Στο ρεκόρ των έξι μέτρων του Καραλή, Duplantis & Kendricks έδειξαν τι θα πει φιλία στον αθλητισμό

Πατούλια Κατερίνα
Στο ρεκόρ των έξι μέτρων του Καραλή, Duplantis & Kendricks έδειξαν τι θα πει φιλία στον αθλητισμό

Οι top αθλητές του επί κοντώ πετούν πια πάνω από τα έξι μέτρα και τα χτεσινά ρεκόρ απέδειξαν την πορεία που θα έχει το άθλημα.

O Εμμανουήλ Καραλής, ο αγαπημένος Μanolo κατάφερε να σπάσει το δικό του ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ αλλά να σπάσει και το Πανελλήνιο Ρεκόρ στο Diamond League στη Σιλεσία, καταφέρνοντας να πετάξει πάνω από τα έξι μέτρα.

«Πέταξε» στα 6 μέτρα ο Manolo

https://www.instagram.com/reel/C_GRxJSI7gI/

Να βρείτε κάποιον να σας κοιτάει όπως ο Manolo Καραλής το μετάλλιο: «Καλημέρα μωρό μου»

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν τα 5,93μ. που είχε κάνει και πάλι ο Καραλής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Βόλου στις 29 Ιουνίου 2024 ενώ ο Manolo πέρασε με την πρώτη τα 5μ.62, τα 5μ.72, τα 5μ.82, με τη δεύτερη τα 5μ.92 και με την τρίτη τα έξι μέτρα.

https://www.instagram.com/p/C_GizozOj37/

Στο πάνθεον των αθλητών που πέρασαν τα 6 μέτρα ο Καραλής

Ο Καράλης έγινε ο 29ος αθλητής όλων των εποχών που ξεπερνά τα 6 μέτρα κάτι που προσπάθησε να πετύχει και στους Ολυμπιαικούς Αγώνες στο Παρίσι χωρίς επιτυχία κερδίζοντας εκεί το χάλκινο μετάλλιο.

Ο 25χρονος άλτης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του μετά το μεγάλο αγωνιστικό του κατόρθωμα χαρά που μοιράστηκε με τους συναθλητές του.

https://www.instagram.com/p/C_HvbXiodFI/

Το απίθανο ρεκόρ των 6,26μ του Mondo

Ο αγώνας του επί κοντώ όμως στη Σιλέσια θα μείνει στην ιστορία και για δύο ακόμα λόγους. Αρχικά, ο άπαιχτος πια αθλητής του επί κοντώ, Armand Duplantis κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, πηδώντας στα 6,26μ. ενώ ο Αμερικανός Sam Kendricks που πήρε το ασημένιο μετάλλιο κατάφερε να πηδήξει κι εκείνος στα έξι μέτρα.

Στην ιστορία λοιπόν του επί κοντώ, έχουμε τρεις αθλητές, τους ίδιους τρεις που πήραν τα μετάλλια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, να ξεπερνούν πια τα 6 μέτρα – ο Mondo κατά πολύ φυσικά-να υποστηρίζουν με πάθος ο ένας τον άλλο και να αποδεικνύουν τι θα πει ευγενής άμιλλα.

Τέτοια ανάρτηση με σταθερό post στο Instagram έκανε και ο Αμερικανός Sam Kendricks μαζί με τον Mondo και τον Manolo.

https://www.instagram.com/p/C_Gh2EZv1Ra/

Ο Σουηδός Ντουμπλάντις πάντως, πέρα από το υπερ- ρεκόρ του, αναγνώρισε αυτό ακριβώς, πως είναι πια ενθαρρυντικό για το επί κοντώ που οι τρεις κορυφαίοι αθλητές του αγωνίστηκαν στα έξι μέτρα πια.

https://www.instagram.com/p/C_GnzAeNw8m/

Ο Duplantis, που πέραν από μεγάλος αθλητής είναι αγαπημένων των μεγάλων brands αλλά και των social media, δεν είχε στο πλευρό του την κοπέλα του, το μοντέλο Desiré Inglander αλλά ακόμα και από απόσταση γιόρτασαν μαζί τη μεγάλη επιτυχία.

manolo.jpg

Aποθέωση του Manolo στο X και στο Instagram

Ο δικός μας Manolo, έδειξε τα μηνύματά του στο οικογενειακό του chat με όνομα Family και μοιράστηκε ένα tweet όλο νόημα γράφοντας:

«Μου είχαν πει ότι οι μαύροι δεν κάνουν άλμα επί κοντώ. Τώρα είμαι ο πρώτος μαύρος άλτης με άλμα πάνω από τα έξι μέτρα! Μην εγκαταλείπετε ποτέ τα όνειρά σας».

To ρεκόρ του Manolo σχολίασε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γράφοντας:

Το Μανόλο αλλά και το Καραλής μπήκαν στα trends του ελληνικού X!