Το τελευταίο «αντίο» στον Μίμη Πλέσσα: Η συγκίνηση της Λουκίλας Καρρέρ και της κόρης τους Ελεάννας

Κατερίνα Μπούσιου
2075322

Το «ευχαριστώ» του Αντώνη Ρέμου. Ο κόσμος της μουσικής και γενικότερα ο καλλιτεχνικός κόσμος, αποχαιρέτησαν στο Α' Νεκροταφείο, τον μέγιστο συνθέτη Μίμη Πλέσσα. 

Από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες απλοί πολίτες και θαυμαστές του έργου του αποχαιρετούσαν τον Μίμη Πλέσσα, καθώς η σωρός του είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκήνυμα. Στην εξώδιο ακολουθία που ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρέτησε έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες του αιώνα μας, ένα σπουδαίο κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής.

Ο θρήνος της συζύγου και της κόρης τους

Ένας ευφυής μαθηματικός, που σπούδασε μουσική και διαμόρφωσε όλη την ελληνική δισκογραφία για περισσότερες από 7 δεκαετίες υπήρξε ο Μίμης Πλέσσας που άφησε ένα πολύ ξεχωριστό αποτύπωμα στην ελληνική μουσική του αιώνα μας. Ο πολυγραφότατος συνθέτης Μίμης Πλέσσας, εκείνος που διατηρεί ακόμη με το άλμπουμ «Δρόμος» το ρεκόρ του πιο εμπορικού δίσκου της ελληνικής δισκογραφίας, μένει πλέον στην ιστορία αυτής της χώρας με τα περισσότερα από 3 χιλιάδες τραγούδια και τις συνθέσεις του.

Ο Μίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν γίνει 100 και το «αντίο» ήρθε με τα τραγούδια του

Στο τελευταίο «αντίο» ο κόσμος της μουσικής βρέθηκε δίπλα του για να του εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για όσα μας πρόσφερε. Για το έργο του, την καλοσύνη και το σπάνιο ήθος του. Συγκινημένες προσήλθαν στο Α' Νεκροταφείο οι δύο πιο σημαντικές γυναίκες τη ζωής του, η επί 35 χρόνια σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ και η 26χρονη κόρη τους Ελεάννα.

Δίπλα τους ο συνθέτης Στέφανος Κορκολής, ανιψιός του Πλέσσα και νονός της κόρης του, αλλά και ο μεγαλύτερος γιος του Αντώνης Πλέσσας που ακολουθεί στη μουσική τον δρόμο του πατέρα του.

1853775

Τραγουδιστές, συνθέτες, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού και πολιτικού κόσμου, βρέθηκαν κοντά στην οικογένεια του Μίμη Πλέσσα για αυτόν τον τελευταίο αποχαιρετισμό. Συγκινημένος ο Αντώνης Ρέμος, αφού μίλησε για την ευλογία που έζησε η Λουκίλα Καρρέρ να είναι κοντά του για όλα αυτά τα χρόνια και στην ουσία να πεθαίνει στην αγκαλιά της, έδωσε μία υπόσχεση, πως θα τραγουδά για πάντα τα τραγούδια του. Και έκλεισε λέγοντας: «Σε ευχαριστώ που βρέθηκες στο διάβα μου και τραγουδήσαμε παρέα».

Συγκινημένη ήταν και η Άντζελα Γκερέκου που προσήλθε στο νεκροταφείο με την κόρη της Μαρία Βοσκοπούλου. Ο Τόλης Βοσκόπουλος και ο Μίμης Πλέσσας εκτός από τη συνεργασία τους, συνδεόνταν με πολύχρονη φιλία.

Στη τελετή παραβρέθηκαν εκτός από γνωστοί συνθέτες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, βουλευτές αλλά και φίλοι της οικογένειας.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης