Το μήνυμα της Ελισάβετ προμηνύει εξελίξεις! - Τα νεότερα για την υγεία της

Το μήνυμα της Ελισάβετ προμηνύει εξελίξεις! - Τα νεότερα για την υγεία της

«Το Ευαγγέλιο έχει φέρει ελπίδα, όπως έχει κάνει ανά τους αιώνες και η Εκκλησία έχει προσαρμόσει και συνέχισε τη διακονία της, συχνά με νέους τρόπους - όπως οι ψηφιακές μορφές λατρείας» ανέφερε η Αυτού Μεγαλειότης.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έστειλε το δικό της μήνυμα εν όψει της 11ης Γενικής Συνόδου. Για την απουσία της από τη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας απολογήθηκε με μήνυμα της προς τους ηγέτες της Εκκλησίας η Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου», ανέφερε χαρακτηριστικά η μονάρχης.

Τα 7 μέλη της βασιλικής οικογένειας θα αναλάβουν (σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror) τα καθήκοντα της Βασίλισσας Ελισάβετ για όσο διάστημα η 95χρονη μονάρχης θα αναπαύεται μετά τις συμβουλές των γιατρών της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα καθήκοντα της εκτός από τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, θα μοιραστούν η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Kate Middleton αλλά και η σύζυγoς του Καρόλου, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

https://www.instagram.com/p/CWLceqbscPl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ στην 11η Γενική Σύνοδο

Οι Χαρίτων σας, οι Συνελεύσεις του Καντέρμπουρυ και του Γιορκ, που συγκλήθηκαν δεόντως σε υπακοή στα Βασιλικά μας Γράμματα, συγκεντρώνονται αυτήν την ημέρα σύμφωνα με το Μέτρο της Συνοδικής Κυβέρνησης του 1969 και ο Οίκος των Λαϊκών προστίθεται σε αυτά σύμφωνα με το Μέτρο. ως να συγκροτήσει την Ενδέκατη Γενική Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Αρχιερείς και μέλη, η έναρξη μιας νέας Συνόδου παρέχει σε όλους μας την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους για τη μαρτυρία όσων προηγήθηκαν και να προσευχόμαστε για σοφία καθώς επιδιώκετε να εξισορροπήσετε την αλλαγή και τη συνέχεια στις αποφάσεις που έχουμε μπροστά μας.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι έχουν περάσει πάνω από 50 χρόνια από τότε που ο Πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ παρευρεθήκαμε στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Γενικής Συνόδου. Κανείς από εμάς δεν μπορεί να επιβραδύνει το πέρασμα του χρόνου. Και ενώ συχνά εστιάζουμε σε όλα όσα έχουν αλλάξει στα ενδιάμεσα χρόνια, πολλά παραμένουν αμετάβλητα, συμπεριλαμβανομένου του Ευαγγελίου του Χριστού και των διδασκαλιών του.

Ο κατάλογος των καθηκόντων που αντιμετωπίζει αυτή η πρώτη Γενική Σύνοδος μπορεί να ακούγεται οικείος σε πολλούς από εσάς: Χριστιανική εκπαίδευση. Χριστιανική ενότητα. την καλύτερη κατανομή του χειροτονημένου διακονήματος στις ανάγκες του πληθυσμού. Αλλά ένα ξεχωρίζει υπέρτατο: «να φέρεις τους ανθρώπους αυτής της χώρας στη γνώση και την αγάπη του Θεού».

Φυσικά, στην πλούσια ποικιλόμορφη σύγχρονη κοινωνία μας, η ευημερία του έθνους εξαρτάται από τη συνεισφορά ανθρώπων όλων των θρησκειών και κανενός.

Αλλά για τους πιστούς, τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, με άνευ προηγουμένου περιορισμούς στην πρόσβαση στην άνεση και τη διαβεβαίωση της δημόσιας λατρείας. Για πολλούς, ήταν μια περίοδος άγχους, θλίψης και κούρασης.

Ωστόσο, το Ευαγγέλιο έφερε ελπίδα, όπως έχει κάνει ανά τους αιώνες. και η Εκκλησία έχει προσαρμόσει και συνέχισε τη διακονία της, συχνά με νέους τρόπους - όπως οι ψηφιακές μορφές λατρείας.

Ο Άγιος Παύλος μας υπενθυμίζει ότι σε όλους τους Χριστιανούς έχει ανατεθεί η διακονία της συμφιλίωσης, και η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των μεγάλων χριστιανικών παραδόσεων αποτελεί συνεχή προτεραιότητα από την πρώτη Γενική Σύνοδο το 1970. Και έτσι, είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω την ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ την Εκκλησία της Αγγλίας και την Εκκλησία της Σκωτίας, καθώς και τους διαρκείς οικουμενικούς δεσμούς μεταξύ πολλών εκκλησιών, στην επιδίωξη της χριστιανικής ενότητας.

Σεβασμιώτατε και μέλη της Συνόδου, τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα είναι πάντα απλά. Όπως κάθε νέα Σύνοδος, έχετε κληρονομήσει βαριές ευθύνες με πολλά ζητήματα να αντιμετωπίσετε, αναφορές για συζήτηση και δύσκολες αποφάσεις να λάβετε. Ίσως χρειαστεί να εξετάσετε προτάσεις σχετικά με τη διακυβέρνηση, τη συμπεριφορά, τη χρήση των πόρων και άλλα θέματα. και σε ένα όραμα για το μέλλον της Εκκλησίας.

Σε ορισμένους τομείς, φυσικά, θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ελπίζω ότι θα ενισχυθείτε με τη βεβαιότητα της αγάπης του Θεού, καθώς εργάζεστε μαζί και αντλείτε από την παράδοση της Εκκλησίας για ενότητα στην κοινωνία για τα μελλοντικά καθήκοντα.

Στην αρχή αυτής της νέας Συνόδου, η προσευχή μου είναι η ευλογία του Κυρίου να είναι επάνω σας καθώς ξεκινάτε τις διαβουλεύσεις σας. και ότι θα βρείτε έμπνευση στα χαρούμενα λόγια του ύμνου που τραγουδήσατε σήμερα το πρωί:

Ω Παρηγορητή, πλησίασε,

μέσα στην καρδιά μου φαίνονται,

και άναψε το, την αγία σου φλόγα χαρίζοντας.

ELIZABETH R.

Το μήνυμα του Εδουάρδου και η κατάσταση της υγείας της

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος απηύθυνε το διάγγελμα κατά την έναρξη της Γενικής Συνόδου αφού η μονάρχης απουσιάζε. Οι γιατροί της συνέστησαν να μην παραστεί και να ξεκουραστεί. Η βασίλισσα Ελισάβετ περιέγραψε την πανδημία ως μια περίοδο «ανησυχίας» και «θλίψης» σε μήνυμα που παρέδωσε στην Εκκλησία της Αγγλίας ο γιος της, κόμης του Ουέσσεξ.

Είναι η πρώτη φορά στην 51χρονη ιστορία της που η βασίλισσα απουσιάζει από την εκδήλωση, κάτι που συμβαίνει δύο μέρες μετά την απουσία της από την τελετή της Κυριακής της Μνήμης στο Κενοτάφιο του Λονδίνου, λόγω διαστρέμματος στη μέση της. Η Γενική Σύνοδος, η οποία διοικεί την Εκκλησία της Αγγλίας, συνέρχεται για την πρώτη περίοδο της πενταετούς θητείας της, μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν το καλοκαίρι.

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος δήλωσε στους επισκόπους και τους κληρικούς στο Church House, την έδρα της Εκκλησίας της Αγγλίας στο Ουέστμινστερ, ότι η μητέρα του έστειλε την ειλικρινή και βαθιά συγγνώμη της που δεν μπορεί να παραστεί εδώ σήμερα.

«Νομίζω ότι μάλλον καταλαβαίνετε το γιατί, και λυπάται βαθιά γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο νεότερος γιος της βασίλισσας, προσθέτοντας ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, με πρωτοφανείς περιορισμούς στην πρόσβαση στην παρηγοριά και την καθησύχαση της δημόσιας λατρείας».

«Για πολλούς, ήταν μια περίοδος ανησυχίας, θλίψης και κούρασης. Ωστόσο, το Ευαγγέλιο έφερε την ελπίδα, όπως έκανε ανά τους αιώνες, και η Εκκλησία προσαρμόστηκε και συνέχισε τη διακονία της, συχνά με νέους τρόπους, όπως οι ψηφιακές μορφές λατρείας», τόνισε ο πρίγκιπας Εδουάρδος.



Πηγή κεντρικής: apimages.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα αναγκαστεί να κλειστεί στο παλάτι; Ποιο θα είναι το μέλλον του στέμματος;

Θρίλερ με τη βασίλισσα Ελισάβετ: Το νέο πρόβλημα υγείας και η ηχηρή απουσία - Τι λέει το Παλάτι