Ο εθισμός του Matthew Perry στην κεταμίνη ήταν εκτός ελέγχου: Σοκάρουν τα επίσημα στοιχεία

Πατούλια Κατερίνα

55.000 δολάρια φαίνεται πως ξόδεψε τον τελευταίο μήνα της ζωής του ο Matthew Perry σε κεταμίνη, η οποία και του στέρησε τελικά τη ζωή.

Mετά τις πέντε συλλήψεις για το κύκλωμα κεταμίνης, οι λεπτομέρειες για τον εθισμό του ηθοποιού Matthew Perry στην κεταμίνη σοκάρουν.

Ο Perry, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει συγκεντρωθεί, έφτανε να κάνει ένεση κεταμίνης έξι έως οκτώ φορές την ημέρα, πριν πεθάνει κατά λάθος από υπερβολική δόση.

Matthew Perry: 5 συλλήψεις για τον θάνατό του- βαριές κατηγορίες για τον βοηθό του και 2 γιατρούς

Πέντε άτομα έχουν κατηγορηθεί σε σχέση με τον θάνατο του Perry, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού βοηθού του, Iwamasa, και ενός από τους κατηγορούμενους για την παροχή του φαρμάκου, του Δρ Plasencia.

Στα δικαστικά έγγραφα, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατηγορούν τον Plasencia ότι είπε σε έναν ασθενή ότι ο Perry είχε κολλήσει στον εθισμό του, την εβδομάδα πριν πεθάνει, αλλά ότι παρόλα αυτά προσφέρθηκε να πουλήσει την κεταμίνη μέσω του Kenny Iwamasa.

Ο Perry είχε υποβληθεί σε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους, αλλά δεν ήταν οι εποπτευόμενες δόσεις θεραπείας που τον σκότωσαν. Η τελευταία του συνεδρία ήταν περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από το θάνατό του.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Perry αναζητούσε μη επιτηρούμενες δόσεις της ουσίας και είχε αναπτύξει μια «εκτός ελέγχου» εξάρτηση από αυτήν.

Η κεταμίνη,αναισθητικό με ψυχεδελικές ιδιότητες, είναι δημοφιλές φάρμακο που πρόσφατα βρέθηκε ότι αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική θεραπεία για ορισμένες ψυχικές ασθένειες, αλλά ταυτόχρονα εγκυμονεί σοβαρούς ιατρικούς κινδύνους.

Ο Perry, 54 ετών, βρέθηκε μπρούμυτα στο τζακούζι του σπιτιού του στο Pacific Palisades στις 28 Οκτωβρίου 2023.

Όταν πέθανε, τα επίπεδα κεταμίνης στο σώμα του ήταν υψηλά — ισοδύναμα με την ποσότητα που χρησιμοποιείραι για γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια επέμβασης, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας του Λος Άντζελες.

Ο 59χρονος βοηθός του ηθοποιού, ομολόγησε την ενοχή του στις 7 Αυγούστου 2024 και παραδέχτηκε ότι έκανε επανειλημμένα ένεση στον Perry χωρίς ιατρική εκπαίδευση.

Ο Iwamasa κατηγορήθηκε ότι έκανε ένεση στον Perry την ημέρα που πέθανε στις 8:30 π.μ. και ξανά στις 12:45 μ.μ. ενώ ο Matty έβλεπε μια ταινία.

«Περίπου 40 λεπτά αργότερα, το θύμα Μ.Π. ζήτησε από τον κατηγορούμενο να ετοιμάσει το τζακούζι και είπε στον κατηγορούμενο, «πυροβόλησέ με με μια μεγάλη», αναφερόμενος σε ακόμα μία δόση κεταμίνης», ανέφερε το έγγραφο.

Αφού έκανε την ένεση στον Perry για τρίτη φορά μέσα σε έξι ώρες, ο Iwamasa πήγε να κάνει δουλειές και βρήκε τον ηθοποιό μπρούμυτα στην πισίνα όταν επέστρεψε στο σπίτι.

Αξιωματούχος της DEA για τις συλλήψεις του Μάθιου Πέρι: «Τον έβλεπαν ως ημερομίσθιο»


Ο Kenny Iwamasa είπε στις αρχές ότι άρχισε να κάνει ενέσεις στον Perry περίπου έναν μήνα πριν πεθάνει. Υποστήριξε μάλιστα ότι ο δρ Plasencia του πούλησε υγρή κεταμίνη Perry, καθώς και παστίλιες κεταμίνης.

Ο γιατρός Plasencia, 42 ετών, συνελήφθη στη Νότια Καλιφόρνια και κατηγορήθηκε για συνωμοσία για τη διανομή κεταμίνης, δήλωσε αθώος στο δικαστήριο ενώ οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είπαν ότι ο Plasencia δίδαξε τον Iwamasa πώς να χορηγεί το φάρμακο μέσω ενδομυϊκής ένεσης, παρόλο που ο Iwamasa δεν είχε ιατρική εμπειρία ή εκπαίδευση.

Στη συνέχεια, ο Perry έδωσε εντολή στον βοηθό του να μείνει σε επαφή με τον γιατρό για να αγοράσει περισσότερα φιαλίδια κεταμίνη.

Στις 12 Οκτωβρίου, περίπου δύο εβδομάδες πριν πεθάνει, ο Perry έκανε έγχυση κεταμίνης με έναν γιατρό, αλλά ο Plasencia εξακολουθούσε να έρχεται σε επαφή μετά τη θεραπεία για περισσότερες δόσεις κεταμίνης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Ο γιατρός συμφώνησε να συναντηθεί στο σπίτι του Perry αργότερα εκείνη την ημέρα και του χορήγησε μια «μεγάλη δόση κεταμίνης». Ο Perry είχε άσχημη αντίδραση σε αυτή τη δόση, η αρτηριακή του πίεση αυξήθηκε, το σώμα του άρχισε να «παγώνει» και δεν μπορούσε να μιλήσει ή να κινηθεί, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Ο Plasencia άφησε επιπλέον φιαλίδια κεταμίνης για τον Perry στο σπίτι, παρά την αρνητική αντίδραση του Perry, ισχυρίστηκαν οι εισαγγελείς.

Την επόμενη μέρα, ο Perry έδωσε εντολή στον βοηθό του να προμηθευτεί περισσότερη κεταμίνη από διαφορετικό προμηθευτή, έναν γνωστό του Iwamasa που είχε προηγουμένως έρθει σε επαφή με τον Erik Fleming.

Ο Φλέμινγκ, 54 ετών, ομολόγησε την ενοχή του στις 8 Αυγούστου για τη διανομή κεταμίνης με αποτέλεσμα τον θάνατο.

Ο Perry πλήρωσε τον γιατρό Plasencia - μέσω του βοηθού του - τουλάχιστον 55.000 δολάρια για κεταμίνη τον μήνα πριν πεθάνει, ενώ ο Φλέμινγκ πληρώθηκε περίπου 12.000 δολάρια για δύο συμφωνίες, μία από αυτές λίγες μέρες πριν πεθάνει ο Πέρι.

Ο Perry είχε μιλήσε στα απομνημονεύματά του για τους εθισμούς του ενώ στο podcast "Q with Tom Power" το 2022 εξήγησε ότι δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα Φιλαράκια επειδή μπορούσε να καταλάβει από το βάρος του ποια ουσία έκανε σε κάθε σεζόν, αλκοόλ, οπιούχα ή κοκαΐνη.

«O Matthew Perry έλεγε ψέματα για να πουλήσει βιβλία, ποτέ δεν ήταν νηφάλιος»

Ο Πέρι έγραψε στα απομνημονεύματά του ότι «θα έπρεπε να είναι νεκρός» μετά από χρόνια εθισμού και ότι η νηφαλιότητά του του έδωσε σκοπό.

Το 2013, ο Perry έλαβε το βραβείο Champion of Recovery από το Γραφείο Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών του Λευκού Οίκου.

«Το λέω αυτό εδώ και πολύ καιρό: Όταν πεθάνω, δεν θέλω να είναι το «Friends» το πρώτο πράγμα που αναφέρεται», είπε ο Perry ένα χρόνο πριν πεθάνει. «Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους, να είναι αυτό το πρώτο πράγμα που θα αναφέρεται. Και θα ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου αποδεικνύοντας αυτό».

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης