Matthew Perry: Ο πατριός και η αδερφή του μιλούν για εκείνον λίγο πριν την επέτειο του θανάτου του

Γεωργία Βλαχοπούλου
Matthew Perry: Ο πατριός και η αδερφή του μιλούν για εκείνον λίγο πριν την επέτειο του θανάτου του

Η Caitlin Morrison λέει ότι διευθύνει το Ίδρυμα Matthew Perry του Καναδά την κάνει να νιώθει «σαν να κάθομαι ακριβώς δίπλα στον Matthew».

Θλίψη είχε προκαλέσει πριν από σχεδόν ένα χρόνο η είδηση πως ο Matthew Perry ή ο Chandler από τα «Φιλαράκια», όπως είχε αγαπηθεί από τον κόσμο, «έφυγε» από τη ζωή στα 54 του χρόνια.

Ομολόγησε ο γιατρός του Matthew Perry για την κεταμίνη σχεδόν λίγο πριν την επέτειο θανάτου

Λίγο πριν το ετήσιο μνημόσυνο από τον θάνατο του, ο πατριός του, Keith Morrison και η αδερφή του μίλησαν στο People για την απώλειά του, αλλά και για το πώς συνεχίζουν να τιμούν τη μνήμη του.

Όσα είπε ο Keith Morrison

Ο Keith, ο οποίος παντρεύτηκε τη μαμά του Perry το 1981, είπε για τον εκείνον: «Θα ήθελε να τον θυμούνται επειδή έκανε κάτι για να βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν από εθισμό».

Λέγοντας ότι ήταν «απίστευτα σοκαριστικό» όταν ο Perry πέθανε ξαφνικά πέρυσι, ο 77χρονος είπε:

«Όποιος έχει χάσει ένα παιδί θα σας πει ότι, ακόμα κι αν είστε κατά κάποιο τρόπο προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο, είναι συντριπτικό».

https://www.instagram.com/p/DBfl_0foS7U/

Η αδερφή του και το Ίδρυμα Matthew Perry στον Καναδά

Η 43χρονη Caitlin είναι η εκτελεστική διευθύντρια του Ιδρύματος Matthew Perry του Καναδά και είπε ότι το να ασχολείται με αυτό το έργο την κάνει να νιώθει «σαν να κάθομαι ακριβώς δίπλα στον Matthew, δουλεύοντας μαζί του κάθε μέρα σε κάτι που ήταν σημαντικό για εκείνον».

«Έχω αυτόν τον θησαυρό να τον κρατάω πολύ, πολύ κοντά στη ζωή μου όλη την ώρα, κάτι που είναι υπέροχο», είπε για τη δουλειά της στον καναδικό οργανισμό, ο οποίος είναι ξεχωριστός από το Ίδρυμα Matthew Perry των ΗΠΑ που ιδρύθηκε λίγο μετά.

Η Caitlin πρόσθεσε ότι η Perry «είχε αυτή την ικανότητα να γεμίζει ένα δωμάτιο με φως. Όταν οι άνθρωποι βρίσκονταν σε ένα δωμάτιο με τον [Matthew], υπήρχε αυτή η μαγνητική ενέργεια».

Η αδερφή του Matthew Perry μοιράστηκε και μερικές γλυκές αναμνήσεις με τον αδερφό της, καθώς έγραψε στο βιογραφικό της στον ιστότοπο του ιδρύματος ότι «πάντα θα σκέφτεται τον εαυτό της ως την αδερφή του Matthew — ένα κορίτσι με ορθάνοιχτα μάτια που νόμιζε (ακόμα πιστεύει) ότι ο αδερφός της ήταν ο πιο cool άνθρωπος που υπήρξε ποτέ».

Η Caitlin απαρίθμησε μερικά από τα πράγματα που έμαθε από τον μεγάλο της αδερφό, όπως το «πώς να βουτυρώνεις σωστά το ποπ κορν, πώς να "επεξεργάζεσαι" ένα δελτίο αναφοράς [και] πώς να παίζεις το "Who's on First" με τέλειο κωμικό χρονισμό».

Το καλύτερο πράγμα που της έμαθε ποτέ ήταν ότι «όσες φορές κι αν αποτύχεις, δεν έχεις αποτύχει μέχρι να σταματήσεις να προσπαθείς», καταλήγει η Caitlin.

https://www.instagram.com/p/CmMuBRnu27t/

Η μαμά του Perry, Suzanne, είναι επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του καναδικού ιδρύματος, το οποίο εργάζεται για να τιμήσει τον γιο της.

Το ίδρυμα αυτό στον Καναδά, συνεχίζει τη δουλειά που έκανε το αντίστοιχο ίδρυμα στη Νέα Υόρκη, να βοηθά και να στηρίζει άτομα που έχουν προβλήματα λόγω κάποιου εθισμού τους, κάτι με το οποίο πάλευε και ο Matthew Perry.

Ο ίδιος μάλιστα, είχε μιλήσει για το πώς ξεπέρασε την κατάχρηση ουσιών στα απομνημονεύματά του το 2022, Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing.

Ο γιατρός που κατηγορείται για τον θάνατό του

Ο Matthew Perry πέθανε από υπερβολική δόση κεταμίνης και ένα χρόνο μετά τον θάνατό του ο Δρ Mark Chavez - ένας από τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για το θάνατο του Matthew Perry - ομολόγησε την ενοχή του για συνωμοσία στη διανομή κεταμίνης.