Ο Al Pacino αποκαλύπτει πόσο κοντά έφτασε στον θάνατο, αλλά αυτό δεν του άλλαξε απαραίτητα τη ζωή

Ο Al Pacino αποκαλύπτει πόσο κοντά έφτασε στον θάνατο, αλλά αυτό δεν του άλλαξε απαραίτητα τη ζωή
Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Ήταν ένας από τους πολλούς που νόσησαν με Covid, όταν ο ιός πρωτοεμφανίστηκε το 2020, πριν ανακαλυφθεί το εμβόλιο, αλλά ήταν από τους τυχερούς που δεν έχασαν τελικά τη ζωή τους. Ο Al Pacino παραλίγο να πεθάνει από Covid και κάνει τη δική του εκτίμηση για τη μετά θάνατον ζωή. 

Ήταν τότε, το 2020, που ο ιός του Covid κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο 84χρονος ηθοποιός που τόσο έχουμε αγαπήσει ήταν ένας από αυτούς που προσβλήθηκαν από κορονοϊό, αλλά τελικά ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω.

Ο Al Pacino μιλάει για την προσβολή από τον ιό, λέγοντας ότι «δεν είχε σφυγμό» για αρκετά λεπτά και συνήλθε με έξι νοσηλευτές στο σπίτι του. Και μπορεί να έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο, αλλά ο ηθοποιός παραδέχεται πως η περιπέτεια με την υγεία του δεν του άλλαξε πράγματι τη ζωή.

Στα 30α γενέθλια της συντρόφου του Noor Alfallah, ο Al Pacino πρωταγωνίστησε

Ο Al Pacino ανατριχιάζει για την περιπέτεια με τον Covid

Σε συνεντεύξεις που έδωσε στους New York Times και το περιοδικό People που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο, ο 84χρονος ηθοποιός περιέγραψε λεπτομερώς την εμπειρία του με τον ιό, από τον οποίο προσβλήθηκε το 2020 πριν από την κυκλοφορία εμβολίου.

«Είπαν ότι ο σφυγμός μου είχε χαθεί. Ήταν κάτι σαν το "είσαι εδώ, δεν είσαι". Σκέφτηκα: Ουάου, δεν έχεις καν τις αναμνήσεις σου. Δεν έχεις τίποτα. Παράξενο», δήλωσε ο ηθοποιός στους New York Times.

Ο ίδιος είπε ότι «δεν αισθανόταν καλά - ασυνήθιστα μη καλά» και θυμήθηκε ότι είχε πυρετό και αφυδάτωση πριν χάσει τις αισθήσεις του. «Καθόμουν εκεί στο σπίτι μου και χάθηκα. Κάπως έτσι. Δεν είχα σφυγμό», είπε.

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο «σπουδαίος βοηθός του Michael Quinn» επικοινώνησε αμέσως με τους τραυματιοφορείς όταν παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Έβαλε τους ανθρώπους να έρθουν, γιατί η νοσοκόμα που με φρόντιζε είπε: "Δεν αισθάνομαι τον σφυγμό του"».

Έφτασε ασθενοφόρο και ξύπνησε με μια ιατρική ομάδα στο σαλόνι του, που περιελάμβανε έξι τραυματιοφορείς και δύο γιατρούς.

Φορούσαν αυτές τις στολές που έμοιαζαν σαν να ήταν από το διάστημα ή κάτι τέτοιο. Ήταν κάπως σοκαριστικό να ανοίγεις τα μάτια σου και να το βλέπεις αυτό. Όλοι ήταν γύρω μου και μου είπαν: «Επέστρεψε. Είναι εδώ».

Μιλώντας στο People, ο Al Pacino αμφισβήτησε αν όντως είχε πεθάνει, παρά το γεγονός ότι μια νοσοκόμα επιβεβαίωσε την έλλειψη σφυγμού του. «Νόμιζα ότι βίωσα τον θάνατο. Μπορεί να μην το έκανα... Δε νομίζω ότι πέθανα. Όλοι νόμιζαν ότι ήμουν νεκρός. Πώς θα μπορούσα να είμαι νεκρός; Αν ήμουν νεκρός, τότε λιποθύμησα».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε στους New York Times ότι «δεν είδε το λευκό φως ή οτιδήποτε άλλο» και ότι «δεν υπάρχει τίποτα εκεί» μετά το θάνατο - αν και η εμπειρία του προκάλεσε κάποιο υπαρξιακό προβληματισμό.

«Όπως λέει και ο Άμλετ, «Να είσαι ή να μην είσαι»- «Η ανεξερεύνητη χώρα από την οποία δεν επιστρέφει κανένας ταξιδιώτης». Και λέει δύο λέξεις: «Όχι πια». Δεν ήταν τίποτα άλλο. Έφυγες. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ στη ζωή μου», είπε ο Al Pacino. «Αλλά ξέρετε τους ηθοποιούς: ακούγεται καλό να λες ότι πέθανα μια φορά. Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει πια τίποτα;».

Όταν ρωτήθηκε από το People αν η επαφή του με τον θάνατο άλλαξε τον τρόπο που ζει, απάντησε «Καθόλου».

Ο Al Pacino περιγράφει λεπτομερώς την εμπειρία του στα επερχόμενα απομνημονεύματά του με τον τίτλο Sonny Boy, ενώ η τελευταία του ταινία - με τίτλο Modì, Three Days on the Wing of Madness - έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα στο 72ο φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

«Sonny Boy: A Memoir»: Τα απομνημονεύματα του Al Pacino αποδεικνύουν πως δεν είχε τίποτα να φοβηθεί

https://www.instagram.com/p/C4YcmyRupE4/
DPG Network