Στη συναυλία για τα Τέμπη οι φωνές έφτασαν ως τον ουρανό και μια φωτογραφία προκαλεί ανατριχίλα

INTIME NEWS

Οι φωνές 50 χιλιάδων ανθρώπων ενώθηκαν χθες βράδυ στο Καλλιμάρμαρο για να τιμήσουν τη μνήμη των 57 εκείνων που έχασαν τις δικές τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών πριν από έναν χρόνο. 

Ύστερα από αρκετά «επεισόδια» η μεγάλη συναυλία που οργανώθηκε από οικογένειες των θυμάτων στη μνήμη των δικών τους που χάθηκαν τόσο βίαια και τόσο άδικα εκείνο το βράδυ του Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία και συγκίνηση.
Παρόντες όλοι.

Φοίβος Δεληβοριάς, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπανωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου, Μάρθα Φριτζήλα, Κοινοί Θνητοί, δεκάδες μουσικοί και 50.000 κόσμος μέσα στο Καλλιμάρμαρο ενώ εκατοντάδες άλλοι μέσω live streaming σε όλη την επικράτεια.

Τα σκίτσα «γροθιά» στο στομάχι για την τραγωδία στα Τέμπη «ξύπνησαν» μνήμες κι από άλλες τραγωδίες

Η συγκίνηση μεγάλη

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7μμ με εκπρόσωπο του συλλόγου Τέμπη 23 να καλωσορίζει τον κόσμο. «Μακάρι να μη χρειαζόταν να είμαστε εδώ απόψε και να ήμασταν με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Βρισκόμαστε όλοι εδώ για να μνημονεύσουμε τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο νωρίς. Με την ευχή η μνημοσύνη να παραμείνει στις καρδιές των ανθρώπων ας ζήσουμε μια βραδιά ένωσης. Ελάτε... οι φωνές μας μέσα από τη μουσική να φτάσουν στα άστρα...»

Και η συναυλία ξεκίνησε με τους καλλιτέχνες να παίρνουν ένας ένας τη θέση στους στη σκηνή.

Το τραγούδι του Φοίβου

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν, χωρίς αμφιβολία, το νέο τραγούδι που θέλησε να μοιραστεί ο Φοίβος Δεληβοριάς. Πρόκειται για ένα τραγούδι που έγραψε το προηγούμενο βράδυ και, όπως εξήγησε, αφιερώνει σε όλους τους γονείς των Τεμπών.

Οι στίχοι «τσακίζουν κόκαλα» στο σύνολό τους, όμως εμείς θα «σταθούμε» στο τέλος: «Δεν θα κάνω πίσω και θα ξεχάσω. ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΕΓΩ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΩ».

Το «Μαμά Έρχομαι» θα μας θυμίζει πάντα πως μέσα μας έχει ριζώσει αυτό το αγκάθι που λέγεται Τέμπη


Συγκλονιστική και άμεση, όπως πάντα, η Τάνια Τσανακλίδου εκτός από τα τραγούδια της, θέλησε να μοιραστεί και ένα μήνυμα που έλαβε από κάποιον φίλο/θαυμαστή στο κινητό λίγο πριν αρχίσει η συναυλία και αυτή ήταν, μία στιγμή που ξεχώρισε.


Ο Σωκράτης Μάλαμας ανέβηκε επίσης στη σκηνή και κάποια στιγμή παρουσίασε στο κοινό τη Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρο του συλλόγου Τέμπη 23 και μητέρα της Μάρθης Ψαροπούλου, μίας από τα παιδιά που χάθηκαν εκείνη τη μέρα. Τα λόγια της, όπως πάντα, συγκλονιστικά.

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Η βραδιά έκλεισε μετά τις 12 τα μεσάνυχτα με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρότι είχε ανακοινώσει ότι δεν θα τραγουδούσε πια, επέστρεψε στη σκηνή ξεσηκώνοντας το πλήθος που περίμενε καρτερικά να τον ακούσει.

Σε μία από τις σκηνές που έχει γίνει viral, μάλιστα, βλέπουμε ένα νεαρό κορίτσι στους ώμους του πατέρα του να τραγουδά με πάθος και δάκρυα στα μάτια και τις γροθιές στο αέρα για το δίκιο και ένα καλύτερο αύριο.

Το παρασκήνιο

Πριν από τη μεγαλειώδη συναυλία που τελικά ένωσε τους πάντες υπό έναν κοινό σκοπό, υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των οικογενειών των θυμάτων καθώς ενώ μεγάλη μερίδα τους, υπό τον σύλλογο «Τέμπη 2023» και μέσω της προέδρου τους, κυρία Μαρία Καρυστιανού διοργάνωσαν την εκδήλωση βάζοντας και ένα οικονομικό αντίτιμο (15 ευρώ) για όσους παραβρεθούν, 18 άλλες, με εκπρόσωπό τους τον κύριο Νίκο Πλακιά που έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του στο δυστύχημα αντέδρασαν έντονα ως προς αυτό το τελευταίο κομμάτι.

Αξίζει μια συναυλία να διχάσει τον αγώνα στη μνήμη των παιδιών που χάθηκαν στα Τέμπη;

Οι διαφορετικές απόψεις

Η μεγαλύτερη μερίδα των οικογενειών που εκφράζονται υπέρ της συναυλίας, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια σημαντική κίνηση αλληλεγγύης που δίνει φωνή στον πόνο τους και κρατά ζωντανό το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών. Πιστεύουν ότι τέτοιες δημόσιες εκδηλώσεις μπορούν να προωθήσουν τη δικαιοσύνη και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα προβλήματα που οδήγησαν στην τραγωδία.

Από την άλλη πλευρά, αρκετοί συγγενείς εκφράζουν την αντίθεσή τους, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια συναυλία αποπροσανατολίζει από τον βασικό στόχο, που είναι η απόδοση δικαιοσύνης και η διερεύνηση των πραγματικών αιτίων της τραγωδίας. Αυτοί θεώρησαν ότι η συναυλία ενδεχομένως να εμπορευματοποιεί τη θλίψη τους και δεν επιθυμούν να συνδεθεί η μνήμη των δικών τους ανθρώπων με μια μουσική εκδήλωση που μπορεί να εκληφθεί ως "ψυχαγωγία."

Άλλες αντιπαραθέσεις είχαν προκύψει γύρω από την οργάνωση της συναυλίας και τη διαχείριση των εσόδων. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη των οικογενειών και για τη βελτίωση των συστημάτων ασφαλείας στα τρένα, κάποιοι συγγενείς εξέφρασαν αμφιβολίες για τη διαφάνεια της διαδικασίας και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα.

Ορισμένοι από τους συγγενείς είχαν επισημάνει επίσης ότι δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία σχεδιασμού της εκδήλωσης ή ότι δεν τους ζητήθηκε η γνώμη για το πώς θα έπρεπε να τιμηθούν οι δικοί τους άνθρωποι.

Το τραγούδι για τα Τέμπη, η συγκίνηση της Τουμασάτου και η ανάρτηση του συζύγου της Αθηνάς Κατσάρα

Τέλος καλό όλα καλά

Τελικά, όμως, και ο Νίκος Πλακιάς με νέα του ανάρτηση ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση δηλώνοντας πως δέχεται την απόφαση των αρμόδιων φορέων.

Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει
Δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση.
Θανάση Παπακωνσταντίνου
Σωκράτη Μάλαμα
Τανια Τσανακλίδου
Φοίβο Δεληβοριά
Κοινοί Θνητοί
Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό .
Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία αστέρια
️θα εμφανιστούν
Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν

Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου .


Και ναι, ο Θανάσης Πανακωνσταντίνου τραγούδησε στην Ανδρομέδα και οι φωνές όλου του κόσμου ενώθηκαν και έφτασαν στον ουρανό.

Η ανατριχιαστική φωτογραφία

Νούμερο ένα trend στο X/Twitter, το #kallimarmaro ενώ ακολουθεί ένα #ΤΕΜΠΗ και ένα #καρυστιανου. Πολλά τα σχόλια και οι φωτογραφίες ενώ δεν έλειψαν και αντιδράσεις εκείνων που αμφισβητούσαν τις προθέσεις των παραβρισκόμενων εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών συνθημάτων που ακούστηκαν από το κοινό.

Εμείς ας μείνουμε σε αυτή την εικόνα που είναι, προφανώς, αποτέλεσμα AI επεξεργασίας, όμως προσδίδει και το νόημα που είχε αυτή η συναυλία. Οι 57 ψυχές των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας ήταν εκεί!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης