«Τσεμπερέ είσαι μεγάλος μάστορας»: Ο Χρήστος Μάστορας ευχαριστεί εκείνον που τον έκανε Καζαντζίδη

Κατερίνα Μπούσιου
«Τσεμπερέ είσαι μεγάλος μάστορας»: Ο Χρήστος Μάστορας ευχαριστεί εκείνον που τον έκανε Καζαντζίδη

Οι νέες εικόνες από την μεταμόρφωση του Χρήστου Μάστορα στην ταινία «Υπάρχω» που μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της. 

Η πολυσυζητημένη ταινία «Υπάρχω» η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή που αναφέρεται στη ζωή και τον θρύλο του Στέλιου Καζαντζίδη, μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της. Ο Χρήστος Μάστορας που τον υποδύεται αποτελούσε από την αρχή τη μεγάλη έκπληξη, καθώς ένας ποπ τραγουδιστής όπως εκείνος επιλέχθηκε για να υποδυθεί τον μύθο του λαϊκού τραγουδιού. Με την ανάρτηση όμως που έκανε για να ευχαριστήσει τον άνθρωπο ο οποίος στην κυριολεξία τον μεταμόρφωσε, θα καταλάβεις, γιατί αυτή η ταινία έχει μία ιδιαίτερη σημασία για εκείνον.

Μετά το τέλος των γυρισμάτων, Χρήστος Μάστορας και Γαρυφαλιά Καληφώνη έφυγαν για διακοπές και «γιόρτασαν» τα δύο χρόνια της σχέσης τους με μίνι διακοπές στη Σίφνο.

https://www.instagram.com/p/C7WIVEVtqrK/

«Ποιητικά με έκανε Καζαντζίδη. Μου άλλαξε τη ζωή»

Ο Στέλιος Καζαντζίδης θα είναι για πάντα, ο μεγαλύτερος λαϊκός τραγουδιστής του 20ου αιώνα για την Ελλάδα. Το φτωχό παιδί του Πόντου, που έγινε θρύλος, σύμβολο του λαού, τραγούδησε τον πόνο, την αγάπη, την ξενιτιά και το ηχόχρωμα της φωνής του, είναι χαρακτηριστικό και αξεπέραστο. Η ταινία «Υπάρχω» που πήρε τον τίτλο της από τη μεγαλύτερη επιτυχία του και το μεγαλύτερο ρεκόρ σε πωλήσεις δίσκων της εποχής, αφορά στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται μία τόσο μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή για εκείνον.

Ο Χρήστος Μάστορας αποκάλυψε με ένα post πώς ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου επηρέασε την καριέρα του

Από την αρχή σε κάποιους έκανε εντύπωση η επιλογή του Χρήστου Μάστορα για να τον υποδυθεί. Πώς μπορεί ένας ποπ τραγουδιστής όπως εκείνος, να μεταμορφωθεί σε Στέλιο και εκτός της οπτικής αλλαγής, πώς θα μπορούσε να πλησιάσει έστω και στο ελάχιστο το μέγεθος της φωνής του; Μέχρι να δούμε το τελικό αποτέλεσμα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Δεκεμβρίου, ο τραγουδιστής έκανε τον δικό του επίλογο, τώρα που τελείωσαν τα γυρίσματα. Ευχαριστώντας τον μοναδικό άνθρωπο που όχι μόνο πίστεψε σε εκείνον αλλά τον βοήθησε στο να γίνει ο Στέλιος. Στον μεγάλο σκηνοθέτη Γιώργο Τσεμπερόπουλο.

https://www.instagram.com/p/C9KIofQIimE/

Στη μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram, ο Χρήστος Μάστορας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η ζωή η ίδια μέσα στο ρεαλισμό της, τις μεγάλες στιγμές έχει την τάση να είναι ποιητική. Εμένα λοιπόν σχεδόν ποιητικά ο Γιώργος με έκανε Καζαντζίδη. Πήρε έναν ποπ τραγουδιστή και μέσα από τις μεθόδους του που τοσα χρόνια στις ταινίες του έχουν αποδειχθεί αλάνθαστες, τον έκανε Στέλιο τον έκανε και Καζαντζίδη. Κάτι θα είδε με τα υγρά εκφραστικά του μάτια ο τύπος αυτός και δεν ξέρω τί αλλά κατάφερε μέσα σε καμπόσους μήνες να αλλάξει τη ζωή μου και ελπίζω και εκείνων που θα δουν το «Υπάρχω»… Τσεμπερέ σου το δηλώνω και δημόσια : Σε ευχαριστώ και θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου. Always an admirer of your work your mind and your heart! Είσαι ο μεγάλος μάστορας του κινηματογράφου!».

Ο τραγουδιστής κάνει μία συγκινητική αναφορά στο ταλέντο του Τσεμπερόπουλο να εμπνέει τους ηθοποιούς του την ώρα των γυρισμάτων: «Γιώργος Τσεμπερόπουλος. Μην σας ξεγελάει το όνομα του που μοιράζεται η μισή Ελλάδα, ο τύπος είναι σπάνιος σαν το επώνυμο του. Κάπου άκουσα ότι στο σετ μιας ταινίας το πολίτευμα είναι η τυραννία. Οι αποφάσεις παίρνονται απολυταρχικά. Γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς πολλά πολλά… Ο Γιώργος όμως κόντρα στη νόρμα πολλές φορές ανοίγει διάλογο. Εξαντλεί τα περιθώρια λάθους τεστάροντας τις ιδέες του ακόμα και την πιο παράξενη στιγμή. Σε ένα διάλειμμα,μες τη μαύρη νύχτα, στο κολύμπι, στη βάρκα κτλ…Δεν σταματάει να δουλεύει τις ιδέες του. Όχι φυσικά επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στο ένστικτό του αλλά επειδή η μέθοδος του είναι σχεδόν επιστημονική. Trial and error μέχρι να βρει την αλήθεια».

https://www.instagram.com/p/C9-RIVXNIY-/

Μετά το τέλος των τόσο απαιτητικών γυρισμάτων για την ταινία, ο τραγουδιστής θα συνεχίσει κάποιες εμφανίσεις με τις Melisses, ενώ έκανε μίνι διακοπές και με την αγαπημένη του Γαρυφαλλιά Καληφώνη στη Σίφνο. Το μοντέλο ανήρτησε και μία τρυφερή τους στιγμή από την παραλία της Χρυσοπηγής.

kalifoni_sifnos.png

Το ζευγάρι συμπληρώνει φέτος το καλοκαίρι, δύο χρόνια σχέσης.