Στην σπάνια ανάρτηση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη με τον μικρότερο αδερφό του ένα ήταν το συμπέρασμα

Γεωργία Βλαχοπούλου

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης μπορεί να μην προβάλλει την προσωπική του ζωή, όμως υπάρχουν φορές που έχει μιλήσει για τη ζωή του στην Αγγλία, τον χωρισμό των γονιών του και τα αδέρφια του.

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης που απολαμβάνουμε από τη μία στον Σασμό στον ρόλο του Χρήστου Γιακωβάκη και από την άλλη στις Ψυχοκόρες στον ρόλο του Κοσμά Κοτρώτσου, είναι από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς της γενιάς του.

Ο ίδιος αν και έχει παρουσία στα social media, προτιμά να «απασχολεί» τους followers του με τα καλλιτεχνικά του πλάνα και θέματα που αφορούν κυρίως την υποκριτική, παρά με στιγμιότυπα από την καθημερινότητά του.

Η εξαίρεση στον κανόνα ήρθε όμως, με την ανάρτηση που έκανε πριν από λίγες ώρες αφιερωμένη στον αδερφό του.

Η φωτογραφία του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη με τον αδερφό του Θανάση

Ο γνωστός ηθοποιός δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον μικρότερο αδερφό του, τον Θανάση, στην οποία του δίνει ένα φιλί, ενώ έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης:

«Μικρός Αδερφός, μεγάλη καρδιά».

Οι followers του, αμέσως έσπευσαν να σχολιάσουν πόσο σπουδαίο είναι να έχει κανείς αδέρφια στη ζωή του και πόσο σημαντικό το να έχουν καλή σχέση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον ηθοποιό και τον αδερφό του.

Μάλιστα, το πιο ωραίο σχόλιο ήρθε από έναν χρήστη που έγραψε πως «Τα αδέρφια μας αξίζουν όσο χίλιοι φίλοι μαζί».

Ο αδερφός του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη δραστηριοποιείται επίσης, στον καλλιτεχνικό χώρο, αφού είναι κιθαρίστας στην ροκ μπάντα Ganzi Gun.

Ο Θανάσης Δαδακαρίδης δεν είναι ο μόνος αδερφός που έχει όμως, ο ηθοποιός. Έχει ακόμα δύο αδέρφια που μένουν στην Αγγλία.

Οι γονείς μου ξαναπαντρεύτηκαν, είπε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Έχω έναν αδελφό εδώ και δύο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι στην Αγγλία. Από την αδελφή μου έχω και δύο ανιψάκια.

Στην φωτογραφία που ακολουθεί θα δεις τον ηθοποιό με την αδερφή του την Julia.

Ο χωρισμός των γονιών του, η γιαγιά του και η ζωή στην Αγγλία

Ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης γεννήθηκε στο Bolton στο Manchester από μπαμπά Έλληνα και μαμά Αγγλίδα. Στην Αγγλία ήταν που ξεκίνησε και την καριέρα του στην υποκριτική παρότι είχε σπουδάσει Computing και Marketing. Το 1996 επέστρεψε στην Ελλάδα και το 1999 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή «Θεμέλιο» του Νίκου Βασταρδή.

«Γεννήθηκα στο Bolton, στο Manchester. Είναι η πατρίδα της μητέρας μου, εκεί ζει. Με τον πατέρα μου χώρισαν όταν ήμουν τεσσάρων. Γνωρίστηκαν όταν εκείνος σπούδαζε στην Αγγλία. Η οικογένεια στήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας μου έκανε διάφορες δουλειές -τελικά ασχολήθηκε με το εμπόριο ωρολογοποιΐας και χρυσού. Τριγυρνούσε την Ελλάδα και δειγμάτιζε. Όταν μεγάλωσα λίγο πήγαινα μαζί του –δύσκολη δουλειά, βαριές οι βαλίτσες. Οι γονείς μου, όταν κατάλαβαν ότι ήταν καλύτερα, χώρισαν. Ακόμα και σήμερα μοιράζονται αγάπη, σεβασμό, επικοινωνούν» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο ηθοποιός.

Βέβαια, ο ίδιος είχε αντιδράσει σε αυτόν τον χωρισμό, αφού έπρεπε να μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στους γονείς του.

«Όλο αυτό εγώ το βίωσα αντιδραστικά. Γιατί έβλεπα την μάνα μου τρεις φορές τον χρόνο, Χριστούγεννα, Πάσχα, καλοκαίρι. Ήταν μια ωραία περιπέτεια να ταξιδεύω σαν ασυνόδευτο παιδί, αλλά ψυχολογικά μου ήταν δύσκολο κάθε φορά να αλλάζω κόσμους. Ίσως βοήθησε κι αυτό μετέπειτα στην υποκριτική, αυτή η αναγκαστική προσαρμογή σε ένα περιβάλλον, με άλλη γλώσσα, άλλη νοοτροπία. Σαν παιχνίδι. Συναισθηματικά όμως ήταν δύσκολο –όταν πήγαινα εκεί μου έλειπε ο πατέρας μου όταν ήμουν εδώ, η μητέρα μου».

Την αγάπη ωστόσο, για την υποκριτική ίσως ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης την «κληρονόμησε» από την γιαγιά του για την οποία το να πηγαίνει στο θέατρο ήταν μια ιεροτελεστία.

Στην Αθήνα πέρασα αρκετό καιρό με την γιαγιά μου. Μέναμε στην Πλατεία Κολιάτσου. Ήταν μια μαγική κυρία. Βοήθαγε όλον τον κόσμο, με πολλή αγάπη, δοτική, πρόσφερε χρήματα, φαγητό. Πάντα μαγείρευε για πολύ κόσμο κι εγώ κάθε μεσημέρι, πριν φάω έπρεπε να πηγαίνω φαγητό σε γείτονες στην πολυκατοικία –το χειρότερό μου ήταν οι σούπες, το καλύτερο τα στέρεα, όταν έβλεπα τυρόπιτα χαιρόμουν… Η γιαγιά μου αγαπούσε πολύ το θέατρο. Ήταν μια τελετουργία, όταν πηγαίναμε: Να είμαι καθαρός, περιποιημένος, μαλλί χωρίστρα, καλά ρούχα, παπούτσια από τον Μούγερ… Για μένα ήταν μια διέξοδος. Ο πατέρας μου ήταν του σινεμά.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης