Ο πρίγκιπας William δεν θέλει ο Harry να είναι παρών στη στέψη του και ο λόγος είναι κατανοητός

AP Photo/Thanassis Stavrakis

Η στέψη του William θα γίνει αφού πεθάνει ο Βασιλιάς Κάρολος, όμως όλα δείχνουν πως ο Harry θα λείπει από αυτή. 

Οι σχέσεις τους μπορεί να μην έχουν αλλάξει και να παραμένουν σταθερά ψυχρές, αλλά ήδη ο πρίγκιπας William έχει στο μυαλό του ότι δεν θέλει ο μικρός του αδερφός να παρευρεθεί στη στέψη του, όταν εκείνη συμβεί.

Τη στιγμή που ο Harry και η Meghan συνεχίζουν την περιοδεία τους, η στέψη του πρίγκιπα William είναι στο προσκήνιο στα βρετανικά Μέσα. Αν και δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο και δεν έχει γίνει γνωστό πότε ο William θα αναλάβει τον θρόνο, πηγές δηλώνουν πως έχει ήδη στο μυαλό του να μην καλέσει τον Harry, όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Μπορεί να φαίνεται νωρίς, όμως μέχρι τον θάνατο του Καρόλου και τη στέψη του William ίσως τίποτα να μην είναι διαφορετικό πέρα από την απουσία ή την παρουσία του Harry. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, φίλοι του πρίγκιπα William λένε πως ο ίδιος δεν επιθυμεί να παρευρεθεί ο Harry στη στέψη του. «Είναι αποξενωμένοι, κάτι που είναι τρομερά λυπηρό», τόνισαν.

Meghan και Harry θα πρέπει να κάνουν κάτι απλό για να μηδενίσουν το χάσμα με τους William και Kate

Φίλος του Βασιλιά δήλωσε στη Sunday Times πως «το πρόβλημα των μελών της βασιλικής οικογένειας είναι η ανησυχία ότι αν συνομιλήσουν με τον Harry, ό,τι πουν θα το δουν δημοσιευμένο σε κάποιο άλλο βιβλίο του. Πώς μπορεί να ανακτήσει ο Harry την εμπιστοσύνη τους; Δεν νομίζω πως αυτό μπορεί να γίνει. Και αν ο Βασιλιάς μπορεί και συγχωρεί τον γιο του, αυτό δεν συμβαίνει και με τα άλλα μέλη».

Πριν λίγο καιρό, έγινε γνωστό πως από την πλευρά του ο Κάρολος επιθυμεί να έρθει κοντά με τα εγγόνια του και ο royal expert Tom Quinn υποστηρίζει πως ο βασιλιάς θέλει να επισκεφτεί το Montecito εφόσον νιώσει καλύτερα και να έρθει σε επαφή με τα εγγόνια του Αrchie και Lilibet.

Όμως, ο William δεν είναι ο Κάρολος και δεν φαίνεται να είναι τόσο ελαστικός με τον αδερφό του. Μάλιστα, τα ίδια άτομα επίσης ανέφεραν πως τα δύο αδέρφια δεν έχουν μιλήσει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Γιατί ο πρίγκιπας William δεν θέλει τον Harry στη στέψη του;

Αφού έφυγε από το παλάτι και μετακόμισε στην Καλιφόρνια το 2020, ο Harry έδειξε μια έχθρα σταδιακά απέναντι στην οικογένειά του. Η συνέντευξη που έδωσε στην Oprah το 2021 μαζί με τη Meghan Markle, το ντοκιμαντέρ Harry & Meghan και το βιβλίο του, Spare, φαίνεται πως κορύφωσαν την ένταση. Στα απομνημονεύματά του, μάλιστα, περιέγραψε μερικές από τις συγκρούσεις με τον αδερφό του, αλλά και εξέφρασε τα παράπονά του προς την βασιλική οικογένεια.

Αν και ο Harry έχει επιστρέψει κατά καιρούς στο Ηνωμένο Βασίλειο για σημαντικές περιστάσεις από τότε που επιδίωξε την οικονομική του ανεξαρτησία, όπως οι κηδείες των παππούδων του -του πρίγκιπα Φιλίππου και της βασίλισσας Ελισάβετ- καθώς και κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις όπως το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της εκλιπούσας βασίλισσας και η στέψη του βασιλιά Καρόλου, ο πάγος δεν έχει λιώσει ακόμα ανάμεσα στον Δούκα του Sussex και την υπόλοιπη οικογένειά του.

Ένας από τους πιο στενούς φίλους του πρίγκιπα Harry επέκρινε παρομοίως τη συμπεριφορά του Δούκα του Sussex. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα έσκυβε τόσο χαμηλά. Είναι εξωφρενικά άπιστο. Oprah, Netflix και μετά το βιβλίο; Τρία χτυπήματα και είσαι έξω», είπε. Ένας πρώην βοηθός του Harry σημείωσε ότι δεν φαίνεται να έχει «σκοπό» στη ζωή από τότε που έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την περιουσία που θα πάρει ο πρίγκιπας Harry μόλις γίνει 40 την χρωστά στην προγιαγιά του

Πλέον, η κρίση ειλικρίνειας έχει οδηγήσει τον πρίγκιπα William να έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από τον αδερφό του, με τον οποίο παλαιότερα, τόσο όσο ήταν μικροί όσο και μεγαλώνοντας πριν την άφιξη της Meghan στη ζωή του, είχε καλές σχέσεις και πέρναγε πολύ χρόνο μαζί του.

Δύο αδέρφια χωρίς καμία επικοινωνία

Το 2021, Harry και William αποκάλυψαν από κοινό, το άγαλμα της Diana. Το άγαλμα έχει εγκατασταθεί στον κήπο Sunken του Παλατιού, ένα σημείο που αγαπούσε πολύ η αείμνηστη Lady D, και δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Ian Rank-Broadley.

Οι δύο πρίγκιπες, εμφανίστηκαν δίπλα δίπλα και δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους.

«Σήμερα θα γιορτάζαμε τα 60α γενέθλια της Μητέρας και θυμόμαστε την αγάπη, τη δύναμη, τον χαρακτήρα, τα στοιχεία που την έκαναν πηγή καλού για τον κόσμο, αλλάζοντας τη ζωή αμέτρητων ανθρώπων προς το καλό.

Κάθε μέρα ζούμε με την ελπίδα να ήταν εδώ κοντά μας και ελπίζω και τώρα πως αυτό το άγαλμα θα είναι σύμβολο της ζωής και του θρύλου της.

Σε ευχαριστούμε Ian Rank-Broadley, Pip Morrison και τις ομάδες σας για την καταπληκτική δουλειά σας αλλά και τους φίλους και τις δωρητές που βοήθησαν αυτό να γίνει πραγματικότητα αλλά και όλον τον κόσμο που κρατά τη μνήμη της μητέρας μας ζωντανή», είχε γράψει ο Willliam στο προφίλ του στο Instagram.

Σε συνέντευξή του στο παρελθόν ο Harry είχε εξομολογηθεί πως τα πράγματα με τον William δεν θα είχαν φτάσει εδώ που είναι σήμερα αν ήταν ζωντανή η μητέρα τους, πριγκίπισσα Diana.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης