Λήδα Μανθοπούλου: Η κόρη του Αίαντα θα τρέξει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με ελπίδα το μετάλλιο

Λήδα Μανθοπούλου: Η κόρη του Αίαντα θα τρέξει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με ελπίδα το μετάλλιο

Η Λήδα Μανθοπούλου έχει σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά δεν έχει μάθει να το βάζει κάτω.

Έχει περάσει κάτι λιγότερο από ένας χρόνος από την απώλεια του ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου και ίσως τίποτα να μην είναι ίδιο με παλιά για την οικογένειά του. Η κόρη του, όμως, Λήδα Μανθοπούλου, συνεχίζει να τον κάνει περήφανο και να ξεπερνά τις δυσκολίες που έχει βρει στον δρόμο της.

Η Λήδα Μανθοπούλου ασχολείται με τον αθλητισμό, όπως και ο αδερφός της, Χρήστος, και αποδεικνύει πως ό,τι κι αν βρεθεί μπροστά της εκείνη δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει. Αυτή τη φορά διεκδικεί μια διάκριση στον αθλητισμό και σε λίγες μέρες αναχωρεί από την Ελλάδα με προορισμό το Παρίσι, εκεί όπου θα πραγματοποιηθούν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

Ο γιος του Αίαντα Μανθόπουλου έκλεισε τα 18: H αθλητική του επιτυχία και η αφιέρωση στον μπαμπά του

Η Λήδα Μανθοπούλου θα είναι παρούσα στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι να τελείωσαν, όμως οι Παραολυμπιακοί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και η Λήδα Μανθοπούλου θα είναι εκεί για να δώσει το «παρών». Η 19χρονη αθλήτρια σχεδόν πριν 10 μήνες έχασε τον πατέρα της και γνωστό ηθοποιό Αίαντα Μανθόπουλο, ενώ νωρίτερα είχε ανακαλύψει πως πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σήμερα, η ίδια μιλάει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» και θίγει το θέμα της σκλήρυνσης κατά πλάκας και της συμμετοχής της στους Αγώνες.

Αναφορικά, λοιπόν, με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και τη συμμετοχή της σε αυτούς, η αθλήτρια είπε «Γενικά δεν αγχώνομαι, υπάρχει ένα μικρό “γαργαλητό”, αλλά το ελέγχω και προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένη στο στόχο μου, είναι κάτι, που μου αρέσει και το αγαπώ πάρα πολύ».

Η Λήδα Μανθοπούλου συνέχισε μιλώντας για τη διάγνωσή της, αναφέροντας πως αν και αρχικά δυσκολεύτηκε πολύ να συνηθίσει τι συμβαίνει στο σώμα της, αποφάσισε να συνεχίσει την προπόνηση και να μην «παραιτηθεί».

«Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο, χρειάστηκα τουλάχιστον 6 μήνες να συνηθίσω τις αλλαγές στο σώμα μου και στον οργανισμό μου, υπήρχαν πόνοι και άλλαξε η καθημερινότητά μου. Ξαναμπήκα σιγά-σιγά στο γήπεδο, δίστασα αρκετά στην αρχή, αλλά είναι κάτι που θέλω να συνεχίσω», τόνισε.

Η προπονήτριά της, Βασιλική Μπεκιάρη, δηλώνει από την πλευρά της αρκετά αισιόδοξη, χωρίς να αποκλείει την περίπτωση να επιστρέψει η αθλήτρια με ένα μετάλλιο. Αν και οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, χρειάζεται τη θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων για να πετύχει το όνειρό της την 31η Αυγούστου και ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία της να ανέβει στο βάθρο των Αγώνων.

Η 19χρονη αθλήτρια από τη Λάρισα θα αγωνιστεί στις 31 Αυγούστου στα 100 μέτρα, ενώ οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 28 Αυγούστου ως τις 8 Σεπτέμβρη.