Elle Macpherson: Η κρυφή μάχη με τον καρκίνο του στήθους και ο λόγος που απέρριψε τη χημειοθεραπεία

Γεωργία Βλαχοπούλου
Elle Macpherson: Η κρυφή μάχη με τον καρκίνο του στήθους και ο λόγος που απέρριψε τη χημειοθεραπεία

Το 60χρονο πρώην super model των 80s, η Elle Macpherson αποκάλυψε τη μάχη της με τον καρκίνο του στήθους πριν από 7 χρόνια, αλλά και τον λόγο που αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία παρά την παρότρυνση 32 γιατρών.

Η Elle Macpherson, το πρώην μοντέλο που μεσουρανούσε τη δεκαετία του '80 και είχε το ψευδώνυμο «The Body» («Το κορμί»), έκανε μια απρόσμενη αποκάλυψη κατά τη συνέντευξή της στο Women’s Weekly της Αυστραλίας.

H Elle Macpherson ποζάρει με τους δύο πανέμορφους γιους της για εξώφυλλο περιοδικού

Όπως αποκάλυψε η 60χρονη σήμερα επιχειρηματίας, παρουσιάστρια και ηθοποιός, πριν από 7 χρόνια και αφαιρώντας έναν όγκο διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, κάτι το οποίο ήταν κάτι ιδιαίτερα σοκαριστικό για εκείνη, όπως και για κάθε άνθρωπο που πρέπει να δώσει τη συγκεκριμένη μάχη.

https://www.instagram.com/p/CzcQ4bXhFBg/

Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί συμβούλευσαν την σταρ του «Sports Illustrated Swimsuit» να υποβληθεί σε μαστεκτομή, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του μαστού, εκείνη καταπολέμησε τον καρκίνο με την παραδοσιακή ιατρική.

«Ήταν μια υπέροχη άσκηση στο να είμαι πιστή στον εαυτό μου, να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να εμπιστεύομαι τη φύση μου και την πορεία δράσης που είχα επιλέξει», είπε το πρώην super model.

Σε ένα απόσπασμα από τη βιογραφία της, με τίτλο «Elle», η Macpherson περιέγραψε τις ανάμεικτες αντιδράσεις των γιων της στις ολιστικές μεθόδους της.

«Ο Cy απλά σκέφτηκε ότι η χημειοθεραπεία σε σκοτώνει. Και έτσι δεν ήθελε ποτέ να το κάνω γιατί νόμιζε ότι ήταν ένα φιλί θανάτου», είπε για τον 21χρονο γιο που απέκτησε από τον γάμο της με τον Arpad Busson.

Όσο για τον 26χρονο γιο της Flynn, η ίδια ανέφερε πως «δεν ένιωθε καθόλου άνετα με την επιλογή (της μαμάς του)». Ο πρώην σύζυγός της, επίσης «δεν συμφώνησε» με το γεγονός ότι εκείνη δεν επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο των γιατρών και τη χημειοθεραπεία, αλλά επαίνεσε το «κουράγιο» της.

Μερικές φορές μια αυθεντική επιλογή από καρδιάς δεν έχει νόημα για τους άλλους… αλλά δεν χρειάζεται κιόλας. Οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήμουν τρελή, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να κάνω μια επιλογή που πραγματικά να με εκφράζει.

paypalau_1709629842_3316937988973856068_34382597382.jpg

Όπως ανέφερε η ίδια στη συνέντευξή της το να απορρίψει τις οδηγίες των γιατρών ήταν πολύ δύσκολη απόφαση για εκείνη, ωστόσο το να απορρίψει τη διαίσθησή της ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσε να καταπολεμήσει, γιατί αυτό θα την επηρέαζε και ψυχολογικά, την ίδια ώρα που είχε να αντιμετωπίσει και τις σωματικές επιπτώσεις του καρκίνου.

Πάντως, τώρα η ίδια είναι πολύ καλά, όπως είπε, με την κατάστασή της να βρίσκεται σε κλινική ύφεση σύμφωνα με τους επιστημονικούς όρους.