Gena Rowlands: Πέθανε στα 94 με τον ίδιο τρόπο που «έφυγε» και η ηρωίδα της στο The Notebook

Gena Rowlands: Πέθανε στα 94 με τον ίδιο τρόπο που «έφυγε» και η ηρωίδα της στο The Notebook
Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Το Χ πενθεί για την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού. Το οικογενειακό ιστορικό και τα λόγια της για τον ρόλο που είχε στην ταινία The Notebook. 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών η πολυβραβευμένη ηθοποιός Gena Rowlands, που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό για τον ρόλο της στην ταινία The Notebook και ήταν υποψήφια για Όσκαρ για τις ταινίες A Woman Under the Influence του 1974 και Gloria του 1980.

Η Gena Rowlands πέθανε στο σπίτι της στην Καλιφόρνια έχοντας κοντά της τον δεύτερο σύζυγό της και τη μεγαλύτερη κόρη της. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί η ακριβής αιτία θανάτου, είναι γνωστό πως η ηθοποιός έδινε μάχη με το Αλτσχάιμερ από το 2019, από το οποίο και έπασχε.

Έχοντας κερδίσει τέσσερα Emmy, δύο Χρυσές Σφαίρες και με δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ στην καριέρα της, σταμάτησε την υποκριτική το 2015. Η ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε ταινίες του συζύγου της, John Cassavetes, ο οποίος απεβίωσε το 1989 και με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά.

Ο γιος της Gena Rowlands, Nick Cassavetes, ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του και σκηνοθέτησε μία από τις πιο γνωστές επιτυχίες της μητέρας του, το Ημερολόγιο (The Notebook), μέσα από το οποίο έγινε ιδιαίτερα γνωστή χάρη στη συγκίνηση που μας χάρισε και στη συνεργασία της με τον Ryan Gosling και τη Rachel McAdams.

The Notebook: Η μεγάλη αποκάλυψη του Nicholas Sparks για τον πρωταγωνιστή της ταινίας!

https://www.instagram.com/p/Bp0W61KlGjP/

Η Gena Rowlands πέθανε με τον ίδιο τρόπο που έφυγε από τη ζωή και η ηρωίδα της στο The Notebook

Η τραγική ειρωνεία είναι πως μέσα από την ταινία που την έκανε ευρέως γνωστή, η Gena Rowlands ενσάρκωσε μια ηρωίδα, την ηλικιωμένη εκδοχή της πρωταγωνίστριας, που επίσης είχε άνοια. Η ταινία έδειχνε χαρακτηριστικά τα συναισθήματα του συντρόφου και των παιδιών της ηρωίδας, βλέποντάς την να μην τους αναγνωρίζει.

https://www.instagram.com/p/BgtzsVvlXWU/

Ο Nick Cassavetes μίλησε πρόσφατα στο Entertainment Weekly για το πώς η μητέρα του έπαιξε έναν χαρακτήρα που έπασχε από άνοια. «Περάσαμε πολύ χρόνο μιλώντας για τη νόσο Αλτσχάιμερ και θέλοντας να είμαστε αυθεντικοί με αυτήν, και τώρα, τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει Αλτσχάιμερ. Είναι σε πλήρη άνοια. Και είναι τόσο τρελό – το ζήσαμε, το έπαιξε, και τώρα είναι πάνω μας».

Η αλήθεια είναι πως η ηθοποιός είχε οικογενειακό ιστορικό, για το οποίο είχε μιλήσει σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2004, αποκαλύπτοντας πως για τον ρόλο της είχε πάρει στοιχεία από την εμπειρία που είχε ζήσει με τη μητέρα της και από τη μάχη με την άνοια που εκείνη είχε δώσει.

«Αν δεν ήταν ο Nick που σκηνοθετούσε το φιλμ νομίζω ότι δεν θα είχα αναλάβει τον ρόλο – ήταν, απλά, πολύ δύσκολο για μένα», είχε πει τότε η Gena Rowlands.

6+1 πράγματα που δεν ήξερες για την ταινία «The Notebook»

Οι λάτρεις της ταινίας The Notebook και όσοι λάτρεψαν την ηθοποιό κατά τη διάρκεια της καριέρας της στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στα social media, εκφράζοντας τη λύπη για την απώλεια της σπουδαίας Gena.