Πώς οι influencers κάνουν τα ταξίδια των ονείρων μας; 5 tips για να ταξιδέψεις με χαμηλό budget 

Πώς οι influencers κάνουν τα ταξίδια των ονείρων μας; 5 tips για να ταξιδέψεις με χαμηλό budget 

Πέντε σημαντικά tips για οικονομικά ταξίδια που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο το καλοκαίρι.

Ίσως κι εσύ έχεις στα social media αυτόν τον φίλο που τον βλέπεις συνεχώς σε ταξίδια και να ανεβάζει φωτογραφίες από απίθανα μέρη. Σίγουρα θα αναρωτιέσαι πώς τα καταφέρνει οικονομικά να τα συνδυάζει (ειδικά αν ξέρεις ότι δεν είναι κροίσος).

Το να κάνεις scroll στο Instagram και να βλέπεις τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος, απομακρυσμένες παραλίες και κρυστάλλινα νερά θα σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί ο τραπεζικός σας λογαριασμός σε εμποδίζει να απολαύσεις κι εσύ αντίστοιχες διακοπές.

Όταν σκέφτεσαι πως το να ταξιδέψεις απαιτεί και ένα συγκεκριμένο budget μπορεί να σου φανεί τρομακτικό και να σε αποτρέψει να προσπαθήσεις να σχεδιάσει ένα τέτοιο ταξίδι.
Οι περισσότεροι που ταξιδεύουν όμως πίστεψε μας δεν σκορπάνε αλόγιστα απλά τα χρήματά τους, αλλά έχουν ένα οικονόμο πλάνο. Με μια σωστή διαχείριση λοιπόν μπορείς να το καταφέρεις κι εσύ.

Βαλίτσα διακοπών: Τα 5 must των Γαλλίδων όποιος και αν είναι ο καλοκαιρινός σου προορισμός

Ακολουθούν πέντε σημαντικά tips για οικονομικά ταξίδια που θα σε βοηθήσουν να αξιοποιήσεις στο έπακρο το καλοκαίρι:

1. Κάνε κράτηση πτήσεων εκ των προτέρων.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εξοικονομήσεις έξοδα ταξιδιού είναι να κάνεις κράτηση για τις πτήσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα. Το ιδανικό είναι δύο έως τρεις μήνες νωρίτερα για ταξίδια εσωτερικού και τρεις έως έξι μήνες για διεθνείς προορισμούς.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως μειώνουν τις τιμές τους για έγκαιρες κρατήσεις. Επίσης, προσπάθησε να ταξιδεύεις εκτός εποχών με έντονη κίνηση, όπως σχολικές διακοπές ή τους καλοκαιρινούς μήνες. Αναζήτησε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείς τον επιθυμητό προορισμό και ταξίδεψε λίγο πριν ή μετά από αυτές τις ημερομηνίες για να αποφύγεις τις ανεβασμένες τιμές.

2. Ελαχιστοποίησε τις αποσκευές και σχεδίασε τις χειραποσκευές

Αν και όλοι θέλουμε να γεμίσουμε τρεις τσάντες για ένα ταξίδι το Σαββατοκύριακο, πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά. Οι αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν συχνά υψηλές τιμές για τις αποσκευές, επομένως το να πακετάρεις μόνο τα απαραίτητα σε μια χειραποσκευή μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις επιπλέον κόστος. Η αγορά αντικειμένων όπως τσάντες οργάνωσης αποσκευών μπορεί να σε βοηθήσει να μεγιστοποιήσεις τον χώρο σου.

Ένα ταξίδι χωρίς πολλές βαλίτσες κάνει πολύ πιο εύκολη τη πλοήγηση στα αεροδρόμια, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους πολυσύχναστους δρόμους.

3. Εστίασε στη διαμονή

Όταν επιλέγεις ένα μέρος για να μείνεις, σκέψου κάτι πιο προσιτό από ένα του πολυτελές ξενοδοχείο. Εξέτασε εναλλακτικές λύσεις όπως ξενώνες ή ενοικιαζόμενα ακίνητα, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή μέρα με τη μέρα. Αν νοικιάζεις σπίτι ή διαμέρισμα, αναζητησε ένα με κουζίνα που θα σου εξοικονομήσει χρήματα από το να τρώς έξω κάθε μέρα.

Επίσης, τα καταλύματα εκτός της χώρας είναι συχνά εξαιρετικά και πιο οικονιμικά. Μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα από τις προσιτές τιμές μιας χαριτωμένης μικρής boutique ξενοδοχείου ή Airbnb.

pexels-leah-newhouse-50725-3935702.jpg

4. Γίνε φίλος με τους ντόπιους

Η σύνδεση με τους ντόπιους είναι μια από τις πιο ικανοποιητικές πτυχές του ταξιδιού. Μπορούν να παρέχουν ανεκτίμητες συμβουλές για οικονομικές επιλογές για φαγητό και πολλές πληροφορίες για τον τόπο τους. Ζητώντας συστάσεις σχετικά με την τοπική κουζίνα και τα εστιατόρια, μπορείς να απολαύσεις νόστιμα γεύματα σε χαμηλότερες τιμές από τα εστιατόρια με τουριστικό προσανατολισμό.

Γιατί ο υπερτουρισμός αντί να ωφελεί, βλάπτει πολλούς δημοφιλείς προορισμούς

5. Αξιοποίησε στο έπακρο τις δωρεάν δραστηριότητες και τα αξιοθέατα

Πάρκα, μουσεία σε ημέρες με δωρεάν είσοδο, δημόσιες παραλίες, μονοπάτια πεζοπορίας, πολιτιστικά φεστιβάλ… όλα αυτά προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες χωρίς κόστος. Η έρευνα αυτών των ευκαιριών πριν από το ταξίδι μπορεί να σε βοηθήσει να σχεδιάσεις μια οικονομική διαδρομή γεμάτη με διασκεδαστικές εμπειρίες και δραστηριότητες.

Ταξιδεύοντας με προϋπολογισμό και οργάνωση καταλαβαίνεις ότι δεν χρειάζεται να θυσιάσεις την ποιότητα ή τις ουσιαστικές εμπειρίες για να μη χαλάσεις πολλά χρήματα. Απλώς χρειάζεται λίγος προγραμματισμός και έρευνα.

Extra συμβουλή: Εστίασε περισσότερο στις εμπειρίες και λιγότερο στα logistics. Οι διακοπές των ονείρων σου σε περιμένουν εκεί έξω. Καλά και συναρπαστικά ταξίδια λοιπόν!