Άδικο και άστοχο το τέλος στον Έρωτα Φυγά - Η απογοήτευση και τα αρνητικά σχόλια στο Χ

Κατερίνα Μπούσιου

Η προχειρότητα στη σεναριακή αντίληψη φάνηκε στο ασαφές τέλος του Έρωτα Φυγά, μίας σειράς που αγαπήθηκε και πέρασε από 40 κύματα. 

Ο Έρωτας Φυγάς διεκδικεί ένα ρεκόρ πρωτοτυπίας, γιατί δεν είχαμε ξαναδεί ελληνική σειρά την ίδια σεζόν να μεταφέρεται από το ένα κανάλι στο άλλο. Όμως οι συνεχείς αλλαγές στις μέρες προβολής και στον αριθμό επεισοδίων, είχε δημιουργήσει ήδη αντιδράσεις από το κοινό που την παρακολουθούσαν. Χθες ξέσπασαν και για το ασαφές τέλος, ενώ είναι δεδομένο ότι η σειρά δεν θα συνεχιστεί. Πολύ λίγοι κατάλαβαν τι πραγματικά συνέβη.

Ποιος έζησε, ποιος πέθανε και γιατί έγινε όλο αυτό;

Να ξεκινήσω λέγοντας, ότι η γνώμη που έχει ο κάθε τηλεθεατής είναι υποκειμενική για τη σειρά που παρακολουθεί και την επιθυμία που έχει για την κατάληξη των ιστοριών. Στην περίπτωση όμως του Έρωτα Φυγά, δεν μιλάμε για αυτό. Μιλάμε για ένα πρόχειρο, ασαφές και χωρίς στόχο επίλογο, γιατί μας άφησαν εκκρεμείς υποθέσεις, σα να συνεχίζεται η σειρά για την επόμενη σεζόν. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει.

Η απόλυτη καταστροφή στον επίλογο του Έρωτα Φυγά για Πέμη Ζούνη και Σταύρο Ζαλμά

Το διπλό επεισόδιο του τέλους για το οποίο σε είχαμε προϊδεάσει ως εκείνο της απόλυτης καταστροφής, ξεκίνησε με την Πέμη Ζούνη και τον Σταύρο Ζαλμά να εξουδετερώνουν επιτέλους τον Κοντογιάννη, εκείνον που είχε κάνει και δολοφονική απόπειρα εναντίον της. Οι ελπίδες των φανς του ζευγαριού Μαργέτας και Στέφανου να τους δουν επιτέλους ευτυχισμένους, χάθηκαν στη συνέχεια όταν εκείνη διεγνώσθη με ανεύρυσμα και υπονοήθηκε ότι το βιολογικό της τέλος είναι κοντά. Όμως δεν είχε υπολογίσει το κοινό, το πραγματικό τέλος που επεφύλασσαν οι σεναριογράφοι.

Η Μαργέτα και ο Στέφανος πήραν το ρίσκο να επιστρέψουν στο Κιάρι για τον γάμο του Νικόλα και της Ρηνιώς. Χωρίς όμως σκοπό να αποκαλυφθούν. Ή τουλάχιστον χωρίς σχέδιο για το αν επιτέλους εκείνη πει σε όλους και στον γιο της Ιάσονα πως δεν είναι νεκρή και πως όλα αυτά τα έκανε για να τον προφυλάξει από τους εχθρούς της. Το θέμα εχθροί και το πώς στήθηκε, είναι ένα άλλο θλιβερό κεφάλαιο της σειράς.

Και ενώ είδαμε το πλάνο από το sneak preview που είχε νωρίτερα δημοσιοποιήσει ο ΑΝΤ1, είχαμε αναθαρρήσει ότι αυτό θα ήταν ένα ωραίο φινάλε.

Όντως λοιπόν στα τελευταία πλάνα ο Ιάσονας κινήθηκε προς το σπίτι με την Αλεξάνδρα στο κατόπι του, μόνο που τότε έσκασε η βόμβα που ήταν στο καλάθι που έφεραν οι εχθροί της ως δώρο για τον γάμο και όλοι οι ήρωες, μάλλον πέθαναν. Λέμε μάλλον γιατί αυτή ήταν η ασάφεια. Αλεξάνδρα και Ιάσονας έσμιξαν τα χέρια τους στο χώμα, τύπου δεν ενωθήκαμε στη ζωή, αλλά μας ένωσε ο θάνατος.

Όσο για τη Μαργέτα και τον Στέφανο, επίσης έχουμε την εντύπωση πως έχασαν και εκείνοι τη ζωή τους. Θα μου πεις, προς τι όλο αυτό. Την ίδια απορία έχουν και πολλοί τηλεθεατές που απογοητεύτηκαν, όχι μόνο γιατί (μάλλον) πέθαναν οι ήρωες, αλλά γιατί δεν εξηγήθηκε. Είπαμε να υπάρχει ασάφεια στην τέχνη, αλλά όχι σε τέτοιο ακραίο βαθμό. Το Χ «πλημμύρισε» από σχόλια.

Κάτι τελευταίο. Είδαμε επίσης την Άρτεμις να κάνει κάποιες ερωτήσεις στην Ουρανία για το παρελθόν της, αλλά ενώ περιμέναμε να γίνει και η αποκάλυψη πως είναι κόρη της (για φινάλε σειράς μιλάμε άλλωστε) αυτό δε συνέβη.

Μας δημιουργείται νέα απορία γιατί συνέβη όλο αυτό. Τα γυρίσματα έχουν τελειώσει εδώ και 3,5 μήνες. Μήπως τότε υπήρξε συζήτηση για τη συνέχεια της σειράς και με αυτό πορεύτηκαν οι σεναριογράφοι; Και ήταν πλέον αργά να αλλάξει κάτι όταν πάρθηκε η απόφαση και μείναμε με ένα τέλος σειράς που θα συνεχιζόταν και την επόμενη σεζόν; Απορίες, πολλές απορίες.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης