Ο Daniel Day-Lewis επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 7 χρόνια για τον πιο σημαντικό λόγο

Ο Daniel Day-Lewis επιστρέφει στην υποκριτική μετά από 7 χρόνια για τον πιο σημαντικό λόγο
Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια, αλλά ο πολυβραβευμένος ηθοποιός Daniel Day-Lewis έρχεται με νέο project και το κάνει μόνο για έναν άνθρωπο, τον γιο του. 

Έχει αλλάξει πολύ από τότε που τον βλέπαμε στο «Λίνκολν» και ακόμα περισσότερο από τότε που πρωταγωνιστούσε στο «Ο τελευταίος των Μοϊκανών», όμως όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει ένας από τους αγαπημένους και πιο ταλαντούχους ηθοποιούς που έχουν περάσει ποτέ από τις οθόνες μας.

Το 2017, ο Daniel Day-Lewis αποσύρθηκε από την υποκριτική με μία λιτή ανακοίνωση που ανέφερε ότι δε θα συμμετείχε ξανά σε κάποια ταινία. Τότε, είχε απογοητεύσει το κοινό του, μετά την «Αόρατη κλωστή», που αποφάσισε πως αυτή θα ήταν η τελευταία του ταινία. 7 χρόνια μετά, κάνει την ανατροπή και επιστρέφει για να μας κάνει και πάλι να ανυπομονούμε για την επόμενη ταινία του.

Η μεγάλη επιστροφή του Daniel Day-Lewis στην υποκριτική

Από τότε ο 67χρονος ηθοποιός έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τη δημόσια ζωή, αν και έκανε μια αιφνιδιαστική εμφάνιση στα βραβεία National Board of Review τον Ιανουάριο για να απονείμει βραβείο στον Αμερικανό σκηνοθέτη Martin Scorsese.

Παρακολούθησε επίσης την προβολή της ταινίας της συζύγου του Rebecca Miller, She Came To Me, στη Νέα Υόρκη το 2023.

Film Daniel Day Lewis

Ο Daniel Day-Lewis στην προβολή της ταινίας της συζύγου του Rebecca Miller, She Came To Me, στη Νέα Υόρκη το 2023.

Evan Agostini/Invision/AP

Τώρα, θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Anemone», την οποία σκηνοθετεί ο γιος του, Ronan Day-Lewis, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία παραγωγής Focus Features.

Το δίδυμο πατέρα και γιου έγραψε το σενάριο, το οποίο περιγράφεται ως μια εξερεύνηση των σχέσεων μεταξύ πατέρων, γιων και αδελφών και «της δυναμικής των οικογενειακών δεσμών».

Ο Sean Bean, η Samantha Morton, ο Samuel Bottomley και η Safia Oakley-Green θα πρωταγωνιστήσουν επίσης στην ταινία, η οποία θα είναι παραγωγή της Focus Features και της Plan B.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με έναν σπουδαίο καλλιτέχνη, τον Ronan Day-Lewis, στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, μαζί με τον Daniel Day-Lewis ως δημιουργικό συνεργάτη του», δήλωσε ο πρόεδρος της Focus Features, Peter Kujawski, σε δήλωσή του.

«Έχουν γράψει ένα πραγματικά εξαιρετικό σενάριο και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το κοινό τους όραμα στους θεατές μαζί με την ομάδα του Plan B».

Ποιος είναι ο Ronan Day-Lewis;

Ο γιος του Daniel Day-Lewis είναι 26 ετών, ζωγράφος, του οποίου η πρώτη διεθνής ατομική έκθεση εγκαινιάζεται στις 2 Οκτωβρίου στο Χονγκ Κονγκ και στη συνέχεια θα κάνει στάσεις στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

NY Special Screening of

Lena Christakis, Ronan Day-Lewis, Daniel Day-Lewis και Rebecca Miller στη Νέα Υόρκη το 2023.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Είδαμε τον γιο του Daniel Day Lewis και αναφωνήσαμε «Oh my God!»

Ο Ronan είναι πολύ περίφανος για τον πατέρα του, ο οποίος του είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που κέρδισε ποτέ τρία Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού. Ο Daniel Day-Lewis έχει επαινεθεί για το «Lincoln» του Steven Spielberg, το «There Will Be Blood» του Paul Thomas Anderson και το «My Left Foot» του Jim Sheridan. Έχει επίσης λάβει υποψηφιότητες για τις ταινίες «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» και «Εις το Όνομα του Πατρός».

Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε για πρώτη φορά στην οθόνη ως έφηβος στην ταινία Sunday Bloody Sunday το 1971, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε σε πολλούς αξιομνημόνευτους ρόλους σε δράματα εποχής.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό για τις υποκριτικές του ικανότητες μέσα από τις ταινίες στις οποίες συμμετείχε και η απόφασή του το 2017 να αποσυρθεί από την υποκριτική δυσαρέστησε τους λάτρεις του κινηματογράφου.

Η αποχώρησή του από την υποκριτική ανακοινώθηκε με δήλωση της εκπροσώπου του Leslee Dart, η οποία ανέφερε ότι «Ο Daniel Day-Lewis δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός».

«Είναι απίστευτα ευγνώμων σε όλους τους συνεργάτες και το κοινό του όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για μια προσωπική απόφαση και ούτε ο ίδιος ούτε οι εκπρόσωποί του θα προβούν σε περαιτέρω σχόλια για το θέμα αυτό.»

DPG Network