Η χειρότερη στιγμή στο Φεστιβάλ Βενετίας: Η απώλεια της μητέρας της Nicole Kidman ενώ βραβευόταν

Η χειρότερη στιγμή στο Φεστιβάλ Βενετίας: Η απώλεια της μητέρας της Nicole Kidman ενώ βραβευόταν
Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Ποια ήταν η Janelle Ann Kidman που η πασίγνωστη ηθοποιός την είχε περιγράψει ως τον μέντορά της στη ζωή.

Αν σκεφτόμαστε ότι μερικές φορές η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια, η ιστορία της Nicole Kidman αυτόν τον Σεπτέμβρη είναι μια καλή απόδειξη.

Η γνωστή ηθοποιός ταξίδεψε μέχρι τη Βενετία για να παρευρεθεί στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για χάρη της νέας της ταινίας Babygirl, στην οποία πρωταγωνιστεί. Λίγο πριν παραλάβει, όμως, το βραβείο της, η μοίρα της είχε άλλα σχέδια.

Η συγκινητική ανακοίνωση της Nicole Kidman για τον θάνατο της μητέρας της

Η Nicole Kidman ανακοίνωσε τον θάνατο της μητέρας της, Janelle, ενώ βραβευόταν στο 81ο Φεστιβάλ Βενετίας το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, λίγο πριν τη βράβευσή της, η ίδια πληροφορήθηκε πως η μητέρα της έφυγε από τη ζωή και αποχώρησε εσπευσμένα από τη Βενετία χωρίς να παραλάβει το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας, το οποίο κέρδισε. Το βραβείο αφιέρωσε στη μητέρα της, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

«Έμαθα λίγο μετά την άφιξή μου στη Βενετία τον θάνατο της μητέρας μου, Janelle Ann Kidman. Είμαι σε σοκ και πρέπει να είμαι με την οικογένειά μου. Αυτό το βραβείο είναι για εκείνη. Αυτή με διαμόρφωσε, αυτή με καθοδήγησε και αυτή με έφτιαξε», ήταν μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ηθοποιού, την οποία διάβασε η Ολλανδή σκηνοθέτιδα του Babygirl Halina Reijn. «Η σύγκρουση της ζωής και της τέχνης είναι σπαρακτική», σημείωσε επίσης η Kidman. «Και η καρδιά μου είναι ραγισμένη».

Σε συνέντευξή της στο 2020, η Nicole Kidman είχε περιγράψει τη μητέρα της ως τον μέντορά της στη ζωή.

«Μου έδωσε τη φλόγα να ακολουθήσω την καριέρα που κάνω, επειδή πάντα ήθελα να την ευχαριστήσω. Αλλά χάραξε επίσης τον δικό της δρόμο και ήθελε οι κόρες της να έχουν την ίδια ευκαιρία να χαράξουν τον δικό τους δρόμο. Η μαμά δεν έκανε απαραίτητα την καριέρα που ήθελε, αλλά ήταν αποφασισμένη να έχουν οι κόρες της ίσες ευκαιρίες. Αυτό μου έδωσε τη ζωή μου. Και μου έδωσε τη ζωή μου, αυτή και ο πατέρας μου».

Το 2022, η Kidman αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Fresh Air» του NPR ότι βρισκόταν στην Αυστραλία για να φροντίσει τη μητέρα της.

«Είμαστε εδώ κυρίως για να φροντίσουμε τη μητέρα μου και να την περιβάλουν τα εγγόνια της», δήλωσε τότε, ενώ στη γιορτή της μητέρας τα τελευταία χρόνια δεν ξεχνά να κάνει μια ανάρτηση για εκείνη.

https://www.instagram.com/p/CsMy7HQpYR5/

Η Janelle Ann Kidman αγαπούσε και εκείνη πολύ την υποκριτική. Η καριέρα της ξεκίνησε σε ηλικία 15 ετών, όταν πήρε τον πρώτο της ρόλο σε μια ταινία μικρού μήκους. Αυτή η εμπειρία της άνοιξε πόρτες, οδηγώντας την σε αρκετές οντισιόν και ευκαιρίες στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Το 2012, η Janelle εξασφάλισε τον πρώτο της σημαντικό ρόλο σε μια δραματική σειρά που απέσπασε την αναγνώριση των κριτικών. Η ερμηνεία της έλαβε θετικές κριτικές, γεγονός που της χάρισε υποψηφιότητα για καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιό στα βραβεία της Αυστραλιανής Ακαδημίας Κινηματογραφικών και Τηλεοπτικών Τεχνών. Αυτή η σημαντική στιγμή εδραίωσε τη θέση της ως ανερχόμενο ταλέντο στον κλάδο.

Το ταλέντο της Janelle Ann Kidman δεν έχει περάσει απαρατήρητο στη βιομηχανία. Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και υποψηφιότητες για τις εξαιρετικές της ερμηνείες. Αυτές οι διακρίσεις αντικατοπτρίζουν την αφοσίωση και τη δέσμευσή της στην τέχνη της.

https://www.instagram.com/p/CAA2TmspCxP/

Λόγω της απουσίας της Nicole από τη βράβευσή της στο Φεστιβάλ Βενετίας, το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της η σκηνοθέτιδα της ταινίας, Reijn.

https://www.instagram.com/p/C_oB9pRNT8i/

Connor Cruise: H σπάνια εμφάνιση του 29χρονου γιου του Tom Cruise και της Nicole Kidman

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το Babygirl;

Η Nicole Kidman και ο Harris Dickinson είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του ερωτικού δράματος. Σε σκηνοθεσία της Halina Reijn, η ταινία αυτή δείχνει την ιστορία μιας υψηλόβαθμης διευθύνουσας συμβούλου που απειλεί να καταστρέψει την καριέρα της και πολλά άλλα, αφού ξεκινά μια φλογερή και τολμηρή σεξουαλική σχέση με έναν νεότερο ασκούμενο της εταιρείας.

Η Reijn υπόσχεται ότι η ταινία θα είναι «πραγματικά καυτή», ενώ η Kidman ζωγραφίζει με μεγάλη πολυπλοκότητα τις αποχρώσεις της δυναμικής της εξουσίας και των απαγορευμένων ειδυλλίων.

https://www.instagram.com/p/C-5WmtVKIr-/

Από την Ιταλία με αγάπη: 6 must-watch ταινίες από το Φεστιβάλ Βενετίας που θα σε καθηλώσουν

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η γνωστή ηθοποιός είχε παρευρεθεί στο Hollywood στην πρεμιέρα της ταινίας The Perfect Couple, που μπορούμε να δούμε μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.

https://www.instagram.com/p/C_evLCWpcEK/