Το πιο ωραίο μήνυμα για τους γονείς το καλοκαίρι το έστειλε ο Θανάσης Ευθυμιάδης

Πατούλια Κατερίνα

Στις 6 Φεβρουαρίου, ο Θανάσης Ευθυμιάδης έγινε 57 ετών όμως ο ίδιος θυμήθηκε με μια φωτογραφία τον εαυτό του παιδί. 

«Μπορεί σε λίγα χρόνια, όσοι ξεκολλάνε τα μικρά παιδιά τους απ τις οθόνες και τα πηγαίνουν στις παραλίες ή στη φύση, να θεωρούνται "εναλλακτικοί"», έγραψε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Ευθυμιάδης σήμερα, ανήμερα της Γιορτής του Αγιού Πνεύματος, συνοδύοντας το ποστ του με μια παιδική του φωτογραφία στη θάλασσα.

Το μήνυμα του Ευθυμιάδη προς τους απανταχού γονείς

Όταν είσαι μικρός, νομίζεις πως η ζωή είναι μεγάλη - τεράστια - ατέλειωτη...
Όλοι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι όμως που γνώρισα (αν και ήταν πάνω από 90),
μου είπαν ότι η ζωή είναι πολύ μικρή...
σαν μία ανάσα,
σαν ένα ανοιγοκλήσιμο τον βλεφάρων... και οι μόνες εικόνες που διαρκούν λίγο παραπάνω, είναι οι χαρές που έζησες σαν παιδί.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους γονείς που κάνουν ότι μπορούν για το παιχνίδι των παιδιών τους (ειδικά τώρα με τις ζέστες).
Οι στιγμές αγάπης και ελευθερίας, είναι τα πραγματικά δώρα που έχουν ανάγκη τα παιδιά.

Μπορεί σε λίγα χρόνια, όσοι ξεκολλάνε τα μικρά παιδιά τους απ τις οθόνες και τα πηγαίνουν στις παραλίες ή στη φύση, να θεωρούνται "εναλλακτικοί".
Δεν έχει όμως σημασία τι λένε οι άλλοι αλλά τι λέει η καρδιά μας.

Το Άγιο Πνεύμα, ας φωτίζει τους λογισμούς και τις πράξεις μας.
Χρόνια Πολλά» έγραψε ο Ευθυμιάδης που τον δικό του εναλλακτικό τρόπο ζωής μακριά από την πόλη και σε πλήρη σύνδεση με τη φύση.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός έχει μιλήσει για την πίεση που δέχονται τα παιδιά σήμερα.

Για τις κόρες του ο ηθοποιός και συγγραφέας δύο βιβλίων πια είχε πει:

«Οι κόρες μου πάρα πολύ συχνά δεν θέλουν να πάνε σχολείο και πάντα περνούν τις τάξεις οριακά με τις απουσίες, γιατί πραγματικά σέβομαι αυτό που μου λένε. Δεν είναι "κοπάνα”, όταν συνεννοείσαι με τον γονιό σου. Παίρνω και εγώ τηλέφωνο στο σχολείο και ενημερώνω, ότι δεν είναι σήμερα σε διάθεση και δεν μπορούν να πάνε σχολείο. Καταλαβαίνουν και από το σχολείο, τα παιδιά περνάνε εφηβεία. Και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν παιδιά και ξέρουν τι γίνεται. Όλοι καταλαβαίνουν. Για αυτό δίνουν και αυτό το περιθώριο απουσιών", είχε πει ο Θανάσης Ευθυμιάδης για την κόρες του που είναι στην εφηβεία.

30 μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, ο ηθοποιός Θανάσης Ευθυμιάδης και η σύζυγός του Άννα Δημητρίεβιτς έχουν δημιουργήσει έναν επίγειο παράδεισο κι από εκεί ο ηθοποιός και συγγραφέας πια ζει με τις κόρες του Ζωή και Σοφία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το 2008 η Άννα Ντιμιτρίεβιτς έφερε στον κόσμο την πρώτη της κόρη και μέσα σε δύο χρόνια απέκτησε και τη μικρότερη. Με δύο παιδιά στην εφηβεία πια, τα οποία βλέπουμε σπάνια, ο Θανάσης μοιράστηκε πριν κάποιο καιρό και πριν από τις εξετάσεις την εξής συνομιλία με ένα από τα δύο κορίτσια γράφοντας:

«Μπαμπά γιατί να μη δίνω εξετάσεις μόνο στα μαθήματα που αγαπώ και μου αρέσουν;
Γιατί να δίνω εξετάσεις στα μαθήματα που μισώ και δεν τα καταλαβαίνω».

«Κάνε ότι σου λέει αυτό το "κάτι" που μιλάει από μέσα σου.
Ποτέ δεν πρόκειται να πάρεις χαρά στη ζωή σου από κάτι που δεν σου αρέσει και δεν καταλαβαίνεις.
Αφού δεν σου αρέσει τώρα δεν θα σου χρειαστεί ποτέ και πουθενά στη ζωή σου. Δεν είναι για σένα είναι για κάποιον άλλον άνθρωπο.
Κάτι παραπάνω ξέρει το ένστικτό σου από αυτούς που βγάζουν την τεράστια ύλη των εξετάσεων και σου το επιβάλλουν με το ζόρι.
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις κάτι χρήσιμο για το κοινωνικό σύνολο αν πρώτα δεν σου είναι φυσιολογικό να αγαπάς αυτό που κάνεις και να το κάνεις με όλη σου την καρδιά.
Επικεντρώσου λοιπόν μόνο στα μαθήματα που σου αρέσουν και στα υπόλοιπα κοίτα απλώς να περνάς την τάξη.
Αν εκπαιδευτείς σε κάτι που σου αρέσει, τότε και το επάγγελμα σου θα σου αρέσει και η παρέα σου θα σου αρέσει και θα έχεις βάλει τις σωστές βάσεις για να ζήσεις μία φυσιολογική ζωή.
Δεν φταίτε εσείς τα παιδιά που η ύλη των μαθημάτων, σάς φαίνεται τεράστια.
Είναι πραγματικά τεράστια.
Το κάνουν επίτηδες για να αναγκαστούν οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο φροντιστήριο και να δουλεύουν εκεί οι αδιόριστοι καθηγητές.
Για να καταλάβεις πόσο ελληνικό φαινόμενο είναι το φροντιστήριο,
η λέξη αυτή δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα γιατί σε καμία άλλη χώρα τού κόσμου δεν χρειάζεται οι γονείς να πληρώνουν ένα δεύτερο σχολείο, για να μάθουν τα παιδιά, αυτά που την ίδια μέρα διδάχτηκαν στο κανονικό τους σχολείο.

Καλή δύναμη σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους γονείς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που άθελά μας (από τότε που ήμουνα παιδί) συμμετέχουμε σε αυτή την ιδιαίτερα στρεσογόνο κατάσταση των εξετάσεων , που το Υπουργείο Παιδείας (όλων των κυβερνήσεων) αποκαλεί εκπαίδευση των παιδιών για να γίνουν σωστοί άνθρωποι» .

Η σειρά «Για την Άννα» το 2006 υπήρξε καρμική για τον Θανάση Ευθυμιάδη και τη σύζυγό του Άννα Δημητρίεβιτς. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος και μετά το τέλος της σειράς, ήρθε και ο γάμος τους, ως μία απόλυτα συνειδητοποιημένη επιλογή. Εκείνη μετά από αυτή τη σειρά, αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική και να αφοσιωθεί στον ρόλο της ως μαμά, στις δύο τους κόρες, τη Ζωή και τη Σοφία.

© 2014-2025 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης