MasterChef: Στην τρίτη φάση του τελικού, το κοινό έκλεψε την παράσταση με τα σχόλια στο Twitter/X

Πατούλια Κατερίνα
MasterChef: Στην τρίτη φάση του τελικού, το κοινό έκλεψε την παράσταση με τα σχόλια στο Twitter/X

O τελικός του φετινού MasterChef ολοκληρώνεται σήμερα και δίκαια χαρακτηρίστηκε ένας από τους πιο δύσκολους των τελευταίων ετών.

«Οι φετινοί τελικοί αποτελούνται από τρία μέρη ίσης βαρύτητας. Έχουμε να κάνουμε με τη ραχοκοκαλιά του διαγωνισμού. Mystery box, Tεστ Δημιουργικότητας και Πιάτο Αντιγραφής θα είναι το περιεχόμενο των φετινών τελικών», είχε εξηγήσει ο Σωτήρης Κοντιζάς για τον φετινό τελικό του MasterChef στους finalists, Λευτέρη και Χριστίνα.

Θυμήσου την πρώτη φάση του τελικού εδώ: Μετά την πρώτη φάση στον τελικό του MasterChef, το κοινό έχει ένα δίκαιο παράπονο

Θυμήσου τη δεύτερη φάση του τελικού εδώ: Μια κίνηση της μαμάς της Χριστίνας στον τελικό του MasterChef έγινε viral για τους σωστούς λόγους

Oι νίκες του Λευτέρη και της Χριστίνας:

Aπό την αρχή του φετινού #MasterChefGR ο Λευτέρης και η Χριστίνα συναγωνιζόντουσαν έως το τέλος. Ξεκίνησαν ως πρώτοι αρχηγοί σε αντίπαλες ομάδες και πλέον, έπειτα από πολλές ατομικές και ομαδικές μονομαχίες, κατέληξαν με την αξία τους να είναι οι δύο φιναλίστ. Στην έως τώρα πορεία τους, η Χριστίνα είχε 3 αρχηγίες, ενώ ο Λευτέρης 2. Τώρα, όμως, βαδίζουν μαζί προς τον τελικό, διεκδικώντας με αποφασιστικότητα το μεγάλο έπαθλο.

https://www.instagram.com/p/C8HFScyMzdM/

Oι νίκες και οι διακρίσεις των 2 φιναλίστ μας ήταν πολλές. Πάρα πολλές.
Λευτέρης: 5 έπαθλα των 1.000€
Χριστίνα: 4 έπαθλα των 1.000€ & 1 των 20.000€
Δεν σταματάνε όμως εδώ. Γιατί πλέον αγωνίζονται για κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Για το έπαθλο της πρώτης θέσης. Αυτό των 100.000€.

https://www.instagram.com/p/C8JjZHFskhS/

Το Mystery Box με τη σουπιά

Η πρώτη φάση του τελικού έλαβε χώρα στο Costa Navarino της Μεσσηνίας και με τη σουπιά ως πρωταγωνιστή των πιάτων τους, οι δύο παίκτες είχαν στη διάθεσή τους 90 λεπτά και επιπλέον 15 λεπτά για να συγκεντρώσουν τα υλικά τους και να οργανώσουν τις παρασκευές τους.

Ο διάσημος σεφ Joris Larigaldie, αρχηγός γαστρονομίας στην Costa Navarino, καλωσόρισε τους δύο διαγωνιζόμενους και αφού εξήγησε τι σημαίνει για εκείνον «Νομάς της γαστρονομίας», μίλησε για τα τοπικά προϊόντα που έχει ξεχωρίσει.

To Mystery Box του τελικού ήταν ένα ξεχωριστό κουτί, γεμάτο με υλικά μοναδικά σε γεύση και ποιότητα, τα οποία προέρχονται από την περιοχή της Μεσσηνίας όπως η άγρια αγκινάρα.

Οι κριτές εξήγησαν μετά τη δοκιμασία πως και οι δύο παίκτες έχουν δώσει καλύτερες προσπάθειες και το τελικό αποτέλεσμα δεν δικαιώνει κανέναν από τους δύο φιναλίστ.

«Σήμερα κάτι σας κράτησε πίσω. Σαν να είχατε μπει σε θέση άμυνας «μη χάσω τον τίτλο», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη φάση με συγγενείς και φίλους στον εξώστη

Το κάθε στάδιο της δεύτερης φάσης του τελικού ήταν εμπνευσμένο από δοκιμασίες του φετινού MasterChef.

Το amuse bouche έπρεπε να είναι βγαλμένο από την Cucina Povera. Το ορεκτικό, έπρεπε να είναι εμπνευσμένο από την ελληνική κουζίνα, το κυρίως, να έχει τα χαρακτηριστικά της fusion κουζίνας και το γλυκό, να έχει βασικό υλικό τη σοκολάτα.

Στη δοκιμασία δεν υπήρχε κανένας περιορισμός και οι φιναλίστ μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν όποια υλικά θέλουν από την αποθήκη τροφίμων. Συνολικά, ο Λευτέρης και η Χριστίνα, είχαν στη διάθεσή τους τρεις ώρες για να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

H τρίτη φάση του τελικού με τον τιτανομέγιστο Andoni Luis Aduriz

Ο Ισπανός Andoni Luis Aduriz κάνει την είσοδό του στον Μεγάλο Τελικό του MasterChef, κι όπως είχαν πει και οι κριτές:

«Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει κοιτάξει πολύ, πολύ πιο μακριά από τα στενά όρια που εμείς ονομάζουμε μαγειρική. Ένας καταπληκτικός άνθρωπος και νομίζω και τα ίδια τα παιδιά αξίζουν ένα τέτοιο κλείσιμο»!

Tα επικά σχόλια του κοινού για τον φετινό τελικό του MasterChef

Από νωρίς το κοινό στο Twitter/X «έκατσε» αναπαυτικά μπροστά από τις οθόνες του για να απολαύσει την 3η και τελική φάση του φετινού MasterChef. Πρωταγωνιστές στα περισσότερα σχόλια ήταν οι 3 κριτές - και κυρίως ο «θείος Λεό» - με τα outfits τους, αλλά και η απουσία καθώς φαίνεται μέχρι στιγμής του Γιάννη Κούρτογλου.

Φέτος είτε κερδίσει η Χριστίνα είτε ο Λευτέρης δίκαια θα έχουν βγει νικητές, λέει πάντως το κοινό αλλά 100.000 δεν «έβλαψαν» ποτέ κανέναν.