υπήρξαν και εξαιρέσεις βέβαια, αλλά ήταν λιγοστές και αναφέρομαι αρχικά στη Γεωργία και στον Γιάννη Κούρτογλου, ο οποίος εσχάτως απλά μας τρελαίνει με τις φιλοσοφίες του και λιγότερο με τις κόντρες του.

Η παγίδα κατά της Χριστίνας στο MasterChef έδειξε το ξεκάθαρο σχέδιο του Λευτέρη για τον τελικό

Φέτος δεν είχαμε πολλές εντάσεις τη στιγμή των ομαδικών δοκιμασιών, περίσσευε το χιούμορ και η αφοσίωση στην ουσία του format. Δεν ακολουθήθηκε η τηλεοπτική πεπατημένη, δηλαδή τα έντονα στοιχεία reality σε καθημερινή βάση, που θα καθιστούσαν την εκπομπή περισσότερο εμπορική. Το αντίθετο μάλιστα. Η τηλεθέαση ήταν υψηλή, δείχνοντας πως οι τηλεοπτικοί καβγάδες δεν αποτελούν εγγύηση για νούμερα.

Τι θα δούμε όμως στη συνέχεια; Αυτή την εβδομάδα οι παίκτες ταξιδεύουν στον Μυστρά σε ένα ακόμη γύρισμα εκτός στούντιο. Αλλά και σε μία δύσκολη δοκιμασία για να δούμε ποιος ή ποια θα αποχωρήσει. Είναι πολύ κρίσιμα τα επόμενα επεισόδια, μέχρι να φτάσουμε στον ημιτελικό της επόμενης εβδομάδας.

Η μοναδική γυναίκα που έχει απομείνει στο MasterChef είναι η Χριστίνα και η δοκιμασία έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα για εκείνη, αφού είναι ξανά υποψήφια προς αποχώρηση. Θεωρείται φαβορί για φιναλίστ αλλά τίποτε μη θεωρήσεις ως δεδομένο στην παρούσα φάση.

Μία ακόμη αποχώρηση θα έχουμε τις επόμενες ημέρες και την επόμενη εβδομάδα το MasterChef ταξιδεύει προς τη Σκάλα Ερεσού, στο νησί της Λέσβου, με τους top 5. Εκεί σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, οι παίκτες θα διαγωνιστούν σε 3 σημαντικές δοκιμασίες που θα κρίνουν και την τελική 4αδα. Από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαμε ήδη πληροφορηθεί πως αυτό το γύρισμα έγινε πριν από λίγες εβδομάδες. Η γαστρονομία του νησιού και τα πολλά προϊόντα που παράγονται εκεί, είναι μέρος του μενού στις δοκιμασίες.

Σου μεταφέρω και μία ακόμη πληροφορία από το νησί, καθώς οι παίκτες, οι κριτές αλλά και τα μέλη της παραγωγής, έζησαν μία μοναδική εμπειρία. Με αρκετές εκδηλώσεις αγάπης από τους κατοίκους του νησιού.

Πάμε για τους Τop 6 στο MasterChef; Το κοινό εντόπισε spoiler για διπλή αποχώρηση