Μετά τη μάχη που δίνει η ίδια η Christina Applegate, το νέο πρόβλημα υγείας της κόρης Sadie συγκινεί

Πατούλια Κατερίνα
Μετά τη μάχη που δίνει η ίδια η Christina Applegate, το νέο πρόβλημα υγείας της κόρης Sadie συγκινεί
AP

Μητέρα και κόρη μοιράστηκαν τις εμπειρίες από τα προβλήματα υγείας τους.

Ακόμα ένα χτύπημα για την 52χρονη ηθοποιό Christina Applegate, μιας και όπως αποκάλυψε η κόρη της Sadie στο podcast της ηθοποιού, ΜeSsy, έχει και η ίδια να αντιμετωπίσει μια σοβαρή χρόνια ασθένεια.

Η Christina υποδέχτηκε τη 13χρονη κόρη της και μαζί μίλησαν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το έφηβο κορίτσι, το οποίο την έκανε να κατάλαβε εν μέρει τι περνάει η μαμά της τα τελευταία δύο χρόνια στη μάχη με την πολλαπλή σκλήρυνση.

Tι είναι το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, το πρόβλημα υγείας της κόρης της Applegate

«Έχω κάτι που λέγεται POTS. Δεν έχω ιδέα τι είναι στην πραγματικότητα, αλλά έχει να κάνει με το αυτόνομο νευρικό σύστημα και επηρεάζει την καρδιά μου. Όταν σηκώνομαι όρθια, ζαλίζομαι πολύ, πολύ και τα πόδια μου λυγίζουν και νιώθω ότι θα λιποθυμήσω».

Σύμφωνα με το Johns Hopkins Medicine, το POTS - επίσημα γνωστό ως σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας - είναι μια χρόνια διαταραχή που επηρεάζει το νευρικό σύστημα και την κυκλοφορία του αίματος. Τα άτομα με POTS θα παρουσιάσουν ταχεία αύξηση του καρδιακού παλμού όταν στέκονται όρθιοι και μπορεί να παρουσιάσει ζάλη, κόπωση, πονοκέφαλο, θολή όραση, αίσθημα παλμών, τρόμο και ναυτία..

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, η Sadie εξήγησε ότι υπέφερε από τα συμπτώματά της για πολύ καιρό, αλλά η διάγνωση άργησε να έρθει:

Η 52χρονη μαμά, εξήγησε πως αυτό που συμβαίνει στην κόρη της είναι κάτι που την λυπεί βαθιά:

«Το μισώ αυτό που σου συμβαίνει αγάπη μου. Πραγματικά το μισώ, είμαι λυπημένη αλλά σε αγαπώ και ξέρω ότι θα είσαι καλά. Και είμαι εδώ για σένα και σε πιστεύω».

Η Sadie – την οποία η Applegate απέκτησε με τον σύζυγό της, Martyn LeNoble – θυμήθηκε ότι άφηνε τα μαθήματα της έκτης δημοτικού και επισκεπτόταν τη νοσοκόμα πολλές φορές την ημέρα επειδή «πάντα ένιωθε ότι θα λιποθυμούσε». Η 13χρονη τόνισε πως ένιωθε πολύ άσχημα που κανείς δεν την πίστευε και της ζητούσαν στο σχολείο να τρέξει γύρω από το γήπεδο του σχολείου.

«Στην τάξη, αν σηκωνόμουν όρθια έπρεπε πάντα να φύγω για την νοσοκόμα, ένιωθα ότι θα λιποθυμήσω. Τότε μου έλεγαν ότι το κάνω για φύγω από την τάξη, πως έχω άγχος και δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτό. «Το κάνεις αυτό για να φύγεις από την τάξη. Μάλλον είναι απλώς άγχος. Πηγαίνετε πίσω στην τάξη.» Δεν θα έκαναν τίποτα για αυτό.»

Η Applegate στην δική της αυτοκριτική τόνισε πως ποτέ δεν έδωσε τη σημασία που έπρεπε στο πρόβλημα της κόρης της.

«Νιώθω τόσο φρικτά που δεν του δώσαμε σημασία. Απλώς δεν το είδα στο σπίτι, μωρό μου. Στο σπίτι ήσουν καλά. Αλλά συμβαίνει αυτό, βγαίνουμε έξω στον κόσμο και το άγχος φέρνε συμπτώματα πολύ χειρότερα από ό,τι θα ήταν αν ήμασταν στην ασφάλεια και τη δροσιά του σπιτιού μας».

Παρά τα εξουθενωτικά συμπτώματα, η Sadie εξήγησε ότι η διάγνωσή της έχει κάνει πιο εύκολο το να καταλάβει τι περνάει η μαμά της, κάτι που στο παρελθόν είχε εξομολογηθεί πως δεν μπορούσε να διαχειριστεί:

«Όπως όταν η μαμά μου λέει, πονάω κάπως αυτή τη στιγμή, έχω τρέμουλο.Αν δεν το είχα αυτό, πιθανότατα θα έλεγα: Δεν με νοιάζει πραγματικά. Δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς».

Το αστέρι στη λεωφόρο της δόξας και και το «ευχαριστώ» στην κόρη της

Christina Applegate: Η συγκινητική πρώτη εμφάνιση μετά τη διάγνωση με σκλήρυνση κατά πλάκας

Η δημοφιλής ηθοποιός ήταν να λάβει το αστέρι της στο Walk of Fame το 2020 αλλά η τελετή καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του covid-19. Πριν λίγες ώρες η 50χρονη σταρ έδωσε το παρών στην τελετή του Walk of Fame με τη βοήθεια της Katey Sagal, η οποία έμεινε δίπλα της κατά τη διάρκεια του συγκινητικού της λόγου. Η 50χρονη έκανε μια αναδρομή στην καριέρα της σε μια συγκινητική ομιλία, που ήταν γεμάτη συναισθήματα και δόσεις χιούμορ.

«Το πιο σημαντικό άτομο σε αυτόν τον κόσμο είναι η κόρη μου. Είσαι πολλά περισσότερα από όσα ξέρεις. Είσαι τόσο όμορφη και ευγενική και έξυπνη και ενδιαφέρουσα. Είμαι ευλογημένη κάθε μέρα που ξυπνάω και σε πηγαίνω στο σχολείο. Σε ευχαριστώ που στάθηκες δίπλα μου σε όλο αυτό», τόνισε η Applegate.

«Είχα μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ζωή», ανέφερε η ηθοποιός. «Όταν ήμουν μικρή περίμενα στην ουρά, για να δω τον πρώτο ''Πόλεμο των Άστρων'' σε αυτόν ακριβώς τον δρόμο, σε αυτό ακριβώς το θέατρο, κοιτάζοντας αυτά τα αστέρια στο δρόμο και έλεγα: Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;. Τι έκαναν; Έκαναν κάτι σωστά; Έκαναν κάτι λάθος; Ό,τι κι αν είναι, θέλω και εγώ ένα αστέρι. Θέλω ένα! Και ήμουν πέντε χρόνων. Οπότε αυτή η μέρα σημαίνει για εμένα περισσότερα από όσα μπορείτε να φανταστείτε», συμπλήρωσε.

Applegate: H αποκάλυψη της ασθένειάς της

Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε ότι πάσχει με σκλήρυνση κατά πλάκας στα 50α της γενεθλια, αναφέροντας ότι έμαθε τα δυσάρεστα νέα μερικούς μήνες νωρίτερα.

«Γεια σας φίλοι. Πριν από λίγους μήνες διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ήταν ένα περίεργο ταξίδι. Αλλά έχω υποστηριχθεί τόσο πολύ από ανθρώπους που ξέρω που έχουν επίσης αυτή την πάθηση», έγραψε η Applegate στο Twitter. «Ήταν ένας δύσκολος δρόμος. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, ο δρόμος συνεχίζεται. Εκτός και αν κάποια τρύπα τον μπλοκάρει».

Και πρόσθεσε τότε: «Όπως είπε ένας από τους φίλους μου που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας ξυπνάμε και κάνουμε αυτά που πρέπει. Και αυτό κάνω. Λοιπόν τώρα ζητάω εχεμύθεια. Καθώς περνάω από αυτό το πράγμα. Ευχαριστώ».

H 52χρονη σήμερα ηθοποιός, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή το 2008 την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο του μαστού. Η Applegate αφαίρεσε τις ωοθήκες και τις σάλπιγγες της το 2017 για να αποφύγει τον καρκίνο των ωοθηκών.

29th Annual SAG Awards - Arrivals