Η Ρεγγίνα Μακέδου έκανε ξανά το ακατόρθωτο με την ανάβαση στον Όλυμπο μαζί με τους γιατρούς της

Κατερίνα Μπούσιου

«Μας συγκίνησες κορίτσι μου»: Τα εκατοντάδες μηνύματα για τον πραγματικό άθλο της Ρεγγίνας Μακέδου και τον συμβολισμό του. 

Η Ρεγγίνα Μακέδου δε σταματά να μας εμπνέει. Με τις πράξεις και τα λόγια της, χρησιμοποιώντας τη δική της περιπέτεια υγείας και την επαναφορά της στη ζωή, ως παράδειγμα για να τα καταφέρουν και εκατοντάδες άλλοι που έχουν χάσει το κουράγιο τους. Έγινε πρότυπο δύναμης για μία ακόμη φορά, κάνοντας έναν πραγματικό άθλο. Αυτή τη φορά με συνοδοιπόρους τους ανθρώπους που τη στήριξαν όταν βρέθηκε σε αυτό το όριο μεταξύ ζωής και θανάτου. Τους γιατρούς της.

Το «ευχαριστώ» στη δότρια που της έσωσε τη ζωή

Η γυμνάστρια Ρεγγίνα Μακέδου πάλεψε για πολλά χρόνια γενναία και πάντα με χαμόγελο τη λευχαιμία. Μας έκανε συνοδοιπόρους της, σε αυτό καθημερινό και επίπονο πολλές φορές ταξίδι της προς τη ζωή, σε ένα ημερολόγιο αισιοδοξίας που λειτούργησε ως πρότυπο δύναμης στα social media. Δύο χρόνια μετά τη μεταμόσχευση του μυελού των οστών στην οποία υποβλήθηκε, αισθάνεται ευγνώμων για το κάθε λεπτό της νέας της καθημερινότητας. Επανέκτησε τον παλιό καλό της εαυτό και αφοσιώθηκε στο να βοηθήσει και όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν μία παρόμοια κατάσταση.

Με μία ανάρτησή της χθες το βράδυ μας γνωστοποίησε ένα ακόμη συμβολικό και γεμάτο όμορφα μηνύματα κατόρθωμά της. Και μοιάζει αδιανόητο, αλλά ναι, η Ρεγγίνα Μακέδου πραγματοποίησε μαζί με άλλους μεταμοσχευθέντες αλλά και τους γιατρούς της, ανάβαση προς την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου.

Με τον ενθουσιασμό διάχυτο στα λόγια της: «Έρχεται πολύ υλικό από ανάβαση μας στον Όλυμπο όμως αυτή η Ανατολή ήταν υπέροχη και ήθελα να την μοιραστώ με όλους σας! Βρέθηκα εδώ χάρη σε εσάς και τους γιατρούς μου που έρχονται σε επόμενο post. Γίνε δότης αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών) και δώσε ζωή και όνειρα σε έναν άνθρωπο», έγραψε μεταξύ άλλων.

Και στη συνέχεια ακολούθησε αυτό το post με τους γιατρούς της και άλλους ασθενείς που τα κατάφεραν όπως και εκείνη. Εδώ μας γνωστοποιεί για πρώτη φορά, πως πρόσφατα γνώρισε και τη γυναίκα, συμβατή δότρια που της έσωσε τη ζωή.

«Μια ανάβαση ξεχωριστή… μια ανάβαση στο Όλυμπο για να δείξουμε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. 5 ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΟΙ και 2 ΓΙΑΤΡΟΙ από την Στοργή του νοσοκομείου Παπανικολάου μαζί με όμορφη παρέα ξεκινήσαμε να ανέβουμε άλλο ένα δύσκολο μονοπάτι. Δίπλα μας πάντα το «Όραμα Ελπίδας» και ο ΕΟΜ. Είμαστε εδώ χάρη στους Δότες μας και τους Γιατρούς μας. Ανεβαίνουμε κορυφές μαζί τους. Ξεπερνάμε εμπόδια μαζί. Νικάμε φόβους μαζί.
Έχουμε το δικαίωμα να ζούμε και να ονειρευόμαστε χάρη σε εσάς. Αυτή λοιπόν η ανάβαση είναι αφιερωμένη σε όλους όσους κέρδισαν αλλά και σε όσους έφυγαν στην μάχη, στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΤΟΡΓΗ του νοσοκομείου Παπανικολάου που στέκονται ανάμεσα σε εμάς και στον θάνατο, στους δότες μας που μέσα από την τόσο σπουδαία πράξη τους εμείς έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε ξανά ότι τρέλα, μας έρχεται στο κεφάλι. Προσωπικά ένα τεράστιο ευχαριστώ ξανά και ξανά στην δική μου δότρια που είχα την ευλογία να γνωρίσω πρόσφατα όχι μόνο γιατί με έσωσε αλλά και γιατί είναι ένας τόσο υπέροχος άνθρωπος. Γίνε λοιπόν και εσύ δότης αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών) και χάρισε όνειρα και ζωή σε έναν συνάνθρωπο μας».

Η Ρεγγίνα είναι η πρώτη φορά που μας γνωστοποιεί και αυτή τη συνάντηση με τη γυναίκα - δότρια που της χάρισε ξανά μία νέα ζωή. Και αυτό ήταν άκρως συγκινητικό. Όπως και τα δεκάδες μηνύματα των followers της και εκείνο της φίλης της Υβόννης Μπόσνιακ, με ένα δικό τους αστείο που αφορά στα ζώδια. Η γυμνάστρια έχει γενέθλια στις 25 Ιουνίου, στην αλλαγή Διδύμων και Καρκίνου, αλλά η καλή της φίλη τη θεωρεί κλασσική Διδυμίνα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης