Οι «Τρεις Χάριτες» επιστρέφουν στην TV «χωρίς» την Όλγα και την Ειρήνη, 34 χρόνια μετά

Κατερίνα Μπούσιου
Οι «Τρεις Χάριτες» επιστρέφουν στην TV «χωρίς» την Όλγα και την Ειρήνη, 34 χρόνια μετά

Το Mega αποφάσισε να προβάλει ξανά την εμβληματική σειρά και έτσι θα ξαναδούμε την Όλγα, την Μαρία, την Ειρήνη και την αγαπημένη θεία Μπεμπέκα. 

Οι «Τρεις Χάριτες» δεν αποτελούν μόνο μία σειρά που είναι συνυφασμένη με την ιστορία του Mega αλλά και με την γενικότερη ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Για τη δομή της ως κωμωδία, κάποια μοναδικά ρεκόρ τα οποία κατέκτησε αλλά και για τις 3+1 ηθοποιούς που έγιναν σύμβολα μίας ολόκληρης γενιάς επηρεάζοντας και τις επόμενες. Το κανάλι αποφάσισε να επαναπροβάλλει τη σειρά και η φετινή επανάληψη είναι συναισθηματικά σημαντική για δύο λόγους.

Η σειρά όπως ανακοίνωσε το Mega θα προβάλλεται από τις 29 Ιουνίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17.10.

https://www.instagram.com/p/BpGwhG9Ccw0/

Τα ρεκόρ, τα bloopers και οι 100 και πλέον guests στις 3 σεζόν

Χαρακτηρίζουμε ως εμβληματική τη σειρά «Τρεις Χάριτες» που εμπνεύστηκαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, γιατί ήταν μία από τις ελάχιστες κωμωδίες της TV που σημείωναν απίθανα ρεκόρ τηλεθέασης φτάνοντας ακόμη και το 70%, ειδικά στο τελευταίο επεισόδιο της τρίτης σεζόν. Η σειρά ξεκίνησε την Άνοιξη του 1990 με τον πρώτο κύκλο και ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 1992 με τον τρίτο.

Πώς είναι σήμερα οι Τρεις Χάριτες, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της σειράς

Αυτή η σειρά καθόρισε την καριέρα της Άννας Παναγιωτοπούλου που υποδυόταν την Όλγα Χαρίτου, αλλά και τις τηλεοπτικές της αδελφές, τη Μίνα Αδαμάκη ως Ειρήνη και τη Νένα Μεντή ως Μαρία. Βασικός παράγοντας της επιτυχίας και η θεία της οικογένειας, η θρυλική Μπεμπέκα την οποία υποδυόταν η Άννα Κυριακού.

Και όπως είπε πριν λίγους μήνες σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Ρέππας, η επιτυχία της σειράς καθόλου τυχαία δεν υπήρξε: «Θα ακουστεί ως έπαρση, αλλά αυτό πιστεύω, ότι οι Τρεις Χάριτες ήταν η πρώτη φορά που σε λαϊκό θέαμα παρουσιάζονταν τρεις γυναίκες που ήταν αυτάρκεις, αυτόνομες οικονομικά, κοινωνικά και αυτοπροσδιοριζόμενες και όχι ετεροπροσδιοριζόμενες. Ήταν πολλές οι στρατιές γυναιών που δεν αντιπροσωπεύονταν στο εμπορικό θέαμα».

Η ιστορία είναι γνωστή λίγο πολύ σε όλους μας με την αναγκαστική συνύπαρξη και των 3 αδελφών στο ίδιο σπίτι (με συχνό επισκέπτη τον μικρό του αδελφό που υποδυόταν ο Μιχάλης Ρέππας) και τον επαναπροσδιορισμό της ζωής τους, μετά τα διαζύγια τόσο της Όλγας όσο και της Μαρίας. Οι τρεις αδελφές - Χάριτες καταλήγουν ωστόσο στο τελευταίο επεισόδιο δεσμευμένες και ευτυχισμένες.

Η φετινή επαναπροβολή έχει όμως μία ιδιαίτερη αξία. Καθώς πριν 1,5 μήνα είχαμε την απώλεια της Άννας Παναγιωτοπούλου. Είχε προηγηθεί εκείνη της Μίνας Αδαμάκη τον Νοέμβριο του 2022.

Η Άννα της Λιλιπούπολης, η Παναγιωτοπούλου της TV μέσα από επικές ατάκες και αιχμηρές δηλώσεις

Τη σειρά την ακολουθεί ένας μύθος και μετά τη λήξη της, καθώς υπήρξαν αρκετές απόπειρες για να επιστρέψει. Υπήρχε μάλιστα η σκέψη όταν οι 3 Χάριτες είχαν άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις, να γίνει ένας remake κύκλος με την Μαρία Καβογιάννη, την Καίτη Κωνσταντίνου και τη Μαρία Λεκάκη. Το σχέδιο αυτό τελικά δεν ευοδώθηκε. Ακολούθησε ένα δεύτερο σχέδιο για τη δημιουργία 4 μόνο επεισοδίων, ένα μίνι comeback για τις αρχικές πρωταγωνίστριες, αλλά και αυτό δεν προχώρησε.

Παναγιωτοπούλου, Αδαμάκη, Μεντή και Κυριάκου ξαναβρέθηκαν αργότερα για μία διαφημιστική καμπάνια του Mega αλλά οι 3 πρώτες και το 2017 σε μία καμπάνια υπερπαραγωγή γνωστού brand ελληνικού καφέ και νοσταλγήσαμε ξανά εκείνη τη γυναικεία παρέα, γιατί δεν είχαν χάσει ούτε το μπριο τους, αλλά ούτε και το χιούμορ τους.

Για την ιστορία, να σου πούμε πως περισσότεροι από 100 ηθοποιοί είχαν περάσει ως guests από τη σειρά, ενώ στα ελάχιστα βίντεο από τα γυρίσματα με γκάφες και σαρδάμ, διαπιστώνει κανείς το ευχάριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των συντελεστών. Είχαν δημιουργήσει μία δεμένη δεύτερη οικογένεια.

Μεταγενέστερα από τις συνεντεύξεις των 3 γυναικών είχαμε μάθει το πόσο θαύμαζαν η μία την άλλη μετά από αυτή την τόσο σημαντική συνεργασία. Το είχε πει χαρακτηριστικά και η Νένα Μεντή μετά την απώλεια της Μίνας Αδαμάκη: «Η δουλειά που κάναμε τρία χρόνια στις Τρεις Χάριτες με έκανε να την εκτιμήσω πολύ. Να τη θαυμάζω και σαν συνάδελφο και σαν ηθοποιό».

https://www.instagram.com/reel/C8ZNMJcMVO2/