Συγκινούν οι διακρίσεις της Ελλάδας στο Παρίσι: Καραλής και Πλατανιώτη σημαιοφόροι στην τελετή λήξης

Συγκινούν οι διακρίσεις της Ελλάδας στο Παρίσι: Καραλής και Πλατανιώτη σημαιοφόροι στην τελετή λήξης

Όλα τα highlights των Ολυμπιακών Αγώνων, η περηφάνια της Ελλάδας για τους αθλητές της και η τελετή λήξης με σημαιοφόρους τονΕμμανουήλ Καραλή και την Eυαγγελία Πλατανιώτη.

Συνεχίζουν οι Έλληνες αθλητές να μας κάνουν υπερήφανους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 κατακτώντας σπουδαίες θέσεις, διακρίσεις αλλά και πολλές συγκινήσεις. Ενώ έγινε γνωστό ότι η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα είναι η αθλήτρια που θα σηκώσει την ελληνική σημαία, μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

5η θέση για την ομάδα πόλο αντρών

Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών κατόρθωσε να αφήσει πίσω της τη σοκαριστική ήττα από τη Σερβία, στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”, και να νικήσει μετά από καλή εμφάνιση την Αυστραλία με 15-9, εξασφαλίζοντας ένα πλασάρισμα στην εξάδα του τουρνουά.

Η νίκη της Εθνικής ομάδας πόλο γυναικών έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα αλλά και «χαμό» στο Twitter/X

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση της κατάταξης το πρωί της Κυριακής (11/8, 10:00), με αντίπαλο την -εξίσου απογοητευμένη από τον αποκλεισμό της- Ισπανία.

Ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε στη θέση του τερματοφύλακα τον Παναγιώτη Τζωρτζάτο αντί του Μάνου Ζερδεβά, ενώ δεν έπαιξε καθόλου ο Αγγελος Βλαχόπουλος.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε με πολύ καλή άμυνα και δέχθηκε μόλις ένα γκολ στην πρώτη περίοδο, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος να κάνει ούτε μία απόκρουση. Η εθνική προηγήθηκε 3-1 και, παρότι οι Αυστραλοί βρήκαν κάποιες λύσεις στον παίκτη παραπάνω και σε κόντρα, διατήρησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων ως το τέλος του ημιχρόνου (5-3). Μέσα σε ενάμισι λεπτό στις αρχές της τρίτης περιόδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε τρία γκολ και ξέφυγε 8-4, για να φτάσει στο +5 (10-5) λίγο πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου και να “τελειώσει” την υπόθεση νίκη.

Στην 6η θέση τα κορίτσια της της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου την προσπάθειά τους στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024.

Το ελληνικό δίδυμο εκτέλεσε με επιτυχία το πρόγραμμά του στο ελεύθερο σκέλος του αγωνίσματος, όπου -όπως και στο τεχνικό χθες- είχε τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (60.200) από τα 17 ζευγάρια που συμμετείχαν. Συγκέντρωσαν 281.8418 βαθμούς και κατετάγησαν έκτες στην επιμέρους βαθμολογία του ελεύθερου προγράμματος.

Στο σύνολο, οι Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου έφτασαν τους 532.3002 βαθμούς και ανέβηκαν δύο θέσεις σε σχέση με χθες, ξεπερνώντας τα δίδυμα της Ισπανίας και της Ιαπωνίας, για να φτάσουν έκτες. Είναι η καλύτερη κατάταξη που έχει πάρει η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ισοφαρίζοντας την έκτη θέση της Χριστίνας Θαλασσινίδου στο σόλο, το 1992 στη Βαρκελώνη.

Εμμανουήλ Καραλής και Ευαγγελία Πλατανιώτη σημαιοφόροι στην Τελετή Λήξης

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα είναι η αθλήτρια που θα σηκώσει την ελληνική σημαία, μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Μάλιστα η είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανακοίνωση της ΕΟΕ

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή ανακοινώνει ότι με απόφαση του Αρχηγού Αποστολής Πέτρου Συναδινού ορίζονται ως Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 ο Εμμανουήλ Καραλής και η Eυαγγελία Πλατανιώτη.

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επι κοντώ και η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην 4η συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατέλαβε την 6η θέση.

Η Τελετή Λήξης θα ξεκινήσει στις 22.00 ώρας Ελλάδος και θα διεξαχθεί στο Stade de France.

Η Team Hellas αναχωρεί την Δευτέρα στις 14.00 ώρα Ελλάδος με πτήση της AEGEAN και θα αφιχθεί στην Αθήνα στις 17.10.»

https://www.instagram.com/p/C-gLmplMmRA/

Με μπλουζάκι που γράφει «France» η Brigitte Macron στον τελικό μπάσκετ

Στον αγώνα μπάσκετ της Γαλλίας με τις ΗΠΑ βρέθηκε και ο πρόεδρος της γαλλικής δημοκρατίας Emmanuel Macron με τη σύζυγό του Brigitte Macron
. Το ζευγάρι μάλιστα φαίνεται να παθιάζεται πολύ στον αγώνα με την εξέλιξή του και παρακολούθησε την αναμέτρηση και τις προσπάθειες των Γάλλων παικτών.

Ολυμπιακοί: Αγωνίστηκε 6.5 μηνών έγκυος και αποκάλυψε το συγκινητικό σημάδι που της έστειλε το μωρό

Φυσικά αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι η Brigitte Macron επέλεξε ένα λευκό σύνολο μα σακάκι ενώ από μέσα φόρεσε ένα μπλε T shirt το οποίο έγραφε με μεγάλα γράμματα «France».

macron2.webp

Να σημειώσουμε ότι απόψε το προεδρικό ζευγάρι της Γαλλίας θα παρακολουθήσει την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων!