Το τέλος του Famagusta γράφτηκε με σιωπή και συγκίνηση για την κορυφαία σκηνή Λούλη - Καράντη

Κατερίνα Μπούσιου
Το τέλος του Famagusta γράφτηκε με σιωπή και συγκίνηση για την κορυφαία σκηνή Λούλη - Καράντη

Τι θα συμβεί από Οκτώβριο στον τρίτο και τελευταίο κύκλο του Famagusta μεταξύ Χριστίνας και Μάικλ;

Όπως αναμενόταν, το φινάλε του δεύτερου κύκλου του Famagusta, είχε την κορύφωση που όλοι περίμεναν με την σκηνή ανάμεσα στην Κοραλία Καράντη και τον Χρήστο Λούλη. Ο χαμένος γιος παρουσιάζεται και γνωρίζει τους βιολογικούς του γονείς. Η μητέρα που ήλπιζε εδώ και 50 χρόνια ότι θα αντίκρυζε ξανά το χαμένο της παιδί, δικαιώθηκε. Το κοινό αντέδρασε με συγκίνηση. Και για μία ακόμη ιστορία του τέλους του δεύτερου κύκλου.

Η ιστορία του Μάριου και ο θυμός του Λούλη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία, ανάμεσα στις μαρτυρίες για την εισβολή και όσα συνέβαιναν στην οικογένεια Σέκερη, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και στους δύο κύκλους του Famagusta.

Το τέλος της δεύτερης σεζόν του Famagusta έχει δάκρυα χαράς από την Κοραλία Καράντη και έναν γάμο

Και αυτή ήταν η περιπέτεια του μικρού Μάριου στο φάσμα του αυτισμού που ζούσε με τον αδελφό του Τεύκρο ενώ η μητέρα του, τους είχε εγκαταλείψει. Στο τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου χθες Κυριακή, είδαμε καταρχάς ότι πήρε την επιμέλειά του ο αδελφός του, καταφέρνοντας να τον βγάλει και από το Ίδρυμα στο οποίο μυστικά τον έκλεισε η μητέρα τους. Το κοινό συγκινήθηκε για την ευτυχή κατάληξη, αν και απόρησε για τη σκηνή - δίκη express, για τα δεδομένα της σειράς. Πολύ γρήγορο μοντάζ.

diki.jpg

Στα ιστορικά πλαίσια της σειράς, η μαρτυρία στον Μάικλ, μίας γυναίκας η οποία πριν από την εισβολή, άλλαξε όνομα και εθνικότητα για να επιζήσει ως Τουρκοκύπρια, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ακόμη και τα παιδιά της για πολλά χρόνια δεν γνώριζαν πως η μητέρα τους μεγάλωσε ως χριστιανή και Ελληνοκύπρια. Αυτές οι ιστορίες που είναι και ο κεντρικός κορμός της σειράς, μας έδωσαν πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία αγνοούσαμε ως ιστορικά δεδομένα εκείνης της εποχής.

https://www.instagram.com/p/C7B7-BjsIzS/

Όμως όλο το επεισόδιο όπως καταλαβαίνεις ήταν αφιερωμένο στη μεγάλη αποκάλυψη που έκανε ο Χρήστος Λούλης ως Μάικλ. Η οργή του κατά της γυναίκας που τον μεγάλωσε, αλλά και της αδελφής της που ουσιαστικά τον έσωσε εκείνη την ημέρα της εισβολής, ήταν απόλυτα δικαιολογημένη. Αν και αρχικά αμφιταλαντευόταν για τη συνάντηση με τους πραγματικούς του γονείς, τελικά το τόλμησε.

Bέβαια ο μικρός ανιψιός του Αντρέα Γεωργίου που κάνει τον γιο του στη σειρά, επέμενε εξαρχής πως έχει δει έναν κύριο στην παραλία, που έχει το ίδιο σημάδι που έχει εκείνος και ο παππούς τους. Θα μπορούσε ο Παύλος να είχε κινητοποιήσει αλλιώς την ιστορία. Αλλά δεν θα είχαμε το ίδιο σασπένς φυσικά.

Ο μικρός έδωσε και τη λύση όταν ο Χρήστος Λούλης ξεκίνησε να πει στους γονείς του την αλήθεια που μόλις και είχε μάθει και εκείνος. Τους έβγαλε όλους από τη δύσκολη θέση και έδειξε το σημάδι του. Με το σοκαρισμένο βλέμμα του Γιάννη Μπέζου, της Κοραλίας Καράντη και την αμηχανία του Χρήστου Λούλη, έγινε το φινάλε. Με σιωπή. Η μάνα που εδώ και 50 χρόνια ήλπιζε πως θα δει το παιδί της, ζούσε την πιο μεγάλη της στιγμή. Το κοινό αντέδρασε εξίσου με έκπληξη.

Από τον Οκτώβριο θα δούμε αυτή τη μετάβαση για την οποία σου είχα μιλήσει. Η αρχή του Μάικλ, το τέλος του Παύλου. Η Χριστίνα βρίσκει έναν γιο και χάνει έναν άλλο. Η αρχή του Λούλη, το τέλος του Γεωργίου. Στα πρώτα επεισόδια, οι γονείς και ο γιος θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο. Να μιλήσουν για τις ζωές τους και τις συνθήκες που εκείνος βρέθηκε στο Λονδίνο.

Θα έχουμε και τη σύγκρουση Καράντη - Υψηλάντη ως οι δύο μανάδες του Μάικλ. Για τα κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος. Γιατί η θλίψη της μίας έγινε η ευτυχία της άλλης. Αλλά με δόλο. Βέβαια όλα θα ηρεμήσουν προς το τέλος. Για όλους θα γίνει μία νέα αρχή.

Πάμε για το φινάλε του Famagusta από τη ζωή στον θάνατο: Η αρχή του Λούλη και το τέλος του Γεωργίου