«Η μισή Ελλάδα είναι σε κόκκινο συναγερμό»: Τι μεταδίδουν τα ξένα Μέσα για τη φωτιά στην Αττική

«Η μισή Ελλάδα είναι σε κόκκινο συναγερμό»: Τι μεταδίδουν τα ξένα Μέσα για τη φωτιά στην Αττική
AP Photo/Michael Varaklas

Η ανάρτηση της Μαριάννας Τουμασάτου και άλλων διασήμων για τη φωτιά στην Αττική και όσα λέει ο διεθνής Τύπος και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. 

Η φωτιά στην Αττική μαίνεται ακόμα. Οι πυροσβέστες κάνουν μια τεράστια μάχη, ενώ ο διεθνής Τύπος κάνει λόγο για «κόκκινο συναγερμό».

Η φωτιά στην Αττική τις τελευταίες ώρες έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν οι πυροσβέστες για να μην καούν περιουσίες και κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, την ώρα που η ζέστη σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο τους. Συνολικά πλέον επιχειρούν 670 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 183 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά η μάχη είναι αρκετά άνιση, αφού οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν.

Φωτιά στην Αττική: Πώς προστατεύουμε την υγεία μας και τα κατοικίδια από τον καπνό και τη στάχτη

Τι αναφέρει ο διεθνής Τύπος για τη φωτιά στην Αττική;

Τα διεθνή Μέσα αναφέρονται με τη σειρά τους στον πύρινο εφιάλτη που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Κυριακής στην Αττική.

«Χιλιάδες κάτοικοι σε πόλεις και χωριά έξω από την Αθήνα πήραν εντολή να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές καθώς μαίνονται οι φωτιές. Δεκάδες φωτιές έχουν ξεσπάσει από το Σάββατο και ενισχύθηκαν εξαιτίας των ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών. Πάνω από τριάντα πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο. Εκατοντάδες πυροσβέστες, με την βοήθεια πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων προσπαθούν να σβήσουν αρκετές πυρκαγιές», μετέδωσε το δελτίο του BBC.

Η Deutsche Welle έχει τίτλο «η μισή Ελλάδα είναι σε κόκκινο συναγερμό καθώς οι πυρκαγιές μαίνονται κοντά στην Αθήνα».

«Ολόκληρες περιοχές εκκενώνονται καθώς οι πυροσβέστες καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών» αναφέρει ο Guardian.

Η Libération μιλά για «ιστορική πυρκαγιά», γράφοντας σε ανάρτηση: «Στην Ελλάδα, τα προάστια της Αθήνας απειλούνται από πυρκαγιά. Οι ελληνικές αρχές πολιτικής προστασίας διέταξαν την εκκένωση περισσότερων κοινοτήτων στα βορειοανατολικά προάστια της πρωτεύουσας, λόγω της ιστορικής πυρκαγιάς που μαίνεται από το Σαββατοκύριακο».

https://www.instagram.com/p/C-keY6mMTVb/

«Η ελληνική πυρκαγιά εξαπλώνεται στα περίχωρα της Αθήνας- εκκενώνονται πόλεις και νοσοκομεία», γράφει τίτλος σημερινού άρθρου στην κεντρική σελίδα του πρακτορείου Reuters, ενώ το άρθρο κάνει λόγο για «μια ταχέως εξελισσόμενη πυρκαγιά που τροφοδοτήθηκε από τον καύσωνα του καλοκαιριού και τους ισχυρούς ανέμους εξαπλώθηκε στην άκρη της Αθήνας τη Δευτέρα, καίγοντας δέντρα, σπίτια και αυτοκίνητα και αναγκάζοντας την εκκένωση περισσότερων από 25 πόλεων και χωριών».

Το Sky News τονίζει «Εκατοντάδες πυροσβέστες καταπολεμούν τις πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα. Μετεωρολόγοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών λόγω των καιρικών συνθηκών από την Κυριακή έως την Πέμπτη».

Ποια δέντρα είναι πιο ανθεκτικά στη φωτιά και μπορούμε να φυτέψουμε ως μέτρο πρόληψης;

Οι αναρτήσεις των διασήμων

Η Μαριάννα Τουμασάτου, η Μάρα Ζαχαρέα, η Ελένη Φουρέιρα και αρκετοί ακόμα διάσημοι έχουν κάνει αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς, φωτογραφίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη βορειοανατολική Αττική, αλλά και κάνοντας έκκληση για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και για την προστασία των ζώων.