Matthew Perry: 5 συλλήψεις για τον θάνατό του- βαριές κατηγορίες για τον βοηθό του και 2 γιατρούς

Πατούλια Κατερίνα
Matthew Perry:  5 συλλήψεις για τον θάνατό του- βαριές κατηγορίες για τον βοηθό του και 2 γιατρούς

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δικογραφίας μετά τις συλήψεις για τον θάνατο του Matthew Perry στις 28 Οκτωβρίου 2023. Οι βαριές κατηγορίες για τον βοηθό του Kenneth “Kenny” Iwamasa που του χορήγησε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης.

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης, ο εισαγγελέας Martin Estrada ανακοίνωσε τη σύλληψη πέντε ατόμων για τον θάνατο του Matthew Perry από κεταμίνη.

Το κύκλωμα που έστειλε τον Perry στον θάνατο

Ο επί χρόνια προσωπικός βοηθός του Μάθιου Πέρι,Kenneth Kenny Iwamasa, φέρετα να είναι εκείνος που χορήγησε τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης που σκότωσε τον αγαπημένο σταρ των «Friends» στις 28 Οκτωβρίου 2023.
Ο εισαγγελέας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Perry έπεσε θύμα τουλάχιστον πέντε ατόμων που εκμεταλεύθηκαν την εμμονή του για χορήγηση κεταμίνης για να βγάλουν οι ίδιοι όφελος.

Ο αξιωματούχος που ερευνούσε τους τελευταίους μήνες την υπόθεση του θανάτου του Matthew τόνισε ότι ο δρ. Salvador Plasencia «συνεργάστηκε» με τον βοηθό του ηθοποιού Iwamasa, ο οποίος ζούσε με τον Perry στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, για να του χορηγήσει περίπου 20 φιαλίδια κεταμίνης σε διάστημα δύο μηνών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι ο Iwamasa παραδέχτηκε ότι έκανε επανειλημμένα ενέσεις κεταμίνης στον Perry χωρίς ιατρική εκπαίδευση, ενώ την ημέρα θανάτου του ηθοποιού ο βοηθός του αποκάλυψε πώς του έκανε πολλαπλές ενέσεις. Ο βοηθός ομολόγησε την ενοχή του στις 7 Αυγούστου και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 15 ετών. Ο Iwamasa δήλωνε στο προφίλ του στο LinkedIn ότι εργάστηκε για τον Perry για περισσότερα από 25 χρόνια.

Οι γιατροί που πουλούσαν κεταμίνη στον Perry

Εκτός από τον Iwamasa, ο δρ Plasencia και ο συνεργάτης του, δρ Mark Chavez, συνελήφθησαν επίσης και κατηγορούνται μαζί με τη βασίλισσα της κεταμίνς Jasveen Sangha και τον φερόμενο έμπορο κεταμίνης Erik Fleming για τον θανάτο του τηλεοπτικού Chandler.

Τα μηνύματα των δύο γιατρών είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης στην οποία έφτασε ο Perry με τον έναν να γράφει:

Ο Iwamasa φέρεται να ήταν το άτομο που βρήκε τον Perry νεκρό στο υδρομασάζ του στο σπίτι του Pacific Palisades τον περασμένο Οκτώβριο με περίπου 3,54 μικρογραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο κεταμίνης στο αίμα του.

Τον Δεκέμβριο του 2023, η επίσημη αιτία θανάτου του Perry επιβεβαιώθηκε ότι ήταν οι «οξείες επιπτώσεις της κεταμίνης», με άλλους παράγοντες που συμβάλλουν, όπως ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και η βουπρενορφίνη, ένα οπιοειδές.

Η κεταμίνη είναι γενικά ασφαλής όταν χορηγείται από εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας σε ιατρικό περιβάλλον για τη θεραπεία της κατάθλιψης ή της διαταραχής μετατραυματικού στρες».

Δεδομένου του μακροχρόνιου αγώνα του Perry με τον εθισμό, φαίνεται ότι ο ηθοποιός βρήκε παρηγοριά σε αυτό το είδος θεραπείας.

Η Page Six ανέφερε αποκλειστικά ότι ο Matty είχε τέτοια εμμονή με το φάρμακο, που ήθελε να ανοίξει τη δική του επιχείρηση για να το πουλήσει.

Λίγο πριν τις διώξεις για τον θάνατο του Matthew Perry η Lisa Kudrow έκανε μια συγκινητική αποκάλυψη

«Μου έλεγε ότι η [κεταμίνη] είναι φανταστική, ήθελε να κάνει δουλειές με αυτόν τον τύπο στο Glendale ή κάπου στην κοιλάδα. Προφανώς αυτός ο τύπος του έδινε όσο ήθελε, και με έναν εθισμένο, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, έχει συνεπειες».

Το 2022 ο Matthew Perry είχε μιλήσει ανοιχτά για χρήση κεταμίνης (ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την ανακούφιση του πόνου και τη θεραπεία της κατάθλιψης) στα απομνημονεύματά του, «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing».

https://www.instagram.com/p/CktlCWrufJD/

Μετά τις τελευταίες κατηγορίες, ο πατριός του Perry, Keith Morrison, μίλησε εκ μέρους της οικογένειάς του.

«Ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του Μάθιου, αλλά μας βοήθησε το να γνωρίζουμε ότι οι αρχές έλαβαν την υπόθεσή του πολύ σοβαρά. Ανυπομονούμε να ακολουθήσει η δικαιοσύνη τον δρόμο της», είπε ο 77χρονος στο NBC News.