Ο 50 Cent μάς είχε προειδοποιήσει για τον Diddy μ' ένα ντοκιμαντέρ πολύ πριν από τη σύλληψη

Ο 50 Cent μάς είχε προειδοποιήσει για τον Diddy μ' ένα ντοκιμαντέρ πολύ πριν από τη σύλληψη
P. Diddy presents 50 Cent with the Best Video Award at the 2003 MTV Video Music Awards (Photo by Chris Polk/FilmMagic) Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Στον απόηχο των σοβαρών κατηγοριών, το ντοκιμαντέρ για τον Diddy έρχεται για να ταράξει τα νερά. Ο 50 Cent υπόσχεται να δώσει φωνή σε όσους δεν έχουν καταφέρει να δείξουν τη δική τους οπτική. 

Η υπόθεση P.Diddy είναι συνεχώς στην επικαιρότητα με όλα και περισσότερα στοιχεία να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο μεγιστάνας της rap μουσικής Sean John Combs, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του ή αλλιώς ο P. Diddy αυτή τη στιγμή κατηγορείται για πάρα πολλά και σοβαρά αδικήματα. Από σωματεμπορία, απαγωγές και εκβιασμούς, μέχρι βιασμούς ενηλίκων, ανηλίκων αλλά και κακοποιήσεις παντός είδους.

Τώρα, ένα ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του Diddy κι έρχεται στο Netflix, με τη σφραγίδα του 50 Cent. Ο τελευταίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι επρόκειτο να κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ που θα εξετάζει τους ισχυρισμούς για τον Combs, με τον τίτλο «Diddy Do It?».

«Δικαιοσύνη για τον Justin»: Πώς το σκάνδαλο P. Diddy αποκάλυψε την πραγματική σχέση Combs-Bieber

Τι αφορά το ντοκιμαντέρ για τον Diddy;

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix που διερευνά τους ισχυρισμούς για σωματεμπορία, εκβιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και βίαιη κακοποίηση σε βάρος του Sean «Diddy» Combs βρίσκεται σε παραγωγή, όμως η δημιουργία του είχε ξεκινήσει πολύ πριν τη σύλληψη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Combs συνελήφθη και κατηγορήθηκε για τρεις κατηγορίες για συνωμοσία εκβιασμού, εμπορία σεξ με τη χρήση βίας και μεταφορά με σκοπό την πορνεία.

Δήλωσε αθώος και επί του παρόντος παραμένει υπό αστυνομική κράτηση, με ομοσπονδιακό δικαστή της Νέας Υόρκης να απορρίπτει την αίτησή του για εγγύηση.

Ο δικηγόρος του, Marc Agnifilo, δήλωσε έξω από το δικαστήριο: «Ο κ. Combs είναι μαχητής, θα το παλέψει μέχρι τέλους. Είναι αθώος. Ήρθε στη Νέα Υόρκη για να αποδείξει την αθωότητά του. Δεν φοβάται, δεν τον φοβίζουν οι κατηγορίες».

Ο Diddy αντιμετωπίζει επίσης ποικίλες αγωγές για σεξουαλική επίθεση και σωματική βία, με κάποιες από αυτές να χρονολογούνται από τη δεκαετία του '90.

Σε δήλωση που έχει βγει στη δημοσιότητα στο Variety, ο 50 Cent και η σκηνοθέτιδα Alexandria Stapleton δήλωσαν: «Πρόκειται για μια ιστορία με σημαντικό ανθρώπινο αντίκτυπο. Είναι μια σύνθετη αφήγηση που καλύπτει δεκαετίες, όχι μόνο τους τίτλους ή τα αποσπάσματα που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής».

Οι ίδιοι επίσης ισχυρίζονται πως θα κάνουν τα πάντα για να δώσουν φωνή σε όσους δεν την έχουν αποκτήσει και να παρουσιάσουν τις αυθεντικές οπτικές. Επίσης, αναφέρουν «Ενώ οι ισχυρισμοί είναι ανησυχητικοί, προτρέπουμε όλους να θυμούνται ότι η ιστορία του Sean Combs δεν είναι η πλήρης ιστορία του χιπ-χοπ και της κουλτούρας του».

Πότε θα μπορούμε να δούμε το ντοκιμαντέρ;

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα ξεκινήσει να προβάλεται το ντοκιμαντέρ για τον Diddy στην πλατφόρμα, αλλά σε κάθε περίπτωση αναμένεται να το δούμε στο Netflix.

Οι «κολλητοί» του P. Diddy: Από τον Jay-Z και την Beyoncé μέχρι τον Kutcher και τον Di Caprio

50 Cent vs Combs

Τον Ιούλιο, ο 50 Cent μίλησε ανοιχτά για το γεγονός ότι δεν πήγαινε στα περίφημα πάρτι του Diddy, λέγοντας «Ο Puff είναι επιχειρηματίας- όταν (οι άνθρωποι τον αποκαλούν) παραγωγό, βλέπω ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν, που παρήγαγαν πράγματα που τους πήρε», δήλωσε ο 50 Cent στο The Hollywood Reporter. «Πήρε τα εύσημα. Δεν είναι παραγωγός. Κατάφερε να εκμεταλλευτεί την επιχείρηση και τους δημιουργούς της».

Ο 50 Cent φαίνεται πλέον να επικρίνει όλο και περισσότερο τον Diddy, ο οποίος να θυμίσουμε ότι τον Νοέμβριο του 2023 του είχε δώσει την προεδρία της εταιρείας του, Revolt.

Τότε, ο Combs είχε συμφωνήσει να παραιτηθεί από το ρόλο του στη Revolt -στην ίδρυση της οποίας συνέβαλε το 2013- και να μην είναι πλέον πρόεδρος της εταιρείας ψηφιακών μέσων.

«Αν και ο κ. Combs δεν είχε προηγουμένως κανένα λειτουργικό ή καθημερινό ρόλο στην επιχείρηση, η απόφαση αυτή βοηθά να διασφαλιστεί ότι η Revolt παραμένει σταθερά επικεντρωμένη στην αποστολή μας να δημιουργούμε ουσιαστικό περιεχόμενο για την κουλτούρα και να ενισχύουμε τις φωνές όλων των μαύρων ανθρώπων σε όλη τη χώρα και την αφρικανική διασπορά», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. «Η εστίασή μας ήταν πάντα μια εστίαση που αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας στο συλλογικό ταξίδι της Revolt - ένα ταξίδι που δεν καθοδηγείται από το άτομο, αλλά από τις κοινές προσπάθειες και αξίες ολόκληρης της ομάδας μας για λογαριασμό της προώθησης, ανύψωσης και υπεράσπισης του πολιτισμού μας και αυτό συνεχίζεται».

Ο 50 Cent ήταν αμείλικτος στο τρολάρισμα του Diddy σε όλα τα εμπόδια της ζωής του και προσφέρθηκε να αγοράσει την Revolt, αφού έμαθε ότι αποχωρεί.

Η υπόθεση μεταξύ των δύο ράπερς μπορεί να χρονολογηθεί από την κυκλοφορία του «The Bomb» του 50 Cent, το οποίο φαινομενικά δείχνει ότι ο Diddy γνώριζε για τη δολοφονία του Notorious B.I.G. το 1997. Ο 50 Cent δεν είχε ποτέ αποδείξεις για την εμπλοκή του Diddy στη δολοφονία και από την πλευρά του ο Combs έχει συχνά αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε πληροφορία για τον δολοφόνο.

Αφού το δίδυμο αντάλλασσε για χρόνια σπόντες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τραγούδια, η κόντρα τους κλιμακώθηκε όταν και οι δύο επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν ανταγωνιστικές μάρκες βότκας. Ο Diddy είναι συνιδιοκτήτης της Ciroc από το 2007, οκτώ χρόνια πριν ο 50 Cent γίνει εκπρόσωπος της ολλανδικής μάρκας Effen Vodka.

Η δημιουργία, λοιπόν, του ντοκιμαντέρ έρχεται σε συνέχεια όλης αυτής της διαμάχης που «κρατάει» χρόνια.

DPG Network