Στην αντεπίθεση πέρασαν Felipe και Letizia για τις φήμες διαζυγίου γιορτάζοντας τα 20 χρόνια γάμου

Κατερίνα Μπούσιου
Στην αντεπίθεση πέρασαν Felipe και Letizia για τις φήμες διαζυγίου γιορτάζοντας τα 20 χρόνια γάμου

Η μελλοντική βασίλισσα κόρη τους Leonor, είναι αυτή τη στιγμή η πιο περιζήτητη νύφη στους ευρωπαϊκούς βασιλικούς κύκλους. 

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας γιορτάζουν τα 20 χρόνια γάμου στις 22 Μαΐου και αυτή η επέτειος τους βρίσκει σε μία περίοδο που αντιμετωπίζουν μία ακόμη μεγάλη κρίση, από τις δεκάδες που συνάντησαν στον έγγαμο βίο τους. Αλλά αυτή τη φορά, Felipe και Letizia, αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση. Ήδη εδώ και μερικές ώρες άλλαξαν και επικοινωνιακή τακτική, βγάζοντας στη δημοσιότητα μία νέα οικογενειακή φωτογράφηση.

Το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο

Αν μιλάμε για σκάνδαλα στον βρετανικό θρόνο τόσο χρόνια, τότε τι να πει και ο οίκος των Bourbon, της δυναστείας δηλαδή που ηγείται την Ισπανία; Ο βασιλιάς Felipe από τότε που ενηλικιώθηκε και ετοιμαζόταν να αναλάβει τον θρόνο, έμοιαζε να έχει τις καλύτερες προοπτικές από όλους για το μέλλον του. Μετά προέκυψε και ο έρωτάς του με την νεαρή τότε δημοσιογράφο Letizia και όλα έμοιαζαν σαν παραμύθι. Ο πρίγκιπας που αγάπησε μία απλή θνητή.

Η βασίλισσα Λετίτσια και οι πανύψηλες κόρες της κάνουν διακοπές με τρόπο που ζηλέψαμε

Χρειάστηκε να περιμένει δέκα χρόνια μέχρι να πάρει τον θρόνο, ως βασιλιάς μετά τον γάμο του και σχεδόν εξανάγκασε τον πατέρα του να εξοριστεί εκτός της χώρας του. Τα οικονομικά σκάνδαλα του Χουάν Κάρλος διαδέχονταν το ένα μετά το άλλο, όπως και του γαμπρού του. Η ισπανική μοναρχία έφτασε ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Η ήρεμη στάση όμως του Felipe και η ιδιαίτερα αγαπητή στη χώρα της μητέρα του Σοφία, κράτησαν τα ηνία του βασιλικού γοήτρου.

Ενδιάμεσα υπήρχαν και οι κόντρες της Σοφίας με τη νύφη της. Όλοι θυμόμαστε εκείνον τον καυγά μπροστά στις κάμερες όταν η νεαρή βασίλισσα απωθούσε τη βασιλομήτωρ.

Πρόσφατα όμως ξέσπασε και νέα καταιγίδα που την αφορούσε. Ο πρώην σύζυγος της αδελφής της Telma σε συνέντευξή του, ισχυρίστηκε πως διατηρούσε κρυφό δεσμό μαζί της. Ο Jaime del Burgo, υποστήριζε μάλιστα πως έκαναν σχέδια να διαφύγουν στην Αμερική, αλλά παρενέβη η Σοφία.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης διχάστηκαν μετά από αυτό και άρχισε ευρέως να διαδίδεται η φήμη του διαζυγίου του βασιλικού ζευγαριού. Όμως εδώ και μερικές μέρες το βασιλικό ζευγάρι δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει δημόσια το πόσο ενωμένο και ερωτευμένο είναι ακόμη. Τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από τις δύο τους πανέμορφες κόρες, τη διάδοχο Leonor και την μικρότερη Infanta Sofia. Με αφορμή μάλιστα την 20η τους επέτειο, έκαναν μία ιδιαίτερη φωτογράφηση στους βασιλικούς κήπους.

https://www.instagram.com/p/C7FlOhyorGS/

Οι καχύποπτοι υποστηρίζουν όμως, πως η κρίση δεν έλαβε τέλος. Απλά δίνεται μία πίστωση χρόνου για να μην χαλάσει το γόητρο της νεαρής διαδόχου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Η Leonor, λαμβάνει μάλιστα και στρατιωτική εκπαίδευση όπως ο πατέρας της και μόρφωση ανάλογη του τίτλου και των προνομίων της.

Leonormania επικρατεί στην Ισπανία για τη διάδοχο του θρόνου πρίγκιπισσα Leonor

https://www.instagram.com/p/C4sM3gLoYFX/

Θεωρείται δε, μία περιζήτητη νύφη για τους βασιλικούς κύκλους της Ευρώπης. Αυτός ο μελλοντικός γάμος, ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία της Ισπανικής μοναρχίας για να διατηρηθεί. Διαφορετικά, θα υπερισχύσει η ισπανική βουλή που εδώ και χρόνια ψάχνει ευκαιρία με τα κόμματά που την απαρτίζουν για να αφαιρέσουν τα δικαιώματά της. Ακόμη και την ίδια ως θεσμό.