Η κυνική ομολογία του συζύγου της Gisele Pelicot: «Είμαι βιαστής όπως όλοι οι άλλοι στην αίθουσα»

Κατερίνα Μπούσιου
FILE - Gisele Pelicot speaks to media as she leaves the Avignon court house, southern France, Thursday, Sept. 5, 2024. (AP Photo/Lewis Joly, File)

Χωρίς περιστροφές, ο 71χρονος Dominique Pelicot, αναφέρθηκε στους βιασμούς της συζύγου του Gisele επί μία δεκαετία, αφήνοντας άφωνους τους δικαστές και τους δικηγόρους. 

Επί 9 χρόνια, η Gisele Pelicot, βιάστηκε 92 φορές από 72 άτομα, ενώ ο σύζυγός της, την υπνώτιζε και την επέβαλλε εν αγνοία της σε ένα μαρτύριο που δεν έχει προηγούμενο. Η δίκη του Dominique Pelicot και των 50 συγκατηγορουμένων του, πήρε σήμερα μία ανέλπιστη τροπή, καθώς μπροστά στα συντριπτικά στοιχεία της ενοχής του, εκείνος αναγκάστηκε να ομολογήσει.

«Δεν της άξιζε όλο αυτό»

Η δίκη, που είναι πρώτο θέμα από το ξεκίνημά της, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, πήρε μία ανέλπιστη τροπή σήμερα, με την κατάθεση του κύριου κατηγορούμενου της υπόθεσης.

Η Gisele Pelicot αντιμέτωπη με τους 72 βιαστές της: Η δίκη της ντροπής που συγκλονίζει τη Γαλλία

Χωρίς να δικαιολογηθεί, χωρίς να δώσει ελαφρυντικά στον εαυτό του και στην ουσία καταδίδοντας και όλους εκείνους που χρησιμοποίησε ως βιαστές της συζύγου του, δήλωσε:

«Παραδέχομαι τις κατηγορίες στο σύνολό τους. Είμαι ένας βιαστης, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτή την αίθουσα. Είμαι ένοχος. Υπέβαλα τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου σε αυτό. Μετανιώνω για αυτό που έκανα. Ζητώ συγχώρεση ακόμη και αν δε συγχωρείται. Δεν της άξιζε, αυτό το αναγνωρίζω. Κατέστρεψα τα πάντα».

Δεν ήταν μόνο αυτή η δήλωσή του που εξέπληξε τους δικηγόρους της συζύγου του αλλά και το ακροατήριο, καθώς η διαδικασία είναι ανοιχτή προς το κοινό. Ήταν και η παραδοχή του πως ήταν ευτυχισμένος τα χρόνια του γάμου τους και πως ποτέ δεν τόλμησε να «αγγίξει» τα τρία τους παιδιά και τα εγγόνια τους. «Ακόμη και αν ακούγεται παράδοξο, ποτέ δε θεώρησα τη γυναίκα μου, ως αντικείμενο. Όσο για την παιδεραστία, δεν το ήθελα ποτέ».

Στη συνέχεια μίλησε για σοκ και τραύματα τα χρόνια της νεότητάς του που οδήγησαν στη διαστροφή του, λέγοντας και τη χαρακτηριστική φράση «Δεν γεννιόμαστε διεστραμμένοι, γινόμαστε. Προσπάθησα να το σταματήσω, αλλά δεν μπορούσα».

Το «τέρας της Αβινιόν» όπως τον χαρακτηρίζουν τα γαλλικά media, με αυτή την ομολογία πριν την επίσημη και λεπτομερή για τα γεγονότα κατάθεση που θα κάνει στο δικαστήριο, «ανοίγει» τον δρόμο και για την καταδίκη των συνεργών του. Εκείνων που μέσω ειδικής εφαρμογής στο ιντερνετ, στρατολογούσε για να βιάσουν τη γυναίκα του.

Προς το παρόν η 72 χρονη Gisele που ανακάλυψε το μαρτύριό της μετά τα ανεξήγητα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε (τότε οι γιατροί εκτός από τις κακώσεις, διέγνωσαν και λήψη ισχυρών υπνωτικών) αρκέστηκε να πει, πως της ήταν δύσκολο να τον ακούει να μιλά στο δικαστήριο.

Αν και ήταν δική της απόφαση η δίκη να είναι ανοιχτή προς το κοινό για να γνωρίσει όλος ο κόσμος τους βιαστές της, πολλές φορές λύγισε στην αίθουσα, ακούγοντας τα πρωτοφανή στοιχεία του μαρτυρίου της, την τελευταία δεκαετία.

Καθημερινά έξω από την αίθουσα, συγκεντρώνονται Γάλλοι και Γαλλίδες, για να δείξουν, τόσο την συμπαράστασή τους στο θύμα, αλλά ζητώντας πιο αυστηρές ποινές από τη γαλλική κυβέρνηση για τους βιαστές.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης