Ο Joaquin Phoenix μιλά για την αυστηρή δίαιτα του Joker κι εμφανίζεται με t-shirt στη Βενετία

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Η αποκάλυψη του Joaquin Phoenix για τα κιλά που έχασε για τις ταινίες του Joker, τα looks στο Φεστιβάλ Βενετίας και η αποχώρησή του από την ταινία του Haynes λίγο πριν τα γυρίσματα. 

Το Joker: Folie à Deux έκανε πρεμιέρα στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας και ο Joaquin Phoenix μίλησε ανοιχτά για τα κιλά που έχασε στις δύο ταινίες του Joker.

Ο ηθοποιός είχε γίνει πρωτοσέλιδο το 2020 όταν αποκάλυψε πως έχασε 52 κιλά κατά την προετοιμασία του ρόλου του ως Arthur Fleck στην πρώτη ταινία του Joker. Τότε, είχε πει ότι έτρωγε κυρίως μαρούλι και λαχανικά στον ατμό για να πετύχει τη λιπόσαρκη εμφάνιση του ήρωα. Στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας μίλησε κατά τη συνέντευξη Τύπου για τη νέα δίαιτα που έκανε ενόψει της ταινίας Joker: Folie à Deux.

«Δεν πρόκειται να μιλήσω για τις λεπτομέρειες της δίαιτας, γιατί νομίζω ότι κανείς δεν θέλει να το ακούσει αυτό. Αλλά αυτή τη φορά, ένιωσα λίγο πιο περίπλοκα ακριβώς επειδή είχαμε τόσες πολλές πρόβες χορού που κάναμε, τις οποίες δεν είχα την προηγούμενη φορά», δήλωσε ο Joaquin Phoenix. «Οπότε αισθάνθηκα λίγο πιο δύσκολα, αλλά είναι ασφαλές. Είμαι πλέον 49 ετών, μάλλον δεν θα έπρεπε να το ξανακάνω. Αυτό είναι μάλλον το τέλος για μένα».

Στη συνέχεια έβαλε στη συζήτηση τη συμπρωταγωνίστριά του Lady Gaga - της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Stefani Joanne Angelina Germanotta, λέγοντας: «Η Stefani έχασε επίσης πολλά κιλά. Θυμάμαι όταν σε πρωτογνώρισα στις πρόβες και μετά έφυγες και όταν επέστρεψες, έχασες πολλά κιλά. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό».

Αλλά η Lady Gaga παρέμεινε σιωπηλή για το συγκεκριμένο θέμα. «Νομίζω ότι μεταμορφωθήκαμε στους χαρακτήρες μας με την πάροδο του χρόνου και συνεχίσαμε να ακονίζουμε κάθε είδους λεπτομέρεια», είπε.

Όταν ρωτήθηκε πόσα κιλά έχασε αυτή τη φορά, ο ηθοποιός είπε ότι δεν θυμάται ακριβώς και στη συνέχεια έκανε παράπονα σχετικά με την ιδέα του να μιλήσει για την αλλαγή στην εξωτερική του εμφάνιση και τα κιλά που έχασε.

«Ξέρω ότι ήμουν υπεύθυνος την προηγούμενη φορά που μίλησα γι' αυτό, αλλά είναι δύσκολο να το κάνεις έτσι ώστε να γίνει εμμονή σου, επειδή δουλεύεις όλο αυτό το διάστημα για να φτάσεις σε ένα συγκεκριμένο βάρος», δήλωσε ο Phoenix. «Οπότε καταλήγεις να μιλάς γι' αυτό, και τότε ακούγεται σαν ένας ηθοποιός να λέει συνέχεια για το πόσα κιλά έχασε. Μέχρι το τέλος εκείνης της περιόδου είχα σιχαθεί τόσο πολύ τον εαυτό μου και ήμουν θυμωμένος με τον εαυτό μου που έκανα τόσο μεγάλο θέμα με αυτό το κομμάτι, γιατί απλά κάνεις αυτό που γαμώτο πρέπει να κάνεις. Οπότε αυτή τη φορά είπα “Δεν πρόκειται να το κάνω αυτό”».

Στη συνέχεια ψιθύρισε στο μικρόφωνο: «Ήταν 47 κιλά», πριν διευκρινίσει: «Όχι, αστειεύομαι. Δεν ξέρω».

Το Folie à Deux, που διαδραματίζεται δύο χρόνια μετά την πρώτη ταινία Joker, προσθέτει ένα ολοκαίνουργιο μουσικό στοιχείο στην ιστορία του ήρωα. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψή του, ο Arthur Fleck «ασθενής πλέον στο κρατικό νοσοκομείο Arkham, ερωτεύεται τη μουσικοθεραπεύτρια Lee (Gaga). Καθώς το δίδυμο βιώνει τη μουσική τρέλα μέσα από τις κοινές τους παραισθήσεις, οι οπαδοί του Arthur ξεκινούν ένα κίνημα για την απελευθέρωσή του».

Μιλώντας για τη μουσική στην ταινία, η Gaga δήλωσε ότι ο τρόπος που προσεγγίστηκε ήταν «πολύ ιδιαίτερος», τονίζοντας πως δεν πρόκειται για ένα κλασσικό μιούζικαλ.

Το «Folie à Deux» θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου από την Warner Bros.

Από την Ιταλία με αγάπη: 6 must-watch ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας που θα σε καθηλώσουν

Η αποχώρησή του από ταινία λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Phoenix ρωτήθηκε επίσης για την αποχώρηση του από την άτιτλη ταινία του Todd Haynes, μόλις πέντε ημέρες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων στο Μεξικό. Ο ηθοποιός δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, λέγοντας «αν το έκανα, θα μοιραζόμουν απλώς τη γνώμη μου από τη δική μου οπτική γωνία και οι άλλοι δημιουργοί δεν είναι εδώ για να πουν το δικό τους κομμάτι και έτσι δεν νομίζω ότι αυτό θα ήταν χρήσιμο».

Ο Joaquin Phoenix είχε γράψει το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Haynes και τον Jon Raymond. Μια πηγή προσκείμενη στην παραγωγή δήλωσε τότε στο Variety ότι ο ηθοποιός «φοβήθηκε» για το project.

Ο Joaquin Phoenix εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας με χαλαρό t-shirt

Ο ηθοποιός επέλεξε ένα casual look στην πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ, φορώντας ένα απλό λευκό μπλουζάκι και μαύρο τζιν με ένα ζευγάρι άνετα αθλητικά παπούτσια.

Ωστόσο, έκανε μια πιο λαμπερή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί και έδειχνε κομψός με ένα μαύρο σμόκιν.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης